2024. április 29. | hétfő | Péter nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Fórum
Teljes fórum lista
 
Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Zenekarok/Előadók

Tehetséges amatőrök,zenészek,énekesek veszni hagyása, vagy már sikerre vitt slágere újra sikerre vitele,felhasználása. Hagyjuk elveszni az igazi tehetségeket?Avagy hol vannak a romantikus magyar dalszövegek?

Csak egy kérdés és kérlek adjatok őszinte választ e kérdésre e témával kapcsolatban. Ti mit szóltok ahhoz,ha...

Témaindítás: 2009.10.10.
Utolsó hozzászólás: 2009.10.26.
Hozzászólások: [10.]
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

Gáspár Enikő 2009.10.26. 21:16 • [10]
Mik vannak?
titko62 2009.10.24. 10:43 • [9]
Szia Ica!
Igen valami nagy tévedés van. Mindenki sok mindent máshogy gondol. Itt a neten is elírogatunk egymás mellett. Mindenki a saját tapasztalatait, érzéseit írja le. A menedzsereket is úgy gondolom, hogy nem lehet megtalálni . Ha már önerőből valaki elér valamit, akkor majd megjelennek maguktól. Az ismerettség és kapcsolat az elején ami menedzsert helyettesítheti. Azt sem értem , mit kérdezzek Éduától, ha ő is úgy látja, valami segítség kellene , hogy ne vesszenek el a tehetségek a süllyesztőben.
Nem bonyolódnék bele jobban. Mindenki támogassa az általa elismert embereket ahogy tudja és sok sikert és szerencsét a boldogulásukhoz.
Szép napot mindenkinek!
titko62
Előzmény: Ica10 • 2009.10.24. 09:29 • [8] • Előzménykövetés 
Ica10 2009.10.24. 09:29 • [8]
Szia Titko62
Itt valami nagy tévedés van Csatári Édua Író-dalszövegire, teljesen mást kérdezett, az, hogy Zenekar és vendéglátásban énekel neki oda kell egy engedély, és aki ezt vállalja nagyon jól tisztában van azzal, hogy ott ahol fel lép mennyi gázsit fizetnek neki.Ők azok akik a saját szakállukra dolgoznak, mivel nincs a hátuk mögött Menedzser!! Van lehetősége mindenkinek PL. Tehetségkutató versenyek vannak ahová el kellene menni, ott igazi szakemberek vannak. A Másika Nívó díj???? Tisztában van azzal mindenki, hogy mi az??? Ott az illető letett és a menedzsere annyit az asztalra, és olyan nagy mértékben,hogy nem igaz. A Nívó díjat nem lehet megvenni. Olvasom reklámozol egy együttest Hegylakók!!! Ismerős. Csak azt tudom ajánlani ,hogy keres ennek menedzsert aki bevezeti őket a Zenei viglágba. Mert ez nélkül sajna nem megy . Vagy Ott van az illetékes és lehet tőle kérdezni Csatári Éduától. Azt tudom nagyon sok helyre el kell menni mindenkinek aki tehetséges versenyekre, hogy felfigyeljenek rájuk.
Üdv.
Ica
titko62 2009.10.22. 16:15 • [7]
Szia Sandramama!
Olvasva a Te hozzászólásodat is eszembe jutott egy-két gondolat.
Az amatör zenészeknek énekeseknek ma már vannak lehetőségeik, de kihasználják őket a vendéglátósok.
Akár ezen a fórumon is lehetne egy olyan ajánlásokat tenni , olyan szórakozó helyekrei akik arra érdemessek, hogy zenekarok keressék fel őket, mert a mostaniak között olyanok is vannak akik a zenekarokkal árúsíttatják a belépőjegyeket és abból kell kigazdálkodni a fizettségüket. Zenekarokat is lehetne ajánlani, de kritikussan , hogy megbízható forrás legyen az, hogy itt ajánlották, akkor az nívó legyen. Ezáltal elérve azt, hogy a feltörekvő tehetségeknek közönségük legyen. Kell a változatosság is . Nem mindig csak a befutott régi sztárokat kell hallgatni, mert zenében is jó a változatosság. Nekünk is el kell járni meghallgatni , megnézni a tehetségeket és hiteltérdemlően terjeszteni ha jó valaki. NE A TV-n NÉZZÜK ŐKET! Nem biztos, hogy ők azok akiket akarunk.
Én most relkámoznék egy zenekart , a programok között olvasható a Hegylakók 24-i koncertjük.( Belépő a zene szeretete ) Elfogultsággal állíthatom csak, hogy érdemes őket megnézni-meghallgatni, de így kezdetnek másképp nem működik.Szerintem minden korosztálynak megfelelő rockzenét játszanak saját számok mellett feldolgozásokat is. Később lehet nyilatkozni róluk. Más helyszínek programjait is kell ajánlani, de nem árt ha kialakul egy ismert fórumozói kör.
Üdv.:titko62
Előzmény: sandramama • 2009.10.11. 23:20 • [2] • Előzménykövetés 
titko62 2009.10.22. 15:09 • [6]
Szia Ica!
Nincs min vitatkoznunk. Ha jogilag védve van valami és az ellen vétenek, akkor reagálni kell rá.
Az én fejemben is vannak a gondolatok, hogy " tennünk kéne valamit", de van egy pár dolog amihez nem értek. Pl. megszervezni olyan emberekkel egy tehetségkutatást, ahol tényleg olyan emberek itélkeznek a versenyzők válogatásánál akiket a jelentkezők elfogadnak. Na ez már most zavarosnak tűnik és kivitelezhetetlennek.Nem értek hozzá! ...Viszont tényleg jó lenne olyan embereknek segíteni akikben ott a jövő. Ez média nélkül nem megy könnyen.
Egyébként minden évben van támogatás a tehetségkutatásokra, de ezt mindig arra használják fel a szervezők, hogy haszonra tegyenek szert és a nyertesek valahogy mindig elvésznek a homályban. Ez jobb esetben azért van mert nem jut pénz a nyertes további támogatására, vagy senkit nem érdekel a nyertes mert protekcióval nyert és nem is tehetséges.
Örülök, hogy talán többen is vagyunk akik szeretnének valamit kitalálni, így egyszer biztos történik valami változás.
Tisztelettel: titko62
Előzmény: Ica10 • 2009.10.21. 19:50 • [5] • Előzménykövetés 
Ica10 2009.10.21. 19:50 • [5]
Szia titko62.
Ebben egy picit vitatkoznék veled. Ugyan is itt amatőr énekesről van szó.Aki más dalát énekli. egy elismert Énekesnek a dalát csak ő engedélyével sem énekelheti, mivel Jogilag védve van.
Sajnos igen sok tehetséges énekesek vannak akik elvesznek, jó pl. Csillag születik??? Mondj nekem a színészeken kívül akik zsűrik jelenleg!! ki ért igazán a zenéhez!!! Ugyan egyik sem. Na itt van az a pénz beszél,de aki becsülettel végig járta a ranglétrát ne, hogy már egy amatőr vigye a dalát.Abban igazat adok neked, hogy jó lenne ha már nem pénzért, hanem a tehetségért néznék a sok tehetségeseket . Na ez ellen kellene tennünk valamit
Üdv Ica
titko62 2009.10.21. 15:48 • [4]
Szia!
Én nem tartom problémának ha valaki bárhol elénekel, vagy eljátszik egy világslágert. Ez jogilag egyébként szabályozva van, főleg ha valaki lemezen újra ki akarja adatni, akár átdolgozva is.
A tehetségeket tényleg hagyják az illetékesek elveszni, vagy talán nincs is érzékük a felfedezésükhöz, mert sok esetben már a tehetségkutatásokon nem azt veszik észre, hogy valaki még csak "1.95-et ugrik, de valószínü fog 2.50-et is, hanem azt aki a 2.00-t "megugorja és soha nem fog többet. Ezek után, vagy elött meg a pénz az igazi úr.
Esetleg ha érdektelenségbe fulladna a sok pénzes melléktermék és nem lenne rá kíváncsi senki, akkor talán változna valami, de egyenlőre sikeresen elhitetik az emberekkel, hogy arra van szükségük amit ők reklámoznak.
Csillag születik?? Eddig nem úgy néz ki.

Előzmény: csatarieva • 2009.10.10. 18:00 • [1] • Előzménykövetés 
Ica10 2009.10.13. 10:40 • [3]
Kedves csatarieva
hogy mit szólok hozzá felháborító és egyből levenném a dalát, ő azért keményen megdolgozott és nincs joga hozzá, hogy átírva egy elismert Énekesnek vigye a dalát. Hogy miért nem jutnak be az igazi tehetségek??? Most nem árulok el titkot csak az igazat írom le okuljanak. Valóban te tudod velem együtt a legjobban még ha nem is írtad le akkor én most leírom. Valóban a Nívódíjas Énekesed sokat bizonyított már és nem hiába kaptátok ezt az elismerést a sok munkáddal együtt. Nem mindenki ilyen becsületes mind te.Te nem írtad le a dolgokat én leírom.Sok helyen voltam veletek és minden felvétel meg van,.
Pisti Zámbó Jimmytől énekelte a nagy út vár rám című dalt, a hideg, és az ideg szerintem ott sok embert kirázott, nem a hangja miatt mert voltam én olyan helyen ahol leállították a zenéz és Pistinek zene nélkül kelet énekelni egy pár sort még a Zsűri tagokat is elkápráztatta Jimmy hasonló hangjával, nem akartak hinni a fülüknek.Egy nincs de miért is nincs Jászárokszállás még kamerát sem vihettem be.Miért az is megírom. Hú érdekes volt mivel az ottani Polgármester rokonai stb vitte el a pálmát. Na ez bunda volt a javából. emlékszem sok ember felháborodott azért velem együtt nem szégyenlem, hogy Pistit nem juttatták tovább, még egy Riporter is oda mert Csatári Évához és ő válaszol a kérdésekre. Hát sajnos sok ember mélyen bele nyúl a zsebében hogy olyanok jussanak be aki ugyan másiknál jobb, de hogy jobb a Pénz!!!!! Sajnálattal tudtam meg, hogy a tehetséges Nívódíjas Pisti sem jutott be. Hogy miért??????? Csatári Éva nem pénzel le senkit ezért. És itt a válsz.
További sok sikert fel a fejjel a miértekre meg hamarosan megkapjuk a választ mert ez valóban felháborító
Szia
Ica
sandramama 2009.10.11. 23:20 • [2]
Kedves csatarieva,
úgy látom, hogy teljesen igazad van abban, amit a médiáról írtál. De vajon mit lehetne tenni azért, hogy minnél több tehetséges amatőr zenész-énekes kerüljön bemutatásra? A nagyközönségnek először is meg kellene ismerkednie velük. Talán egy honlap, ahol bemutathatnánk ezeket a tehetséges fiatalokat, sokat segíthetne. Ha van kedved ezirányban szervezkedni, akkor kérlek, válaszold meg, hogy mi lenne az első lépés. Én támogatni foglak. Üdvözlettel: Sandra Mama
Előzmény: csatarieva • 2009.10.10. 18:00 • [1] • Előzménykövetés 
csatarieva 2009.10.10. 18:00 • [1]
Csak egy kérdés és kérlek adjatok őszinte választ e kérdésre e témával kapcsolatban.
Ti mit szóltok ahhoz,ha egy sztár,énekes,zenész világsikerre visz egy dalt és később egy másik amatőr zenész,vagy énekes újra átdolgozza vagy anélkül felénekli, fellépéseken stb?
Én ezt nem engedném meg.Ha már egy előadó sikerre vitte,maradjon övé a siker.Én mint dalszövegíró nagyon figyelem a mai amatőröket is, sokan akik nagyon ott vannak a zene világban,jól énekelnek,hangszeren is jól játtszanak,nem juttnak előre,na de miért?Mert nincs aki fel fedezze őket,aki meghallgatná a jókat és valahol ők is érvényesülnének,akár egy bemutatkozás erejéig is a Médiában.
Sok tehetséget hagyunk elveszni,miközben olyanok vannak bemutatva,sztárnak ki kiáltva,akik énekelni sem tudnak.
Nagyon sok ilyen ismerősöm van és sajnos elkeserítő,hogy ez ma megengedhető.Énekel boldog,boldogtalan és oly sokan,hogy a tehetségeket észre sem veszik.
Csillagszűletik?
Erről annyit, 3 x voltam vittem énekeseimet mindenhol meg állták a helyüket,Níódijat kapott egyikük, de a Csillagszületikben sajnos kiejtették.Nem azért mert a többi jobb volt.Miért?
Inkább nem irom le.
Mondjátok el véleményeteket elfogadom a negativ véleményt is, de azt hiszem eddig még mindenki kitartott a véleményem mellett pozítivan.
Köszönöm,ha megtisztelsz véleményedeel,hozzászólásoddal.

Csatári Édu
Író-dalszövegíró.
lap teteje
További oldalak 1
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még