2024. május 3. | péntek | Tímea, Irma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Fórum
Teljes fórum lista
 
Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Hozzászólások » Cikkhez

Felháborító eset történt a Bumerángban - Bochkor Gáborék mégis mit képzelnek!?

Egyesek a magyar zene elleni támadásnak ítélik meg azt, amikor a Bumeráng című műsorban kalapáccsal törtek szét egy Király Viktor CD-t.

Teljes cikk »»»

Témaindítás: 2010.06.14.
Utolsó hozzászólás: 2010.07.21.
Hozzászólások: [35.]
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

angel23 2010.06.16. 13:02 • [15]
Imike! Látszik, hogy gőzöd nincs a médiáról, csupán a felszínét karcolgatod a témának. Ha te is diplomáznál médiatudományból, talán tudnád azt is, hogy egy internetes fórum nem hasonlítható össze az országos lefedettségű rádió működésével és hatásával (csakhogy értsd: portált, weboldalt BÁRKI üzemeltethet, a közszolgálati és kereskedelmi médiumok üzemeltetésének viszont vannak feltételei: 3 (országos) frekvenciát osztanak szét, a pályázatok elbírálásához pedig különböző szempontoknak kell megfelelni; pl. értékközvetítés, nem pedig a rombolás). Az internetszabályozás még gyerekcipőben jár, bár már kezdik a személyiségi, szerzői és előadói jogokat a nagyobb portálok betartatni (ld. youtube). Az, hogy most még firkálhatsz felelőtlenül esetleg személyiségi jogokat is sértve, az nem azt jelenti, hogy a későbbiekben is megteheted majd; az internet kontrollálatlan jelen pillanatban, de készülnek az új médiatörvények, és talán a szabályozás is megoldódik. A különbség mégis ott van, hogy te mint zeneportál látogatója, regisztrálva, egy nicknév mögül "beböfögöd" a véleményed, amit jobb helyeken azért egy moderátor mégiscsak ellenőriz, de a portál üzemeltetője maga passzív szerepet játszik a fórumozó véleménynyilvánításakor, míg a rádióban - jelen esetben a Neo-nál egy ember ízlésére alapozva, negatív színben feltüntetni egy előadót-, külön műsorszámot csinálni egyetlen vélemény alapján-, egy aktivitást jelent a médium részéről. A média elsődleges dolga egyébként is az üzenet- és értékközvetítés, nem pedig a teátrális, szenzációhajhász művészetrombolás. Ha az adott médiumnak nem tetszik K.V. zenéje, akkor megvan a mód arra, hogy ezt kifejezze intelligens módon, a kritikai műfaj szabályain belül, ahol objektív elemzést készítve, elmagyarázza, miért is nem jó ez a lemez. A hitelrontás bűn, a törvény bünteti. A médiaetika és -jog pont az ilyen visszaélések ellen lett kitalálva, amikor egy médium saját hatalmát negatív befolyásolásra, károkozásra használja fel.
Lehet szeretni vagy utálni K.V.-t, nem az ő személye a lényeg ebben a történetben (lehetne a Kispál, Bódy Guszti, Demjén Ferenc, bárki lemeze) , hanem hogy teret adott egy rádió (ráadásul ZENEI!!!!) egy zenei termék megsemmisítésére. Ez inkább szomorú...
Ez volt a szakmai rész. Személy szerint kedvelem K.V. hangját, koncertjén is voltam, hogy halljam a dalait, (mert van némi hallásom szemben azokkal, akik csak nyávogást hallanak tőle), de nincs meg a lemeze (mint ahogy több száz-ezer zenekar, előadó lemeze szintén nincs meg) Viszont csak mert nem szeretek egy előadót, még nem ok arra, hogy teátrálisan megalázzam vagy asszisztáljak a megalázásához... Ez emberi kérdés is, nemcsak jogi...
Ja, és hogy mi jönne jól az árvízkárosultaknak, ne te szabd meg! De talán egy gesztus lett volna...
Happyvagyok 2010.06.16. 12:47 • [14]
az a megaszar amúgy is gyenge eresztés volt.
király viktor sajnos nem olyan jó énekes mint ahogy azt sokan szeretnék.
engem nem zavart a rádióadás, szórakoztatott.
ha király viktor lennék biztos tanulnék az esetből és elgondolkoznék hogy valóban teljesítmény-e az ahogy éneklek.
imi60 2010.06.16. 12:13 • [13]
angelsound-----ez is egy média ez a topik itt. itt is tudod befolyásolni a tömeget !!! Tehát itt sem lehet akkor semmit mondani csak sűrün hümmögni és bólogatni ??
Szerintem is megtehetné Király Viktor a lépést. Én arra gondolok , hogy szépen csendben lelép :) .
Ne akarjál rosszat senkinek se , hogy neki ajándékozod azt a cd-t. Főleg ne az árvízkárosultaknak.
Persze hogy hitelrontás audioeszközzel . Ezt rávenni már teljesen kimeríti annak fogalmát.
Ha olyan nagyon tetszik , be lehet bizonyítani. Irány a bolt és 10 000 példányban meg lehet venni.
Valahogy nem értem azt az állítást , hogy több millió ember kedvence azt elfogy belőle 1532 darab.
molytox 2010.06.16. 10:58 • [12]
Gratulálok a kalapácsos akcióhoz! Sajnálatos, hogy a média egy ilyen énekelni egyáltalán nem tudó emberkéből sztárt csinált. A Király Viktor egyáltalán nem király az éneklésben. A hamis nyávogásával nem tudom hogyan lehetett megasztár győztese. Elviselhetetlen amit ő énekklésnek nevez. De legalább a himnusszal nem próbálkozott, mint a nővérkéje.
Vic 2010.06.16. 10:34 • [11]
A Király családról sok mindent lehet mondani,de azt hogy Magyar semmiképp!az volt a felháborító amikor a nővérkéje nem tudta a Himnuszt!azon miért nem lovagoltak sokáig?!
angel23 2010.06.16. 09:55 • [10]
Az, hogy személy szerint kinek mi tetszik, magánügy!

Vonatkoztassunk el ettől: ami veszélyes, az inkább a média elhatalmasodása, teljes lélektelensége, elbulvárosodása. Az a tendencia, ami jellemzi a magyar (nyomtatott és elektronikus) médiát a nagyobb olvasottságért, nézettségért, hallgatottságért. Mindenkinek szíve joga, hogy otthon azt csináljon a dolgaival, amit akar! De nem egy tömeg befolyásolására alkalmas csatornán. Ez jogilag is felvet kérdéseket; remélem, Király Viktor megteszi a lépést, amit kell. Ugyanis hitelrontás audiovizuális eszközzel bűntett valósult meg: a rádió azt az üzenetet közvetíti a hallgatók felé, hogy ez a lemez, a rajta lévő dalok, illetve Király Viktor mint énekes rossz. S ezt -egy ember ízlése alapján- egy tömeg felé üzenni elfogadhatatlan!!! A médiajog és médiaetika nem támogatja az ilyen jellegű szabad véleménynyilvánítást, tehát logikátlan azzal előhozakodni, hogy szólásszabadság van! Igen,egyébként az, de nem más kárára! A rádió önmagában erkölcsileg is elítélendő bűnt követett el, hisz kereskedelmi tömegmédiumként épp a zene közvetítése és nem elpusztítása kellene vezérelvének lennie, de itt van a jogi oldal, amiről beszéltem. Mindenképp szankció kell az ilyen hozzáállásra!

Egy magánvélemény még: Aki irigykedik Király Viktor sikerére, az bújjon elő a fészerből, nyári konyhából, góréból, fürdőszobából és csinálja végig tehetségkutató műsorokban, amit ez a fiú. Lehetőség van bőven!

Ja, és egy tipp, mit lehet tenni egy CD-vel, ha nem tetszik: elajándékozzuk! Pl. azoknak, akiknek mindenük odaveszett az árvíz miatt... (lehet, hogy valaki épp a Király Viktor CD-jét hiányolja)
cartmangyik 2010.06.16. 09:10 • [9]
Itt nem történt semmi megengedhetetlen és kérjél te bocsánatott,hogy ilyen megaszarnak tartott majmot megemlitenek egy rádiomüsorban.Ha viktorkának nem tetszik menjen haza !Ezt az eggyet jól irtad:semmi kifogásolnivaló dolog nem történt!!!
Előzmény: Ani5972 • 2010.06.14. 22:31 • [3] • Előzménykövetés 
cartmangyik 2010.06.16. 08:58 • [8]
Nem tudom igazán mi ebben a felháborito,ámerikábul beszivárgott kis majom akit felkapott a médiaEz mióta magyar zene elleni támadás!.Mint a nagy"magyar"növére aki egy országnak HIMNUSZÁT nem tudja végig énekelni!Az nem az ,úgye ,hogy pl...KORMORÁNT és más igényes folk-rock zenét játszó együttest nem nagyon hallani rádióban,nem ez a felháboritó?és még sorolhatnám.
imi60 2010.06.16. 08:53 • [7]
Magyar zene elleni támadás ? Ne tessék már röhögtetni . Sajnos már rég padlón van , köszönhetően a rádiók zenei műsor politikájának, kereskedelmi tévék megasztáros és egyéb tevékenységének. Perelgesse őket a Király papa. Meg azokat akik nem cd-t vásárolnak hanem letöltik és lemásolják . Ők tették tönkre.
Meg azért meg kéne hallgatnia és ön kritikát gyakorolnia , mert azért igen gyenge produkció született. De ez igaz az összes megasztáros tákolmányra.Nézetek már körül , hogy kikből lett igazából énekes , kik tettek le egy hallgatható lemezt. Olyat amit évek múltán is ha elővesz az ember végig tudja jó érzéssel hallgatni ? Talán egy kivétel van Rúzsa Magdi első cd-je az ördögi angyal. Azon van pár kiemelkedő szám.
De sajnos hiába a jó énekhang ha nincs megfelelő minőségű szám hozzá.
Egyébként meg jóval nagyobb kvalitású csapat lemezét is törögették már össze. Valami Beatles. Azt mondták , hogy kifizette azt csinál vele amit akarnak.
ancsahair 2010.06.16. 07:46 • [6]
Sajnos,elég sok a selejt ,mindenki énekelhet már....szelektálni kéne!
lap teteje
További oldalak «« 1 23 4 »»
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük a Honeybeast koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Megújult Park, új dalok a...

Az elveszett fejedelmek visszatértek a Barba Negrába  - ilyen volt a Lord of the Lost koncert
Ápri...

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
beszámolók még