2024. április 28. | vasárnap | Valéria nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Fórum
Teljes fórum lista
 
Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Hozzászólások » Cikkhez

Ma este VIVA COMET: Szerintünk ők győznek

Elérkezett az, amit a tinilányok – és a hazai zenét komolyan figyelemmel követők – már hónapok óta várnak. Igen, hamarosan kezdődik az év egyik legrangosabb zenei gálája, ahol megtudhatjuk, hogy kik azok, akik idén is letettek...

Teljes cikk »»»

Témaindítás: 2010.06.17.
Utolsó hozzászólás: 2010.06.18.
Hozzászólások: [8.]
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

kbea6 2010.06.18. 11:50 • [8]
Hol van a jelöltek közül Rúzsa Magdi???Szerintem ő sokkal jobb énekesnő,mint a jelöltek egybevéve.
Ő már tett le valamit az asztalra,nem úgy mint a többiek.
SP mint legjobb férfihang?NEVETSÉGES!!!
Magdi forever :D
angel23 2010.06.18. 00:27 • [7]
Most ha cinikus akarnék lenni, azt írnám: tudnám értelmezni az írottakat, ha tudnál írni (pl, ha néha a tagmondatok közé vesszőt biggyesztenél, mert a fenti "reflektálásoddal" én ugyan nem büszkélkednék újságírói körökben). 1. ne adj a számba olyan mondatokat és gondolatokat, amiket nem mondtam... A Megasztár olyan, amilyen... (a színvonal visszaesőben sztem is)
2. A süllyesztőt továbbra sem értem a te megközelítésedben. A Megasztár egy verseny és nem várja senki -tőled hallom először-, hogy ettől az összes szereplőnek, -beleszámítva a castingosokat, a Bikicsunájokat is - biztosítva lesz a nyugdíjas évük. Egy analógia: ahogy az Olimpiánál is a három első helyezés számít, úgy itt sem a 8ezredik jelentkezőre kellene fókuszálnod. A 48 mindjárt 12-re apad, (lássuk csak: Tóth Vera, Oláh Ibolya, Gáspár Laci; Caramel, Palcsó Tamás, Tóth Gabi; Rúzsa Magdi, Varga Feri, Póka Angéla; Király Viktor, Fekete Dávid, Lakatos Krisztián) Tudtommal mind aktívak, vannak fellépéseik. Sőt azoknak is, akik nem lettek dobogósak, ami dicséretes!

Megragadom az alkalmat, hogy a művészetről beszéljek: a művészvilág nagyon hektikusan működik, ez nem asztalosi munka, ahol naponta alkotnak valamit; a fél hónaptól,fél évtől egészen másfél, akár több évig is tarthatnak szünetet előadók részben saját igény, alkotói válság miatt, másrészt a trend, a piac kényszerűsége miatt, majd amikor érzik, itt az idő, egy újabb lendülettel ismét alkotnak. Ha egy zenei újságíró ezen csodálkozik, annak nem itt van a helye!!!! A süllyesztő- analógiádat követve: a hazai nagy sztárok lényegében mind süllyesztőben vannak, hisz alig hallani róluk, új klipek sincsenek és lényegében éldegélnek néhány fellépésből. Ezen a túlkínálati piacon fontos, de nem mérvadó, hogy kinek van hátszele, kinek nincs... Mert a régi zenekaroknak a múltjuk a hátszél, mégis sokan sajnos vegetálnak, de még őket sem gondolom, hogy süllyesztőben lennének. Furcsa lenne, ha a gázsiból vagy az aktivitásból mérnénk a minőséget, mert akkor Josh és Jutta verné a Unitedot, Demjén Ferencet és Révész Sándort is.

Azt akarom mindezzel mondani, hogy kellő (több évtizedes) rálátással lehet valakiről azt írni, hogy eltűnt a süllyesztőben.

A tehetségkutató versenyekre, műsorokra igenis szükség van, ezek szolgáltattak nagy sztárokat hazánkban (Koncz Zsuzsa, Kovács Kati, Zalatnay, Zorán, Pély Barna) és külföldön egyaránt (Jennifer Hudson vagy hogy a legnagyobb sztárt mondjam: Michael Jackson (Jackson 5). A Megasztár szabályrendszere nem a legjobb ugyan, de ez nem jelenti, hogy a tehetséges emberek ne törnének utat maguknak és hogy maga a műsor fölösleges lenne.

Üdv: A.
Előzmény: Helme • 2010.06.17. 12:47 • [3] • Előzménykövetés 
bakura-kun 2010.06.17. 18:38 • [6]
Csak azért regisztem, hogy ehhez hozzászóljak. :)

Nekem tetszik az írás, és nagyjából egyet is értek.

Én Hien-t szeretem, így az ő szemszögéből írom ezeket.

Szerintem is Lola az esélyesebb egy kicsit, de csak azért, mert Hienék (szinte) nem kampányoltak. A Gold Recordosok a Twitteren is minden nap szavazásra buzdítottak, Hien meg szinte nem használja a netet...
A hivatalos honlapon is akkor kezdték hangsúlyozni kiemelten a Cometet, amikor - szerintem megdöbbenve látták - hogy az esélytelennek gondolt jelölt elvitte előle és Lola elől a Bravo Ottot... (Ezt én sem gondoltam volna.)

Barbee-tól pont ezért tartok. Ő nagyon kampányolt. Még a YouTubos legfrissebb videoklipjén is futott a szavazásra való buzdítás...

A Hien-csapat jó lemezt és klipeket hozott össze, de marketingből rengeteget kellene tanulniuk a konkurenciától.

A legjobb klipet pedig ha jól emlékszem a szakma ítéli oda! (Ha tévedek szóljatok.)

A VIVA helyében én nem SP-nek adnám!
Szerintem őt már eléggé befuttatták, és a rangosabb férfi előadóit úgyis elviszi.
Ha Lola megveri a nőknél Hient, szerintem a klipest "vigaszul" odaadják Hiennek! Sőt talán akkor is, ha mégis Hien kapja a több voksot a nőknél.

Tehát ha tényleg a zsűri dönt a klipekről, akkor szerintem Hien azt elviszi. (Ha a telefonálók, akkor SP.)
Az okát az előző bekezdésben leírtam.

De amúgy is a Hiené a legjobb klip. :) Tehát meg is érdemelné.
toromon 2010.06.17. 14:15 • [5]
Kedves Helme!
Köszönöm a válaszod! Így már más. :)
Bizony Zséda, LL Junior és Völgyesi Gabi jobban tetszene győztesként. Lehet, hogy ezt nevezik generációs ellentétnek? :D
Helme 2010.06.17. 13:14 • [4]
Kedves toromon!

Amikor elindítottuk a szavazást, akkor a cikk tömör verziója már ott lapult a laptop egy mappájában. Igazából személy szerint én nem is követtem nyomon a szavazást, de most, hogy említetted megnéztem és valóban hasonló alakult ki ott is. Legalább annyira nagyot nem fogok tévedni. Ennek ellenére én szinte biztos vagyok, hogy SP két kategóriában is viszi a gömböt. A másik három igazán kérdéses, bár én Lolát mondanám nőknél a befutónak. Újoncoknál és zenekarnál vagyok bizonytalan, de ha a szakmai szempontból nézzük az AFC-nek gömböt kell nyernie már csak azért is mert Tomi sok énekesnek ír dalszöveget. BNF-et meg valóban nagyon tolja a VIVA, de a Stereo 2.0-ra zenei ízléstől függetlenül rengetegen azt mondják, hogy nagyon jó.

Igen az más tészta, hogy kinek mi a zenei ízlése, egy Tankcsapdát vagy valami underground bandát nem tehetnek be, mert a VIVA célközönsége nem ezt hallgatja. A Comet listában igazából az a furcsa, hogy az előadók egy része az idősebb korosztályt próbálja megfogni, míg a másik pedig a fiatalt. Ilyenkor van az, hogy a szavazói trendek érvényesülnek.
Helme 2010.06.17. 12:47 • [3]
Kedves angelsoul!

Sokáig gondolkodtam azon, hogy reflektáljak-e a hozzászólásodra, mivel a kontextusból kiemelt mondattal való kritizálás - főleg úgy, hogy az azt közrezáró gondolatok épp megmagyarázzák, hogy az adott énekes nem tartozik ebbe a kategóriába - elég szegényes és semmitmondó. Szavaidból az érződik ki, hogy a Viva Comet szerinted nem egy rangos zenei díjátadó. Fel tudnál akkor sorolni legalább 4-et ami az hazánkban? A Viva a legnagyobb hazai zenés televízió, ami emelt már fel a semmiből zenekarokat, (pl. BNF) de már zúzott össze énekesi pályát(erre példát nem írnék ott a google). Vagy neked alapból a voksolással van bajod? Ennyi erővel az általad preferált és magasra tartott Megasztár sem valami nagy szám, hiszen ott is a készítők a profitra hajtanak, nem véletlenül nem egy szakmai zsűri mondja ki a végeredményt. Jelenleg magyar előadó cd-jét a statisztikák szerint tinik vásárolják meg. Csak példának okáért említsük meg Éder Krisztiánt, hiszen oldalának fórumhasábjain írják a lányok, hogy megvásárolják a korongot, nem pedig letöltik.

Nem tudod értelmezni a süllyesztő szót? Akkor segítek: 4 széria volt eddig, minden szériában 12 döntős - és akkor akkor az elődöntősökről ne is beszéljünk, így ez 48 döntős. Sorolj fel nekem kérlek legalább 24 olyan versenyzőt, aki a most elismert zenész, - és ismert - ezenkívül a zenélésből él. Az él meg az éldegél egy kicsit más főleg annak függvényében, hogy a Megasztár olyan hátszelet adott ezeknek az énekeseknek melyről egy csiszolatlan gyémánt akinek esetleg nincs lehetősége eljutni a válogatásokra soha nem is álmodhat.

Zárszóként attól, hogy celeb alatt Te mit értesz, még nem úgy van, a magyar média és nyelv másra használja. Ja és még valami: attól, hogy Király Viktornál írtam ezt az a cikk felépítésére utal, ha Hien lett volna előbb nála írom le, Ők logikusan nem tűntek el a süllyesztőben ha épp egy zenei díjkiosztó jelöltjei között vannak, talán először értelmezni kellene az írottakat és csak utána írni ilyeneket.

További szép napot! :)
toromon 2010.06.17. 12:37 • [2]
Ez nem úgy néz ki mint egy tipp, hanem szigorúan ragaszkodik a zene.hu kapcsolódó szavazásának eredmény magyarázatához.
Sajnos messze van az ízlésemtől, de ez már tini koromban sem volt meglepő, csak szomorú, hogy a közizlés és az én ízkésem nem egyezik.
Az jó, hogy készer is SP mellett az szól, hogy a tinik megőrülnek érte, Lola mellett a 2 év előny szól. Zséda - SP és Unique - AFC között kár hogy nem előny az a néhány év.
angel23 2010.06.17. 10:44 • [1]
Kedves helme!
A legkevésbé gondolom, hogy ez a cikk sok szakmaiságot tartalmazna... Amennyiben a Viva Comet egy rangos zenei gála lenne, akkor valószínűleg nem azt számolgatnánk, hány tini voksolt... De a szakmaiságmentességre ez a mondat és példa:
"A Megasztár tipikusan az a műsor, ahol futószalagon jönnek ki az énekesek, de a legtöbbjük eltűnik a süllyesztőben, – mint például Tóth Lüszi - így csak tiszavirág életű celebbé változnak." Nem tudom értelmezni a "süllyesztő" szót... Ha valaki nincs folyamatosan címlapon, csupán teszi a dolgát, koncertezik, lemezt készít - mint ahogy a Megasztárosok legtöbbje -, az már a süllyesztő??? Dér Henrietta, Gáspár Laci, Tóth Vera, Oláh Ibolya, Rúzsa Magdi, Tóth Gabi, Puskás Peti, Caramel, Palcsó Tomi és lényegében pár kivételtől eltekintve mindenki a zenélésből él vagy éldegél, lemezük készült, ami elsődleges céljuk volt ezeknek a fiataloknak. Én ezt nem nevezném süllyesztőnek. S ezt a mondatot épp Király Viktor elemzésénél ellőni abszolút a zenei hozzánemértést mutatja... A celeb szót meghagynám a cicivillogtató nyuszis lányoknak.
Üdv: A.

lap teteje
További oldalak 1
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még