2024. november 22. | péntek | Cecília nevenapja

Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre

zenés állások
Oldal.info

Fórum
Teljes fórum lista

Keresés a fórumban
OK
Regisztráció
Belépés
OK
Hozzászólások » Cikkhez

Szekeres Adrien remekelt a Tháliában

Bár interneten is meg lehetet nézni, mi élőben hallgattuk inkább a művésznőt.

Teljes cikk »»»

Témaindítás: 2006.05.30.
Utolsó hozzászólás: 2006.05.31.
OK

Hozzászóláshoz, kérjük lépjen be!

Szekeres Adrien 2006.05.31. 13:18 • [8]
Bocsánat ,azóta látom ,hogy a Kiss Csabát már javították....
Szekeres Adrien 2006.05.31. 13:15 • [7]
Kedves neri és schmidthoffer!Érintettként muszály egy pár gondolatot megosztanom Veletek.Az élet úgy hozta ,hogy bizony én 1 n-el vagyok anyakönyvezve és amiért én álltalában szólok ,hogy erre figyeljenek oda az nem az ,hogy zavarna ,hanem az hogy az összes kontakt címem is így van (weblap ,e-mail..stb.)Tehát 2 nn-el nem találnak rám.

Más.Szerintem a cikk nem rossz ,sok helyütt hízelgő is ,de itt is lenne egy két gondolatom és talán tőlem lesz ez a leghitelesebb:Ez a koncert az Olthatatlanul lemez bemutatója volt ,nem véletlenül egy színházteremben.Nem szerettem volna 10 év munkáját bemutatni 2 órában.A HJB dalokat rajtam kívül még vagy 1500-an éneklik ,sokan még jobban is.Ez akoncert nem feldolgozásokra és más dalaira épült ,hanem egy olyan világra , amit mi végre Kiss Gábor (és nem Csaba) és én megteremtettünk ,úgy gondolom-és a visszajelzések ,a majdnem minden dal utáni vastaps és a 3 visszataps is ezt tükrözik-igen magas színvonalon.Azt gondolom ,hogy ez példaértékű ma ,a sajnos többnyire értékmentes világunkban , és be lehet sétálni egy koncert erejéig annak aki hasonlóra vágyik.A koncerten funkys ,lírai ,pop és jazzes dalok is elhangzottak.Ez szerintem széles skála.
Azt hogy néha zúgott az erősítő ,vagy a hangfal....Ezt inkább meg nem kommentálom.

Hát nagyjából ennyi.Sziasztok: Szekeres Adrien
schmidthoffer 2006.05.31. 12:19 • [6]
Nos, azért ne feledjük, hogy ez az oldal is egy a médiumok közül, s mint ilyen erre is jellemző, hogy azt tekinti fontos hírnek, amit mások is annak tekintenek. Ez egy afféle öngerjesztő folyamat, jószerivel befolyásolhatatlan (számos kutatás épít erre az USA-ban, hogy a marketing mennyire felhasználja a tömegeffektust). Szerencsére ez éppen erre az oldalra nem kiemelkedően jellemző (ezért szeretem egyébként), de azért jelen van. Vagyis: majdnem természetes, hogy a már hírnevet szerzett dalok/előadók kapnak nagyobb publicitást. Ne csodálkozz tehát, ha az Unisex meg a HJB van kiemelve. Ez majdnem normális :-)) Ettől még egészen kellemes kis írás a beszélgetésünk tárgya :-) Nehogy emiatt szomorkod!
neri 2006.05.31. 09:33 • [5]
Tudjátok, hogy mi zavar még nagyon? Persze lehet, hogy megint csak az én piszkálódásom, de miért van az, hogy az Unisex, a HJB és az Úgy szeress vastag betűs, míg minden más normál betűvel van írva? Miért van az, hogy Adrien és Gáspár Laci neve nincsen kiemelve? És miért van az, hogy a koncerten debütáló Kikötők című duett címe csak éppen hogy meg van említve zárójelben? Ezek nekem egy kicsit furcsa és egy kicsit fájó pontok. ;-(
neri 2006.05.31. 09:27 • [4]
Kedves Schmidthoffer!

Hallottam már a srácról, teljesen képben vagyok, de az igaz, hogy a lemezt még nem hallottam. Azt hogy nincs olyan lemez, azt persze nem kizárólagosan értettem, mert szerintem Ágnes Vanilla lemezei is nagyon ott vannak, csak arra értettem, hogy ritka, mint a fehér holló. Itt (pl) Baby Gabira és társaira gondoltam egészen konkrétan. Azokra az előadókra, akik képesek bábúként létezni, akiknek nincs igényük az igényességre.

Az hogy egy n vagy nn... Én úgy tudom, hogy mind a kettő elfogadott. De nem is ez a lényeg. Ha neked az van a személyidben, hogy n, akkor lehet akármi az utónévkönyvben, a Te neved akkor is n. De erről ne is beszélgessünk többet, mert nem ez a lényeg...

Valóban kedveli Adrient, mint írtam "hideget meleget", ebben benne van, hogy igen valóban írt sok jót is (többet is, mint negatívat). Engem csak a tévedések zavarnak nagyon. Azért örülök, hogy legalább a lemez címében egyetértünk. :-) Én csak magamból indultam ki. Ha én szeretek, kedvelek valakit, akkor ezekre a dolgokra még jobban odafigyelek, mint egyébként.
Előzmény: schmidthoffer • 2006.05.31. 08:45 • [3] • Előzménykövetés 
schmidthoffer 2006.05.31. 08:45 • [3]
Neri, szerintem egyáltalán nem rossz az írás hangvétele, és valóban kitűnik belőle, hogy aki írta, kedveli Adriennt. A név írásáról annyit, hogy a myagar helyesírás szerint kötelező két nn-nel írni, tehát ha valaki nem akarja úgy írni, az magánügye, de az anyakönyvben tuti, hogy két nn-nel van, tehát ez nem minősül hibának, legfeljebb figyelmetlenségnek. Egyébként meg nem hiszem, hogy a művésznő ettől megsértődne. Az sem nagy ügy, hogy az összekötőszövegek döcögnek. Sok nagy énekes nemigen tud beszélni (bár ez fejleszthető :-)))
Viszont azzal nem értek egyet, hogy nincs ma a piacon olyan lemez, aminek minden száma slágeres és csúcs, mert a Majsai Gabié pl. éppen ilyen. Fogadok, hírét sem hallottad, Kedves Neri :-))
Az azonban igaz, hogy ez valóban ritka teljesítmény.
Most akkor a cikk helyesírásáról meg stilisztikájáról: .... Kedves Bizso, erről már sokat "beszélgettünk" :-)) Alany-állítmány egyeztetés, tagmondatok elválasztása, stílushibák... May I help you?? A lemez címének elírása pedig nem bocsánatos bűn. Ugyanis totál mást jelent a két szó! Kéretik odafigyelni!
bizso 2006.05.31. 00:25 • [2]
Kedves Neri!
Köszönjük az észrevételedet és ígérem a jövőben jobban odafigyelünk az elírásokra.
Hangsúlyozom, hogy ez az én hibám nem pedig Shaman kollegámé.
Annak ellenére, hogy tudom, hogy 1 n-el helyes a név, néha automatikusan 2 n-el írom, ami olykor-olykor az utolsó olvasás ellenére bentmarad.
Ugyanez igaz az Oldhatatlanul és Olthatatlanul hibákra is, hisz tudom, hogy van helyesen a cím, de néha fáradság vagy apró figyelmetlenség számlájára írva elrontom.
De minden pozitív oldalról kell nézni a dolgot. Tehát tanulunk az esetből.
A jövőben is mondd el bátran a véleményedet.
Köszi!
Előzmény: neri • 2006.05.30. 23:15 • [1] • Előzménykövetés 
neri 2006.05.30. 23:15 • [1]
Kedves Shaman!

Érdekes kettős érzéseim vannak veled kapcsolatban. Írsz hideget is meleget is, ami magában nem lenne baj, csak valahogy már az elején hiteltelenné válik minden, amit itt írsz. Azzal indítasz, hogy mennyire szereted Adrient és mennyire elfogult vagy, de még annyit sem tudsz, hogy a nevét hogyan kell írni. Kérdezem én, most akkor Te komolyan gondolod, amit írsz vagy csak azt a feladatot kaptad, hogy írjál Róla? Szóval így írják a nevét helyesen: Szekeres Adrien és még véletlenül sem Szekeres Adrienn. A lemez címe helyesen Olthatatlanul, ami kicsit sem hasonlít az Oldhatatlanul-ra. Igaz, hogy írásban csak egy betű, de jelentésben sokkal több ennél! És még csak azt sem mondhatod, hogy melléütöttél, mert azért a két billentyű nincs egymás mellett. Ha ismered a lemezt (mert hogy szereted Adrient), akkor igenis tudnod kell, hogy lement mind a 12!!! dal a lemezről. Az hogy nem volt Hot Jazz Band-es dal, nem tudom miért lepett meg Téged ennyire. Ti is írtatok róla cikket: Olthatatlanul (bár már itt is rossz volt a cím) lemezbemutató koncert. Ez nem egy életút koncert volt!!! Így nem is illett volna ide a HJB. Egyébként sem volt szükség arra, hogy eljátszanak más dalokat is, mert a lemezen minden dal érdemes arra, hogy megszólaljon egy ilyen koncerten. Ha csak belegondolok, hogy bármelyik dal kimaradt volna egy HJB szám miatt. Hááát, sírni lenne kedvem. Mutass nekem ma Magyarországon olyan énekest vagy együttest, aki elmondhatja, hogy a lemezén minden dal olyan, ami önmagában is elvinné a lemezt. Minden lemez úgy készül mostanában, hogy legyen rajta 2-3 szám, amit majd kihoznak kislemeznek, a többi meg mindegy, hogy milyen... Ez egy tökéletesen profi lemez, ahonnan nem kell és nem is szabad kihagyni egy dal sem, hogy helyet adjon másnak. És Adriennek arra sem volt szüksége, hogy mindenféle feldolgozásokkal tömje tele a koncertjét, mint ahogy ez szokás a legtöbb hazai koncerten, pont az előbb említett dolgok miatt, miszerint nincsen annyi daluk, amivel meg tudnának tölteni egy teljes koncertet.

Szóval nem teljesen értettem, hogy mit miért írtál. Az összekötő szövegek is teljesen rendben voltak. Szerinted mennyivel lett volna jobb, ha végig előre betanult szöveget hadar Adrien? Pont az volt benne a jó, hogy ugyanolyan őszinték voltak a szavai, mint maga a koncert. Teljesen agyonütötte volna az egész produkciót egy betanult szöveg.

De most már be is fejezem itt a háborgást, mert csak még jobban felhúzom magam... :-(
lap teteje
További oldalak 1
-Billentyűs zenész [2024.10.28.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük - szuperhősök és vikingek metal bulija a Barba Negraban
November 03-án két...

Megnéztük az Animal Cannibalst a Zene Házában - képekkel
Élő zenekaros koncertet adott az...

Megnéztük Horváth Tomi Halloween partyját a Barba Negraban
Valóban verhetetlen - Frank Turner visszatért Budapestre!
Álom Színházban jártunk - megnéztük a Dream Theater koncertjét Mike Portnoy visszatérésével
Hans Zimmer legendás zenéi élőben: Ilyne volt a New Dimension koncert Budapesten
Brit Floyd koncertbeszámoló - Ha nincs ló, tényleg jó a szamár is!
beszámolók még