Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2017. szeptember 23. | szombat | Tekla nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Polarisol
 
Oldal.info


Fabrik
 
George Michael
 
Legutóbbi kiadványok
Faith (2010)
Twenty Five - Disc One - For Living (2006)
Twenty Five - Disc Two - For Loving (2006)
Twenty Five - Disc Three - For The Loyal (2006)
An Easier Affair (2006)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
B. Tóth László: George Michael lázadó, kiváló zenész volt
Bereczki Zoltán gyászol: "Nagy veszteség! Nyugodjék békében!"
Szinetár Dóra gyászol: "Fantasztikus művész volt."
Gyász! Elton Johnt sokkhatásként érte a hír
Nyugodj békében George Michael! 
     
 
George Michael
Születés dátum: 1963. június 25.
Elhalálozás: 2016. december 25.
Web: http://www.georgemichael.com/
 
     

George Michael

1963. június 25-én Észak-Londonban született egy angol fiú, akit Georgios Kyriacos Panayiotounak kereszteltek a görög szülei. Első zenei élménye, hogy tizenéves fejjel megalapítanak barátaival (köztük Andrew Ridgeley-vel, későbbi Wham! taggal) egy ska-csapatot.

Ebből fejlődött ki lassan a Wham!, a sikerduó Andrew-val, akivel 1981-ben jelentették meg debütáló albumukat ’Fantastic’ címmel. Nem ittak előre a medve bőrére, hiszen a brit toplistán első helyen landolt a korong. A nagy durranás csak ezután jött, hiszen második albumuk a ’Make It Big’ (Alkoss nagyot) Amerikában is sikeresnek bizonyult, csak ott 6 millió példányban kelt el. Két számot ebből az összeállításból szerintem még mindig rengetegen ismernek: ’Last Christmas’, ’Wake Me Up Before You Go-Go’.

Továbbra is a hosszú, szőkén melírozott hajaknál tartunk, melyek Kínát is meghódították. Azért volt ez nagy szó, hiszen ők voltak az elsők a nyugati populáris világból, akiket a Nagy Fal mögé is beengedtek. A látogatást film formájában is dokumentálta Lindsay Anderson és Martin Lewis, de ezt az anyagot lehetetlenség megszerezni.

A második megjelenésen már hallható volt egy sikeres szóló, a ’Careless Whisper’, ami inspirálta a folyamatot, mely végén 1986-ban elszeparálódott egymástól a két srác.

Első lépésként önálló karrierjében George énekelt egy duettet a soul királynőjével, Aretha Franklinnel. Nem lett rossz ez az együttműködés, hiszen a UK Charton és a Billboard Top 100-on is egyaránt a csúcson landolt.

’87 őszén megjelent az önálló album, a ’Faith’, melynek sikerét azóta sem tudta felülmúlni, hiszen Grammy-díjat nyert vele, a Rolling Stone magazin 2003-ban a valaha volt 500 legjobb lemez közé sorolta, valamint nem mellékesen 13 millió példányban szórták szét csak Kanadában, Amerikában és az Egyesült Királyságban.

Ezenkívül még hét korongot dobott piacra, közülük az utolsóval ünnepelte a 25 éves zenei pályafutását két esztendővel ezelőtt. George nem öregszik, hiszen ezzel is több ország toplistáján sikerült vezető helyet szereznie.

Előadásmódjaira és tartalmaira egyaránt a különcség a megfelelő jelző, és ez a színpadokon kívül is így van. Még fiatalon kapcsolatba került Brooke Shields és Whoopie Goldberg színésznőkkel, majd a ’90-es évek elején bejelentette, hogy a férfiakhoz vonzódik.

Egy 2007-es interjújában elmondta, hogy visszatekintve a vonzódásának eltitkolása volt a legrosszabb dolog, amit élete során az édesanyjával tett. (Biztos akkor sem örült volna a mama, amikor Michael kocsijában nemrég drogot találtak.)

Egy ilyen nagy hatású művész természetesen nem marad távol a politika harcmezeitől sem. Annak idején George erősen kritizálta Margareth Teatcher konzervatív kormányát, így nem véletlen, hogy azóta is aktívan kampányol a melegek jogaiért.

Zenei tevékenysége mellett, ami igazán naggyá emelte Mr. Michaelt, hogy szinte sztárrá válása óta karitatív munkát is végez. Számtalanszor járt a fekete kontinensen, ahol az AIDS ellen és az oktatásért küzd. A hangja mellé odatett még közel 40 millió dollárt is, ami biztosan hatott a szegény és elmaradott közösségekre. (fábián)

[2008.06.25.]

Kiadványok
stúdió
George Michael: An Easier Affair (2006)George Michael: Twenty Five - Disc Two - For Loving (2006)George Michael: Twenty Five - Disc One - For Living (2006)George Michael: Twenty Five - Disc Three - For The Loyal (2006)George Michael: Faith (2010)
Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
csaaagi 2007.05.12. 15:13 • [1]
Van 1 db George Michael állójegyem (17000-es), ami eladó 15000 ft-ért. Ha érdekel, írj a csaaagi@vipmail.hu címre, vagy hívj a 70/622-4441-es számon.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
hitel kinal egyéb [2017.09.14.]
Elektromos orgona hangszer [2017.09.12.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Jamie Winchester és Hrutka Robi újra együtt - képek a budapesti koncertről
Szeptember 14-én a...

Robbie Williams Budapesten - Hogy kerül a bokszkesztyű a focipályára?
Robbie Williams, a popzene...

beszámolók még
cdbolt.lap.hu