2020. május 28. | csütörtök | Emil, Csanád nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
Hangszer és zene
Hangszer és zene
 

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Angolul jelenik meg a Hangszer és Zene?
     
 
Hangszer és zene
Megalakulás: 2003.
Web: http://www.hzo.hu
Kulturális magazin.
 
     

Angolul jelenik meg a Hangszer és Zene?

Új sorozatunkban értékes zenei oldalakat mutatunk be. Elsőként a Hangszer és Zene site-ot ajánljuk olvasóink figyelmébe. Ebben segít nekünk a lap első embere, Domonkos Máté.

- Az oldal a nyomtatott változat kiegészítéseként indult 2003 májusában, az első szám megjelenésével egyszerre nyitottuk meg az oldalt, amely akkor statikus, csak a fizikai lappal kapcsolatos információkat tartalmazta. A májusi próbaszám után szeptember végétől indultunk a magazinnal, ezzel együtt átalakítottuk az oldalt és kiegészítő, a lapban olvasható anyagokat kiegészítő és attól eltérő tartalmakat jelentettünk meg, napi frissitéssel - kezdte az oldal bemutatását Domonkos Máté, főszerkesztő.

Praktikus céljuknak tekintik, hogy zenészeket a hangszerek ápolásával, karbantartásával és vásárláshoz szükséges tanácsokkal ellássák, továbbá a hangszerészeket megrendelésekhez jutassák.

Tartalombővítés következik

Jelentős zeneszerzőink rendszeresen megjelenjenek a lapban, továbbá a legnagyobb hatású hangszerész műhelyek és hangszerész mesterek is bemutatkozási lehetőséget kapnak..

- A cél jelentősen módosult, jelenleg hírek bemutatása mellett hangszerész életben veszünk részt, a hangszervilág és a zene kapcsolatát dolgozzuk fel, miközben néhány jelentős zenszerzőkkel és hangszerészekkel készült interjúk is az oldalra kerülnek. Jelenlegi elképzelésem néhány állandó tartalmunk továbbfejlesztése és angol nyelvűvé tétele, miközben ezzel kapcsolatos prijektek elindítása. Ezek a tartalmak hangszerekre vonatkozó átfogó ismertetések, egészen az egyedi instrumentumok bemutatásásig - mondta

- A Hangszer és Zene a megszokott hírszolgáltatás mellett ritkán olvasható anyagok jelennek meg a zene, a hangszerészet világából. Sokszor tudományos igényű írások keretén belül dolgoznak fel zenei jelenségeket.

- Nincsenek striláris prekoncepcióink, egyaránt foglalkozunk komoly és poulárisabb zenékkel. A kizárólag szórakoztató zenék, a vendéglátós és diszkó zene nem jelent meg oldalunkon, próbáltunk egy nehezen körülírható minőségi határvonalat meghúzni.

Elismerik a munkájukat

Máté örömmel mondta, hogy a papíralapú lap során világhírű muzsikusok adták a kilincset: Chick Corea, Steve Hackett, Victor Bailey, Paolo Fazioli, Anton Braun és sokan mások.
 
- Fejlesztéseink egyediek voltak, a Mozart dobókocka, a szólamkeverés, a Szalon egyaránt jelentős sikerekett arató munkák voltak. A kortárs sorozatjaink miatt Artisjus-díjban részesültem. A hangszerész világban elfogadottságunk kiemelkedő, szakmai kiállításokon szervezőként, résztvevőként folymatosan jelen vagyunk. Legutóbb Guminár Tamás kiállításnak megnyitóján én mondtam a beszédet. A nyomtatott lap grafikai megjelenése, tartalma egyaránt megkérdőjelezhetetlen sikert aratott. Továbbá büszkék vagyunk arra, hogy olyan jelentős alkotókat mutattunk be - hiánypótló jeleggel -, mint Schunda, Nemessányi, Stowasser, Anton Braun. A szerzői interjúkra is büszkék vagyunk.

Egy-két naponta frissül az oldal, amit elsősorban zenészek és néhány újságíró alapozta meg, a későbbiekben esztéták és muzikológusok is részt vettek a munkában. Jelenleg nincsenek bevételeik ezért nagy vonalakban Máté egyedül foglalkozik az oldallal.

- A távolabbi tervem egy angol nyelvű állandó anyag, amely mellett régiós hírek jelennek meg, miközben a tevékenység gazdasági eredményeket hoz - zárta válaszát.

- Bíró Zsolt -

[2009.06.29.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még