2021. szeptember 19. | vasárnap | Vilhelmina nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
I'm from Barcelona
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
Bemelegítés a Hegyaljára az I'm from Barcelonával és Clã-val
I'm from Barcelona
     
 
I'm from Barcelona
Web: http://www.imfrombarcelona.com/
 
     

I'm from Barcelona

Az I'm from Barcelona legkevésbé sem katalán, annál inkább svéd tagjai valójában a távoli Jönköpingből származnak, a zenekar nevét a Waczak Szálló spanyol pincérének szállóigévé vált szavairól nyerte.

A - nem tévedés! - harmincfős együttesből most ugyan mindössze 16 tagot láthatunk a színpadon, de valószínűleg így is teljes lesz az élmény: az európai zenei blogok egyik kedvencének kristálytiszta, vokális popslágerei leginkább a Belle & Sebastian tökéletesre csiszolt muzsikájára emlékeztetnek.

2005-ben Emanuel Lundgren jönköpingi lakos valószínűleg csupán egy kedves mókának szánta a zenekaralapítást: írt pár számot, felkérte néhány barátját és munkatársát a közreműködére, és pár házi készítésű felvétel után tartott velük egy rövidke koncertet. Ha mindez tíz évvel korábban történik, akkor valószínűleg egy vidám kis kaland marad a zenélgetés. 2005-ben viszont már tízezrek olvasták a svéd zenei blogokat, amik szinte azonnal felkapták a név nélküli, alkalmi formációt, és mire Lundgren észbe kapott, már az EMI kötött vele lemezszerződést.

Alig egy évvel az első, alkalmi koncert után már meg is jelent az I'm From Barcelona első lemeze (a zenekar egyébként első nagy slágeréről, a Waczak Szálló spanyol pincérének, Manuelnek emléket állító We Are from Barcelonáról nyerte). Let Me Introduce My Friends, azaz Bemutatom a barátaimat - Lundgren nem is adhatott ennél találóbb nevet baráti együttesének.

A 30 (más források szerint 29) tagú zenekar a legvidámabb, legfelhőtlenebb, leglazább és legkedvesebb popot játssza, nagyszabású kórusokkal, népzenei hagyományokkal, harangjátékkal és ezernyi más barátságos dologgal. Az I'm from Barcelona első lemeze méltán lett óriási kritikai és közönségsiker, és bár a harminctagú zenekarok a könnyűzenében általában nem túl hosszúéletűek, az I'm From Barcelona azóta is lelkesen koncertezik, sőt 2008-ban megjeletette második lemezét is.

[2009.05.19.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük: Halott Pénz koncert a Budapest Parkban - képekkel
Szép, kerek alkalom: tizedik...

Megnéztük az EDDA koncertjét a Budai Szabadtéri Színházban - képekkel
Sokszor...

Mélybe ránt és felemel Alföldi West Side Story-ja - képekben
Forró nyári péntek este a Balatonparton a Tankcsapdával - képekben
A Pokolgép tüzelte fel a hangulatot a Barba Negrában - képekben
beszámolók még