2024. június 7. | péntek | Róbert nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Garbage
Multimedia Concerts
Cikkek a fellépőről
Visszatér a Garbage 
A 10 legjobb muzsika, amit érdemes szex közben hallgatni - szerintünk
A nyáron Máltára költözik az MTV
Fellélegezhetnek a Garbage rajongói
     
  Jegyvásárlás
Garbage
Dátum: 2005. július 6.
szerda este
Helyszín: Petőfi Rendezvényközpont (PeCsa)
Kapcsolat: Garbage
 
     

Garbage Magyarországon

A hivatalos műfaji meghatározás valahogy így néz ki: new grunge – de ami biztos, hogy baromi jó zenét csinálnak.
Az angol zenekar 1995-ben alakult Londonban. Tagok: Shirley Manson, Duke Erikson, Steve Marker, Butch Vig

Érdekesen ötvözik a new wave, a modern grunge és a posztalternatív rock stílust, a végeredmény egy sajátos hangzás, ami minden hasonló new wave-es bandától megkülönbözteti a zenekart.
Alakulásuk után mindjárt a „Legjobb brit banda” díjat gyűjtötték be az MTV Awards-on (1996) és a rákövetkező évben a Beautiful Garbage c. lemezüknek köszönhetően az „Év albuma” Grammy-díjjal a zsebében távozott a társaság. Népszerűségüket tovább fokozta, amikor zenéjük felcsendült a ”The World Is Not Enough” című James Bond filmben.

Miután hamar megtalálták saját közönségüket, bejárták az egész világot önálló koncertekkel, fesztivál fellépésekkel. Többek között turnéztak együtt a Smashing Pumpkins-szal, Alanis Morrisette-tel, a U2-val és a No Doubt-tal… .
A tagok egytől egyig fantasztikus fazonok. A prímet közöttük minden bizonnyal a front-lány, a zöld szemű, „hipermagas” és gyönyörű skót származású Shirley Manson viszi, aki bár romantikus léleknek vallja magát valójában a polgárpukkasztás nagymestere. Legjobb barátnője természetesen Gwen Stefani, de jól kijön Madonnával is és elismeréssel nyilatkozik Kylie Minogue-ról, míg nem mulaszt el „beszólni” olykor-olykor J-Lo-nak egyet.
A zenekar tagjai egyébként valahogy úgy szuperálnak mint egy nagy család, ahol néha viharok dúlnak, de egyébként remekül el vannak egymással és ami a legfontosabb, mindannyian kiváló, különös képességű zenészek.

Legújabb albumuk 2005. április 15-én jelent meg Bleed Like Me címmel.
Az elmúlt időszak egyébként nem volt zökkenőmentes a zenekar életében, betegség, műtét, magánéleti zűrök mellett még a szétválás gondolta is megfordult a tagok fejében. Visszagondolva erre az időszakra Shirley Manson így nyilatkozik sajátmagukról: „Tíz éve zenélünk együtt, hiszek a csapatban és abban, hogy minduntalan megtaláljuk a közös utat és együtt tudunk dolgozni még nagyon sokáig. Személy szerint én még mindig szerelmes vagyok a rock’n’rollba. Észre kell vennünk, hogy a jó dolgok soha nem jönnek könnyen, így volt ez a Bleed Like Me-nél is.” – aminek sikere világszerte az elsöprő jelzővel minősíthető legjobban.
11 vadiúj Garbage-dal található az albumon, az első kislemez és videóklip a „Why Do You Love Me” című dalból készült, melyek egyszerűen szexik, ambiciózusak, hangosak, érzelemmel teltek és fülbemászóak.

Idén valósággal szétszedik a koncertszervezők a zenekart.
Májusban az USA-ban turnéznak, ám júniusban már irány Európa! és Dánia, Hollandia, Németország, Anglia, Olaszország, Spanyolország, Franciaország, Görögország közönsége nézheti őket élőben. Június 21-én a Rockstambul fesztivál vendégei Isztambulban. Júliusban Belgium, Franciország és Svájc után már felénk veszik az irányt és egy prágai koncert után július 6-án Budapesten, a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán lépnek fel.
…nagyon nagy buli lesz!

[2005.05.21.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK zenész » dobos/ütős [2024.05.28.]
Alacsony kamatozású gyorshitel mindenkin egyéb [2024.05.27.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még