Alensa: 35% TopVue termékekre
2021. január 16. | szombat | Gusztáv nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Sziget második napja képekben
Négyszer tapsolták vissza Szandit a Szigeten - Videóval csak nálunk!
Sziget harmadik napja képekben
"Punkoltunk" a Sziget utolsó napján
"Vigyetek kórházba!" - Prodigy a Szigeten
Sziget negyedik napja képekkel
Nyereséges lett a Sziget, megdőlt a látogatottsági rekord
Véget ért a Sziget, véget ért egy álom - sok-sok fotóval
Meggyőző Placebo-koncert a Szigeten
Kapcsolatok
The Ting Tings
Palya Bea
Budapest Jazz Club (BJC)
Fatboy Slim (Norman Cook)
Balázs Elemér Group
Quimby

A helyzet fokozódik: 2. nap a Szigeten

A jóra sikerült 1. nap után kiváncsian vártam a folytatást. Ismét rengetegen voltak, de hogy mennyi holland van idén, az valami félelmetes. Úgy tűnik, mintha minden második ember hollandul beszélne.  Reggelente is arra ébredek, hogy a fejem mellett fél méterre - a másik sátorban - elkezdenek vadul csevegni, azon a gyönyörű nyelvükön…

Érdekes vállalkozás: The Ting Tings

A délutáni koncertek sora nálam a The Ting Tings-szel indult. Ők a That’s Not My Name című sláger előadói. Láttam már élő fellépésüket a Music Awardson, akkor tudatosult bennem, hogy itt egy duóról van szó. Ezért voltam elég kíváncsi, hogy hogyan fogják betölteni a Nagyszínpadot. Aztán gyorsan kiderült, hogy nem is ketten, vannak, csak a harmadik emberke biztos nem színpadképes, azért vannak csak ketten előtérben.

Szóval valaki a háttérben igencsak dolgozott még az efekteken és az alapokon. Meghallgattam már többször a lemezüket, de meg kell, hogy valljam, hogy annyira nem nyűgözött le. Vannak benne jó ötletek, de azért eléggé hasonlít mindegyik számuk. A koncertről is ez köszönt nekem vissza. Ha csak egy számot játszottak volna, akkor is pontosan tudtuk volna, hogy milyen is a többi számuk. Az énekesnő aranyos, a dobos-gitáros srác „cool” de nekem csak ennyi volt. A közönség élvezte - körülöttem mondjuk csak külföldiek voltak. Egy kicsivel több, mint egy órát játszottak, a végén a nagy slágerükkel, amit mindenki teli torokból üvöltött. Szódával elmegy…

Egy kis dzsessz és világzene

A Ting Tings után összefutottam a francia ismerőseimmel, akik mindenáron dzsesszt akartak hallgatni. Felkerekedtünk és pont odaértünk a Balázs Elemér Group elejére a Budapest Jazz Club színpadához. Itt derült ki számomra, hogy ők a tegnapi napra a magyar népdalos műsorukkal készültek, így inkább javasoltam a társaságnak a Világzenei Nagyszínpadot, ahol Palya Bea lépett éppen fel.

Na ez egy jó választás volt. Aki hallotta már őt énekelni az tudja miért, aki pedig nem, az sürgősen menjen el egy koncertjére meghallgatni. Egy elbűvölő, állandóan mosolygó hölgyről van szó, aki nem mellesleg nagyon tud énekelni. El is varázsolta azonnal a külföldieket is, annélkül, hogy tudták volna, hogy mit vagy miről énekel.

Csúszás a Bárban

Bele szerettem volna hallgatni többet a Budapest Bár előadásába, de sajnos nagyon sokat csúsztak. Így a koncert később kezdődött, aminek az lett az eredménye, hogy a Kiss Tibis számokat kellett először játszaniuk, mert ők meg a Liviusszal siettek át Quimbyre. Mondjuk ez így pont jó kis bemelegítés volt az utána kezdődö zúzásra. A Budapest Bár pedig közben egy teljesen kiforott előadás lett, mondjuk a jó alapanyag miatt ez borítékolható is volt.

Quimby a házban: másfél óra örömzene

Jó volt ismét Quimby koncerten lenni a Szigeten. Az sem volt rossz, hogy a Fat Boy Slimnek nyújtott pont alternatívát – mivel a tavalyi Balaton Soundos koncertje után megfogadtam, hogy soha többet Fat Boy Slim. Az MR2 nagyszínpad előtti teret ismét sikerült megtölteni, de ez valószínű már így lesz egész héten. Szóval ez egy olyan koncert volt, ahol majdnem mindenki kívűlről fújta az összes szám szövegét, sőt! Még a dallamokat is! Együtt mulatott itt a gimistől elkezdve az 50-es korosztályig mindenki.

A zenekar pedig nagyon élvezte. A Kiss Tibi meg is jegyezte, hogy nagyon jó a muri, semmi nagyszínpados stressz nincs rajta. (Mondjuk ezt nem is tudom róla elképzelni.) Volt egy plussz ütősük is, sajnos azt nem értettem, hogy ő ki volt, de elég nagy ütőspárbajt vívtak a srácok végig, főleg akkor amikor a Szilárd - a billentyűs - is beszállt. A végén a Bordély Boogie után felment még egy srác a színpadra a nézők közül, felvette a Kiss Tibi gitárját és ő fejezte be a szám zengetését. Biztosan ismerték a srácot, mert nem engedték a biztoságiaknak, hogy leküldjék a színpadról. Nagyon jó buli volt!

Triky: nem ez volt a legjobb fellépése

Kíváncsi voltam a Massive Attackból ismerté lett Trikyre is. Ez a koncert viszont egyáltalán nem volt jó. Nem szólt jól, nagyon rosszul volt keverve az egész, pedig tegnap ugyanitt a White Lies kegyetlenül jó hangzást produkált. Számomra egyetlen jó mumentuma volt a koncertnek, az pedig az volt, amikor felengedték a közönséget a színpadra, majd együtt mulatoztak fent. Már ha a Motorhead Ace Of Spades-ére lehet mulatni –s nem csak vadul tombolni! Szóval nem sok nyomot hagyott bennem, majd talán legközelebb.

Tricky

A tegnapi napnak nagyon jót tett a Quimby koncert, nem biztos, hogy enélkül jó lett volna az összkép. Ma biztos teltház lesz, aki teheti, nézze meg az A38-Wan2 színpadon 23.00-tól a Muchachitót! Megéri!

A Sziget második napja képekben

-Aretuska-

[2009.08.14.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még