2022. szeptember 25. | vasárnap | Eufrozina, Kende nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Road Kill Caffe
Kollányi Zsuzsi
Nagy Ákos
Kapcsolódó események
Road Kill Café
[2009. november 3.
kedd 21:00]

Pély Barnáékat kiválóan helyettesítették

A másfél évtizedes múltú Road Kill Café jelenleg olyan énekesekkel zenél együtt, mint Tóth Vera, Tóth Gabi és Zsola. Korábban olyan zenészek voltak évekig stabil tagjai a csapatnak, mint Pl.: Pély Barna, Váczi Eszter, Voga Viki, Galambos Dorina. Valamit nagyon tud tehát az az ember, aki ezt a csapatot szervezi, mert komoly "tehetséggondozója” van!

Ezúttal a Zsola és a Tóth testvérek helyett a színpadon egy fiatal és tehetséges lány, Kollányi Zsuzsi, és egy fiatal, tehetséges srác, Nagy Ákos énekeltek. Jól! Sajnos csak helyettesítettek 2009. november 3-án az Old Man’s Pub-ban, de mennyire jól csinálták!

Nekem azért fontosak az olyan klubzenekarok, mint amilyen a Road Kill Café is, mert a jövő zenészei már bontogatják a szárnyaikat az ilyen formációkban, itt szerzik meg azt a rutint, amely később nagy hasznukra válik. Friss tehetségekkel tele van a pesti klubélet, csak kicsit el kell tudni igazodni benne!

Konkrétan a Road Kill Café egy olyan soul és funky feldolgozásokat játszó csapat, amelyet nekem az első komoly sikerektől kezdve volt szerencsém látni. Az első élményem az volt, hogy 96-ban lementem a Crazy Caféba, ahol egy túlmozgásos kis kölyök énekelt, és bitang mód gitározott. Ő volt a Pély Barna.

Utána jó sok év folyamatos klubozás következett, Barna részben itt tett szert hatalmas rutinjára, itt találkozott a később szintén United-es Romhányi Áronnal, és a később Jazz+Az-os Váczi Eszterrel. Nagy idők és nagy bulik voltak!

A repertoár keveset változott mára, a stílus pedig semmit. Ezek a srácok ráéreztek valamire, és nyomják. Ma is bitang módon szól a gitár, csak már a II. Szász Ferenc nyúzza a húrokat. (Ez mondjuk önmagában nem hír, ketten a Kormos Janóval több honi zenekarokban játszanak.)

Úgy tudom, a „régiekből” ma már csak a basszeros, a kongás és a szaxis maradt meg. Nagy a fluktuáció, de ha úgy vesszük, az Incognito-ban 1500 zenész fordult meg, hol vannak még ők ettől!

Amiért azt gondoltam, hogy világgá kürtölöm a november 3-ai estét, az a két helyettesítő, Nagy Ákos és Kollányi Zsuzsi (képünkön) előadása miatt van. Láttam a zenekart a létező összes verziójában, de ilyen bitang jól nem szóltak még sosem, ez az igazság. A háttér zenészek is összekapták magukat, és ami elől volt… Korábban már írtam itt, hogy a Zsuzsit kvázi „felfedeztem magamnak” egy StereoTone koncerten, így én örültem, amikor megláttam őt énekelni. Aretha Franklin Natural Women-jét és Respect-jét úgy adta elő, ahogy tényleg csak kevesen tudják. Stewie Wonder Superstitious című számát pedig duettben nyomták el, a mindenki által feldolgozott Mustang Sally és hasonló számok mellett.

Profi háttérzenészek teszik teljessé a csapatot, igazi nagyzenekart alkotva: trombita, szaxi, perka, basszus, gitár, billentyű…aki még nem látta őket, tegye meg, hogy elmegy megnézni, ha szereti a jó kis soul-t. Nagy élmény! Tóth Veráékkal is az, és Zsuzsiékkal is. Most nem is tudok dönteni, hogy melyikőjük éneklése varázsolt el jobban, de az biztos, hogy mindkettő el tudja érni, hogy végigfusson a hátamon a hideg!

- heszti -

[2009.11.05.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
kozakleo 2009.11.10. 14:04 • [4]
Nem a Részemrők O.K. énekesnője ő? Mert teljesen úgy néz ki. Ha Ő, akkor nem csodálom, hogy jó buli volt, mert tényleg jó, és erőteljes hangja van.
martinzo 2009.11.10. 09:48 • [3]
Az Old Man's felvételét nem tudja valaki, hogy tudnám megszerezni! Kéne a koncert videója! Ami még kéne, az egy StereoTone koncert az Old Man's-ben...
simasima 2009.11.08. 18:56 • [2]
Jajj, ismerem a csajt! Az EFOTT-on énekelt, méghozzá a Jamie Winchester mellett! Nagy dög van a torkában, az tuti! A StereoTone-t megjegyzem magamnak, a Road Kill Cafét is (mindig hallok róluk, de sosem láttam őket...mondjuk ilyen van egy pár:-) )
martinzo 2009.11.05. 18:41 • [1]
Hülyeséget írnak a címben...a cikkből is kiderül, hogy a Pély Barnáék semmit nem mutatnak meg, mert már rég nincsenek a zenekarban. Én a neten láttam a koncertet, az Old Man's honlapján, és a kiscsaj nagyon odatette magát! ha így helyettesít, hogy nyomja a saját bandájában???

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
gazda szolgáltatás [2022.09.24.]
teodora szolgáltatás [2022.09.23.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

50 éves lett Janza Kata, koncerttel ünnepelt - képekben
Janza Kata a magyar musical játszás...

„Örs egy csoda” – koncerttel emlékezett az AWS
Szeptember 4-én, Siklósi Örs...

Óriási nyárbúcsúztató Kowa koncert volt a Parkban - képriport
Megnéztük a Halott Pénz koncertet a Budapest Parkban
Csúccsal zárt a SZIN - képekben
Kalapács 60 fesztivál volt a Parkban - képekkel
Szeptembertől az Erkel Színházban a Kőszívű - A Baradlay-legenda című musical
beszámolók még