2024. június 23. | vasárnap | Zoltán nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
"Nagyon jól esett átélni" - interjú Myrtill-lel
PASO a slágerlista élén - beszélgetés KRSA-val
"Magyarország legfrankóbb nullái vagyunk"
Aki már előző életében is énekesnő volt - interjú Fábián Julival
Kapcsolódó Kiadványok
Solar Surf: Futás
Kapcsolatok
Solar Surf
Legnépszerűbb csengőhangok

Solar Surf: "A jó dolgok nem zárják ki egymást sosem"

Új maxit készített a lelkes debreceni banda, ennek apropóján beszélgettünk Csató János zenekarvezetővel.

- Lassan három éve, hogy megjelent tőletek lemez. Mi történt azóta a bandával?
- Folyamatosan koncerteztünk, mindenhol ahol tudtunk, klubokban fesztiválokon, kb. 50 fellépésünk volt. Írtuk a dalokat, alakítottuk a bandát, a zenekar megjelenési lehetőségeit. Voltak tehetségkutatós fellépéseink is 2008-2009-ben: az Emergenza, Azfeszt, illetve a BZF tehetségkutató is, ahol döntősök voltunk.

- Közben persze jöttek új tagok. Miért éppen őket választottátok?
- Többféle szempont szerint ők illettek leginkább a képbe: BonG a szintisünk nagy zeneszerető bohémsága és a jó témái, Zsolti a basszeresünk pedig játéka és a remek hozzáállása miatt. Na, persze az is hozzátartozik, hogy jól kijövünk egymással, sokat nevetünk együtt és álltalában jól érezzük magunkat a színpadon is. De a választásnál a zenekari munka volt a fő szempont.

- Mennyi idő alatt szokott össze az új felállás?
- Ebben a felállásban 2009 elejétől játszunk, a tavaly nyári koncertekre már jól összeszoktunk. Ősztől a stúdiózásra fektettük a hangsúlyt, Dia terhessége miatt is, ahol még jobban megtanultunk együtt dolgozni.

- Dia hogyan tudja összeegyeztetni az anyaságot a zenéléssel?
- Az anyaság nem új dolog Dia életében, van egy 10 éves kislánya, Anna. Dia a párom a magánéletben, szenvedélyes zenészek vagyunk mindketten. Tavaly az utolsó koncertünkön az A38-on Dia 7 hónapos volt, bárszéken ülve adta elő pocisan... Február 2-án megszületett a Kis Csató Máté, és mivel otthonukban van a stúdió, haladnak a próbák, nyártól újra koncertezünk. Úgy gondoljuk, hogy a jó dolgok nem zárják ki egymást sosem.

- Hány saját dalotok van?
- Kiadva a Futás maxi két új dalával együtt hét, másik nyolcat most rögzítjük, és van pár, ami most íródik. A dalok nagy részét én írom, a melódiát és a szöveget az énekes Dia, és mindenki hozzátesz a saját ötleteiből. De vannak már olyan dalok is, aminek az alaptémái a billentyűs Bong művei.

- Kipróbáljátok a dalaitokat koncerteken, vagy csak megy élesben a stúdióban a felvétel?
- Mivel házi stúdióban próbálunk és stúdiózunk egyben, álltalában felvesszük a dalokat, mielőtt bevetnénk koncerten. A debütáló EP dalai elég sokat alakultak a koncerteken, mivel azt az első koncertünk előtt felvettük, és több felállásban is játszottuk. Ez inkább hangulatára igaz, nem írtuk át a számokat. Inkább a stúdióban alakulnak ki a dalok, mert akkor a hangszerelésre is nagyob tér nyílik, illetve a nóták szerkezetét, alaplüktetését már az elején meg szoktuk találni.

- Miért pont ezek a szerzemények vannak a mostani maxin?
- A Futás a lendületességével és erős szövegével, a Téged&engem pedig a líraiságával harcolta ki magának a maxirakerülést. Na persze arra azért vigyáztunk, hogy ne lőjük el az összes töltényt. Ez a két dal jellemzi leginkabb azt a korszakot amin túlvagyunk, de még a jelenünk szerves része. Ugyanakkor bízunk benne, hogy tetszeni fog az embereknek, segítségükkel közelebb juthatunk a nagyobb ismertséghez, mert az asztalfióknak illetve az üres koncertermek személyzetének nem jó játszani!

- Mi változott a hangzásban az első lemez óta?
- A dalok hangvétele az első albumon leginkább pop/rock-os volt, most ez inkább alternatív/rock/pop - ha kategorizálni kéne... Zenénkben a szintik szerepe és volumene is megnőtt, a gitárok keményedtek, és a vokálokra is több hangsúlyt fektettünk, az énekdallamok pedig ütősebbek lettek.

- Van értelme a maxit kiadni?
- Úgy gondoljuk van, lépni akartunk 2010 év elején, viszont nem akartuk elkapkodni az albumot és emiatt kompromisszumokat kötni. Mivel sajnos még nem tartozunk az ismert zenekarok nem kis táborába, komoly promóciónak kell megelőznie a lemezt, hogy sikeres lehessen. Jelenleg két videón is dolgozunk párhuzamosan, reméljük hamarosan be tudjuk mutatni őket. Szeretnénk hogy az emberek minél hamarabb találkozzanak dalainkkal.

- Sok sikert 2010-re!

- SirOesh -

[2010.02.25.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.20.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

10 éves lett a Mamma Mia! musical a Madách Színházban - képriport
A Madách Színház 2014-ben...

Megnéztük az 80s Disco Retro Festivalt a Budapest Parkban - képekkel
Hazai és nemzetközi...

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Őrületes Palaye Royale koncert a Barba Negrában
Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Nagyot szólt a Dinamit 45 éve! - képriport
Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
beszámolók még