2024. június 16. | vasárnap | Jusztin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Nagy tali 9.: a 10 éves Panni már most várja a következő találkozást Tabánival
Visszafogott visszataps Tabáni István jól sikerült koncertjén - fotókkal
"Fantasztikus volt a koncert" - 25 érdekes pillanat Tabáni István nagy napjáról
Rakonczai szerint Tabáni István bulija 150 százalékos volt
Kapcsolódó Kiadványok
Tabáni István: Ments meg!
Kapcsolatok
Tabáni István

Egy rakás bájos esetlenség - Képekben és videóval Tabáni István lemezbemutató koncertje

Eljött Tabáni István (egyik) nagy napja: első lemezbemutató koncertje volt a Syma Csarnokban. A Csillag Születik című műsor 2009-es nyertese alig fél év alatt kiadta bemutatkozó albumát, mely igen gyorsan be is aranyozódott. A korongon Máté Péter, Demjén Ferenc, vagy Presser Gábor szerzeményei mellett a címadó Ments meg! Tabáni saját szerzeménye.

A koncert valamivel fél kilenc előtt kezdődött, s az est főszereplője rendhagyó módon, az ülőhelyek közötti lépcsősorról lejőve, majd a tánctéren átsétálva ért fel a színpadra, miközben a Kinőtt a szárnyunk c. Demjén-számot énekelte. A kivetítőn gyermekkori képei voltak láthatóak. A színpadra érés, és lelkes üdvözlőtaps után így szólt a közönséghez: „ez életem egyik legszebb napja, köszönöm, hogy itt vagytok nekem”. Már ekkor megvolt az első bedobálás a színpadra – valamilyen nem teljesen érthető megfontolásból egy rágcsálnivalót hajított egy rajongó István lábai elé. Tabáni illedelmesen megköszönte, s úgy döntött, „majd ha megéhezik, bedobja menet közben…”

Tabáni őszintén kifejezte, mennyire nem könnyű a színpadon létezni: meleg is van, a fények is vakítanak, szomjas is lesz az ember. Hamarosan meg is szabadult zakójától, s odakészített vize is jól fogyott. Pózoktól mentes nyíltságával, őszinte zavarával lopta be magát az emberek szívébe, s úgy látszik, ezeken a tulajdonságain nem tud változtatni (talán még a nyilvánosság, a sztárság szédítő hatása sem).

A koncert első részét lassúbb, lírai számok tették ki, az albumán is hallhatóakon kívül édesanyját az Úgy szeretném meghálálni című, Kovács Kati előadásában ismertté vált dallal köszöntötte, mely után, érthető módon, el is érzékenyült kissé. Ezután a technika segítségével duettben elénekelte Máté Péterrel a legendás énekes Hosszú még az út című számát.

Képekben az előadás - klikk a fotóra
Míg Tabáni „kényelmesebb”, az est második, pörgősebb feléhez jobban illő farmert és zakót öltött, a két vokalista hölgy is megmutathatta, mit tud. Először a Treat her like a lady című Celine Dion-Diana King szerzeményt hallhattuk, majd a Proud Mary hangzott el (mely eredetileg a Creedence Clearwater Revival szerzeménye, de talán Tina Turner előadásában többen ismerik).

 

A tempóváltással együtt magyarról angolra cserélődött a számok egy része is, a Queen-nótákon kívül (Don’t stop me now, Bohemian Rhapsody, Crazy little thing called Love) volt még George Michael Faith-je, és az Eye of the tiger a Survivor nevű együttestől. LGT (Embertelen dal), Bikini (Olcsó vigasz), és Edda (Ördögi kör) dalok után a Doobie Brothers Long train running-ja közben Tabáni bemutatta a zenekart is.

Szűnni nem akaró taps után az első ráadásban újra felhangzott a Ments meg!, majd Máté Péter Ez majdnem szerelem volt című dala. A végső zárás Chuck Berry Johnny B. Goode-ja volt.

Tabáni István nem először bizonyította kiemelkedő vokális képességeit, s most már zeneszerzőként is bemutatkozott. Színpadi rutinja ugyan még egyértelműen nincs meg, összekötésnek szánt mondatai is enyhén komikusnak hatnak, s talán a közönség reakcióival, bekiabálásaival sem tud mindig mit kezdeni, de éppen ez a bájos esetlenség az, ami szerethető személyiségének alapja.

Kívánjuk neki, ne fogyjon ki az ihletből, s reméljük, hamarosan még több saját szerzeménnyel bővíti palettáját.


Olvasd el másik beszámolónkat: Visszafogott visszataps Tabáni István jól sikerült koncertjén

-Fejes Anna-

[2010.05.16.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
optimist 2011.09.20. 17:20 • [3]
Szuper volt, az utódjai, még azóta se nyomtak, le egyedül, 24.lassú és pörgős, világsikereket, magyar örökzöldeket. és ilyen színvonalon !!! Nem véletlen azóta is a sikere. Platina, arany, albumok, Fonogram Díj, saját számok slágerek, Koncertek, Erdély, Budai Vár, slágerlista vezető szerzemények,és most JÖN, a HARMADIK albuma, vajon azon is rajta lesz az ÉV Dala?Vajon az is szokás szerint platina lesz?
Hajrá Pisti!
erika59 2010.05.14. 16:02 • [2]
Kedves Fejes Anna! Köszönöm Önnek, hogy olyan újságíró irt a rovatba a tegnap esti koncertől, aki valóban ott is volt. A másik beszámoló írója a nevét sem adta a véleményéhez. Az Ön beszámolójával nem csak azért értek egyet, mert én is nagyon szeretem és tisztelem Istvánt, hanem azért is, mert az Ön véleményével teljes mértékben egyet értek. Nem akarom tovább bővíteni, hiszen több neves ember is megtisztelte István a jelenlétével (Zámbó-család stb.), és a nem túl szerencsés hétköznap estét leszámítva is, több ezer rajongó. Mi is vidékről utaztunk fel, hogy ott lehessünk ezen a koncerten és bármikor szívesen elmennénk újra és újra. Istvántól többet kaptunk, mint reméltünk. Nem igazán emlékszem olyan előadóművészre, aki egyedül több mint 2 órás koncertet énekelt végig és nem is akármilyen színvonalon. Igen, kicsit esetlen, igen nem kicsit szerény, de mi a művészete mellett pont ezt szeretjük benne, hogy olyan mint mi és nem is akar másnak látszani. Neki nincs szüksége csillogásra, táncosokra sem, neki elég a hangja, ami magával ragad bennünket. Elég volt már a sok csinált műcelebből, örülünk, hogy végre van, aki a tehetségével és az emberi tulajdonságaival tud rövid idő sok-sok embert összekovácsolni korra, nemre, hovatartozástól függetlenül. Mégegyszer köszönöm Önnek ezt a reális beszámolót. És természetesen ezúton is köszönöm mindenkinek a munkáját, aki hozzásegített bennünket egy felejthetetlen estéhez. És végül, de nem utolsó sorban: köszönjük István a tegnap esti élményt, kívánunk Neked - és magunknak - még számtalan ilyen szép estét!
2010.05.14. 15:09 • [1]
Hát ez az. Ez egy újságcikk, amit egy újságíró írt, és alá is mert írni, joggal.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
Ma készen áll, 60 online egységben szolgáltatás [2024.06.15.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.13.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Tátott szájjal az Esti Kornélon
Az Esti Kornél történetének első minifesztiválját...

Megnéztük a Hungáriát a Puskásban - képekkel
Ki hitte volna, hogy még fogjuk látni a...

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
beszámolók még