2022. október 5. | szerda | Aurél nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Játszótéri játékok
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Dred and Doris
Döbbenet! Megütötték a magyar énekesnőt, Dorist
Megható pillanatok! Aranyos dologban vettek részt a zenészek!
Újabb csapás a Dred háza táján!
DJ-k, remixelők figyelem! Dred ismét versenyt hirdet
Ciki! Egy rajongója miatt esett a vízbe a zenész
Nem hittük volna, hogy bevállalja! Levetkőzött a magyar énekesnő - merész képpel
Dredéknek melegük volt
Játsszák a hazai rádiók, mi a véleményed a dalról? 3.
Nagy tali 20: Andrea soha nem cseréli le Dredet és Dorist
Őszinte örömzene, felszabadultság és szabadság Chick Koreával
Képgalériák
Dred and Doris
Kapcsolatok
Dred formáció (Dred and Doris)

A Dred & Doris formáció nem vár a sültgalambra

Három éve lépnek fel páros formációban, maguk írják dalaikat, készítik klipjeiket és együttesük menedzselését sem bízzák kívülállóra. Fellépésekkel zsúfolt a naptáruk és nem a lemezeladásokat tartják legfontosabb feladatuknak. A Dred & Doris gyorsan népszerűvé vált az elektronikus könnyűzenét kedvelő fiatalok között, ahogy ezt az internetes közösségi oldalak is bizonyítják.

A Ferencvárosban élő Dred már iskolás korában nagybátyja orsós magnóján scratch-elte a Boney M zenéjét. Bár zeneiskolába járt, valójában a lemezlovas műfaj foglalkoztatta, suli-bulikon és más rendezvényeken szórakoztatta táncolni vágyó közönségét. Az első hazai kereskedelmi rádiók elindulásakor a rádiózás felé fordult, volt szerkesztő, műsorvezető és műszaki vezető is.

Amikor pedig úgy érezte, ismét továbblépne, a korábban hobbiként űzött dalszerzést és előadóművészetet választotta, hiszen válogatáslemezeken jelentek már meg szerzeményei.

Az indulás után másfél évvel jelent meg első saját felvétele felkért énekessel, amelyből már videoklip is készült, majd több is követte ezt. Időközben a pécsi srác Budapestre költözött, ahol rövid keresgélés után Középső-Ferencváros egyik új házában telepedett le, s ott rendezte be stúdióját is.

Dalai sikerén felbuzdulva 2008-tól kéttagúra bővítette a formációt, amelynek énekesnőjét közel negyven lány közül választotta ki, nem csupán az énektudás alapján, hiszen egy ilyen kis csapatban más feladatok is adódnak, és az együttdolgozás összhangja is rendkívül fontos.

Végül a Győrből érkezett Doris személyében találtam meg az ideális partnert, akivel azóta is együtt dolgozunk. Vele készítjük dalainkat és klipjeinket, és vele lépünk fel – kezdte.

A páros Dred stúdiójában készíti felvételeit. Az elektronikus zene adta lehetőségeket kihasználva, a közösen írt szöveg és Doris által felénekelt dal alá akár több, különböző stílusban megírt zene kerülhet, a számítógépes szoftvereknek és a szintetizátoroknak köszönhetően. A szerzemények gyorsan népszerűvé váltak a közönség körében, aminek köszönhetően rengeteg meghívást kapnak az ország legkülönbözőbb pontjairól.

Az egyik legtöbbet fellépő formáció az övék

- A fellépések szombat-vasárnap érik el a csúcspontot, megesik, hogy egy-egy hétvégén szinte az egész országot körüljárjuk, míg eleget teszünk a négy-öt meghívásnak – mondta a páros és hozzátették: szerencsésnek érzik magukat, hogy az egyik legtöbbet fellépő csapatnak tartják őket.

- Az élet azonban nem csupán fellépésekből áll – említette Dred.

A nappalok új dalok írásával, hangszerelésével és klipek készítésével telnek. A munkából Doris is alaposan kiveszi a részét, sőt ő vállalta magára a koncertek egyeztetését és más adminisztrációs munkákat is. Nincs mögöttünk háttérstáb, így mindent magunk csinálunk, de a bulikra természetes jön velünk egy technikus is, aki a saját és a helyszíni felszerelést összehangolja és működteti.

A koncertek mellett természetesen lemezeiket is maguk készítik, és honlapjukon  forgalmazzák is, de a fő irányvonal az élő fellépés.

A Dred & Doris nem bulvárhős csapat, nem találkozhatunk velük a szennylapokban, ám sikerük azt bizonyítja, hogy a közönség iránti elkötelezettséggel és szakmai tudással boldogulni lehet e kétes értékű reklámok nélkül is.

- Steiner Gábor - 

[2010.07.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK egyéb [2022.10.04.]
Súlyos kölcsönök magánszemélyek között zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2022.10.03.]
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Kétnapos ünnepségsorozat egy 30 éves lemez tiszteletére
Vannak feleslegesen erőltetett...

Billy Idol, a rocklegenda a Budapest Parkban - képekben
Az esős időjárás ellenére is közel...

Megnéztük T. Danny koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
50 éves lett Janza Kata, koncerttel ünnepelt - képekben
„Örs egy csoda” – koncerttel emlékezett az AWS
Megnéztük: 80's Disco Retro Festival a Budapest Parkban - képekkel
Óriási nyárbúcsúztató Kowa koncert volt a Parkban - képriport
beszámolók még