2022. július 5. | kedd | Emese, Sarolta nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a Rómeó és Júlia musical
Nézz be a Vámpirok Báljának kulisszái mögé - videóval
Neves fellépők a nőnapi musical esten
Íme a harmadik esélyes! Bemutatkozik Veréb Tamás rajongói oldala
Íme a tizennegyedik! Bemutatkozik Egyházi Géza rajongói oldala
Vámpírok báljának szereplőivel búcsúzik a Musical Paletta
Összefogtak a hazai kedvencek - 10 órányi szórakoztatást kínálnak július 17-ére
Hatórai musical csemege Egyházi Gézával - gyere velünk a fülbemászó dallamok világába
Képgalériák
Sakk főpróba
Kapcsolatok
Egyházi Géza
Sári Évi
Kapcsolódó események
Benny Andersson - Tim Rice - Björn Ulvaeus: Sakk
[2010. augusztus 6.
péntek 19:30]

 "Én döntök: Fehér-e vagy fekete?" - képekben a Sakk musical főpróbája

A Margitszigeti Szabadtéri Játékok egyik csemegéjének ígérkezik a PS Produkció által színpadra állított Sakk musical dramatizált koncertváltozata.

A Vámpírok bálját is sikerre vivő alkotók új, izgalmas feladatot kerestek és találtak.

S hogy egy kicsit felelevenítsük a történetet:

1979-et írunk, Merano Fred Trumper, az amerikai világbajnok és Anatoly Sergievsky a szovjet bajnok világbajnoki döntőjére figyel a világ. A két sakkozó harca az általuk képviselt két nagyhatalom versengése is egyben: politikai presztízskérdéssé válik a győzelem…

Az első játszmát Fred arrogáns viselkedése miatt felfüggesztik, és Florence, a szekundánsa és szeretője, próbálja elsimítani a dolgot – az Anatoly-jal történő találkozó azonban nem várt fordulatot vesz: szenvedélyes vonzalom ébred köztük. A világbajnoki címet Sergievsky szerzi meg. Azonban nem tér haza a Szovjetunióba, hanem politikai menedékjogot kér, és új életet kezd Nyugaton, Florence oldalán.

A történet egy év múlva folytatódik, Bangkokban, ahol Anatoly-nak kell megvédenie címét egy szovjet bajnokkal szemben. Mindkét nagyhatalom célja, hogy ez ne sikerüljön, és nem válogatnak az eszközökben…

Megindul a pszichológiai hadviselés

Fred immár riportere egy TV-adónak, és a stúdióbeszélgetés során egyre-másra teszi fel a kínos és kényes kérdéseket Sergievskynek. A KGB ember, Molokov Bangkokba hozatja az elhagyott feleséget, Szvetlanát, vegye rá a férjét a vesztésre. Megkörnyékezik Florence-t, hogyha ráveszi szerelmét arra, hogy elveszítse a játszmákat, halottnak hitt apját elengedik a politikai fogságból.

És Szergievsky őrlődik De nem hagyja, hogy személyes vagy politikai érdekek befolyásolják játékát és győz… Végül önszántából visszatér a Szovjetunióba, miután búcsút vett Florence-tól.

Fergeteges koncert, szabadtéren

A koncertváltozat kihasználja a szabadtéri színpad hatalmas terét. Háttérben láthatjuk a 60 tagú Jazz And More Kórus és a zenekart, Köteles Géza vezényletével.

Előttük a Nyugat és Kelet csupán jelzésként, egy–egy emelvényként látható (a háttérben kivetítőn jelennek meg az egyes helyszínek). A színpadot uralja egy hatalmas sakktábla, amin szimbolikusan zajlik a hatalmi sakkjátszma.

A jelmezek színvilága visszafogott: a fekete, fehér, piros és kék uralkodik benne. Legkirívóbb a bangkoki helyszín koreográfiája: harsogó színek, disco-ritmus …

A popon túl is van alkotás

Az ABBA szerzőpárosa megmutatta, hogy a pop-zenén túl is tudnak maradandót alkotni, a musicalben felfedezhetők átdolgozott klasszikus zenei idézetek is.

A kórus, a zenekar és a tánckar teljesítménye kimagasló. Ugyanígy Egyházi Gézáé is, aki ismét bebizonyítja, hogy kiváló és sokoldalú énekes, és bár ő maga sokszor elmondja, hogy a színészi feladatokkal mindig küzd, még ebben a koncert-változatban is meggyőz minket az ellenkezőjéről: hiteles és természetes a játéka, megmutatja a kötelesség, szerelem, szabadságvágy hálójában őrlődő férfit és sportolót, aki számára a győzelem mindennél fontosabb.

A főbb szerepekben Egyházi Gézát, Sári Évát, Kecskés Tímeát, Pavletits Bélát láthatjuk. A főpróbán Trumper szerepében az egykori Shygys -tag, Csordás Levente bizonyított, a 6-7-i előadáson Szemenyei Jánost láthatjuk. A PS Produkció ismét „felfedezett”: Kiss Ernő Zsoltot eddig táncosként ismertük, most a Bíró bőrébe bújt, a KGB-s Molokovot pedig egy operaénekes, Gábor Géza alakítja – remekül.

A látványos koreográfiák, a pergő cselekmény és az igényes zene és előadásmód, valamint a szabadtéri színház varázsa együttesen teszik feledhetetlenné a musicalt. Ajánljuk Mindenkinek!

Képekben az előadás főpróbájáról - klikk a fotóra

-BKA-

[2010.08.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kupte si JWH-018 online egyéb [2022.06.22.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Egyedül nem megy - Presser dalok a 6szín-ben
Az “Egyedül nem megy”, egy szórakoztató,...

Red Hot Chili Peppers koncerten jártunk a Puskás Stadionban! Képekben
Rendkívüli élménnyel...

A Korn első önálló estje az Arénában - megnéztük, képekben
Ilyen volt a Helloween és a Hammerfall koncertje - fotók 
Visszatért Billy Talent a Budapest Parkba - képekben
Megnéztük: Enrique Iglesias koncert az MVM Dome-ban
Rockszínpaddá változott a Vígszínház - képekben
beszámolók még
Otthoni játékok