2021. június 21. | hétfő | Alajos, Leila nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Müpa orgonájának hangján szól Európa himnusza
8 év a ska szolgálatában: PASO születésnap a Gödörben
Elkészült Harcsa Veronika első magyar nyelvű albuma
Kapcsolatok
Karaván Familia
Szűcs Krisztián
Harcsa Veronika
Péterfy Bori
Kowalsky Balázs Gyula
KRSA (Lord Panamo)
Tanka Balázs
Czutor Zoltán
Csongor Bálint
Tilk Máté
Kapcsolódó események
Karaván Família
[2011. június 24.
péntek 19:00]

Stíluskavalkád a Müpában: Karaván Família és crossover barátai

Harcsa Veronika, Péterfy Bori, Kowalsky, Szűcs Krisztián, KRSA...Többek közt velük adja első önálló nagykoncertjét a Karaván Família június 24-én a Művészetek Palotájában. A roma folklór zenekar részben saját dalait viszi színpadra, másrészt a hazai pop-rock stílus kiemelkedő művészeivel ad elő számokat.

Noha a Karaván Família a legtöbb ember számára roma folklór zenekarként ismert, zenészei egyre több olyan produkcióban vesznek részt, amelyek már jóval tágabb zenei palettára épülnek. A pop- vagy a rockzene már rég nem idegen az együttestől, s úgy tudják a különböző műfajokat zenéjük részévé tenni, hogy közben saját stílusukon sem esik csorba.

S ha már pop-rock, akkor a hazai zenei élet legjobbjaival álltak össze, s hoztak létre egy valódi szuper-produkciót, melyet már két alkalommal, a Magyar Dal Napján és a Zene a rasszizmus ellen rendezvényen hatalmas sikerrel adtak elő.

A vendégek között ott van Harcsa Veronika, Péterfy Bori, Kowalsky, Szűcs Krisztián a Heaven Street Sevenből, KRSA a Pannonia Allstars Ska Orchestrából, Tanka Balázs a Turbóból, Papp Szabi a Supernem zenekar éléről, Czutor Zoltán a Belmondoból, valamint a Subscribe frontemberei, Csongor Bálint és Tilk Máté. A vendégzenészek eltérő karaktere, stílusa önmagában változatossá teszi a koncertet, a repertoárban azonban a fellépő zenészek hozott dalai is ott vannak, méghozzá „karavánosra“ formálva. A dalokat cigány motívumokkal egészítették ki, s az eredeti sorok közé lovári nyelvű szövegek is kerültek.

E jeles társaság pár éve egyszeri alkalomra szánta a zenei kísérletezést, a különleges produkció azonban a városi szájhagyomány és az internet segítségével hamar kultikussá vált, s a közönség folytatást követelt. A Fesztivál Színházban az eddigieknél még nagyobb dobás várható: a hatalmas együttes tagjai egy bőgőssel és egy tangóharmonikással kiegészülve saját szerzeményeiken kívül az elmúlt negyven év hazai könnyűzenéjének legismertebb dalaiból is válogatnak.

- Nem lesz mindennapos ez a koncert, mivel egy merőben más közegből érkező művészekkel zenélünk – mondta Nagy István, a Karaván Família zenekarvezetője. – Egy Subscribe vagy egy Supernem rajongó nem biztos, hogy megnézne minket, de így érdekes lehet számukra is a fellépés. Kuriózumnak számítunk amiatt is, hogy egy család, két felnőtt két gyermeke zenél. Szeretnénk minőségi produkciót adni, és az igényes cigány zenekultúrát megmutatni. Fontos társadalmi üzenete is van a Karaván Família jelenlétének, mivel vegyes házasságban élünk, a feleségemmel ellentétben én nem vagyok roma.

A koncertre látogatók jegyüket a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Accor Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra- és Ajándékutalvány, valamint Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával is megvásárolhatják. A belépők 1800, 3300, és 4200 forintba kerülnek.

- prgarden -

[2011.05.10.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük: Triász koncert a GastROCKitchen Pubban, Százhalombattán, képekkel
Hangulatos pub...beszámolók még
Otthoni játékok