2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Következő programok ugyanitt
Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Végvárak, vitézek
[2024. április 20.
szombat 11:00]
Kerek egy ég alatt – Navratil Andrea
[2024. április 20.
szombat 11:00]
Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Végvárak, vitézek
[2024. április 20.
szombat 15:00]
Magyarok a világban – Bartók és Amerika
[2024. április 21.
vasárnap 11:00]
Omar Faruk Tekbilek és együttese
[2024. április 23.
kedd 20:00]
Kapcsolódó cikkek
„Emberi harmónia nélkül nem tudnánk dolgozni!” – interjú a Karavan Familiaval
Cikkek a fellépőkről
Red Bull Pilvaker 2017 - Tripla teltházzal ünnepeltek
Harcsa Veronika - Gyémánt Bálint duó koncertje Pécsett
Különleges! Saját magazint kapott az énekegyüttes
Fura verseny a Campus Fesztivál sajtótájékoztatóján
Guns N' Roses könyv, először magyar szerzőtől 
     
 
Karaván Família
Dátum: 2011. június 24.
péntek 19:00
Helyszín: Művészetek Palotája (MÜPA)
Kapcsolat: Harcsa Veronika, Karaván Familia, Kowalsky Balázs Gyula, KRSA (Lord Panamo), Papp Szabolcs
 
     

Első önálló nagykoncertjét adja a Karaván Família crossover barátaival június 24-én a Művészetek Palotájában. A roma folklór zenekar részben saját dalait viszi színpadra, másrészt a hazai pop-rock stílus kiemelkedő művészeivel ad elő számokat. Fellép többek közt Harcsa Veronika, Péterfy Bori és Kowalsky.

Stíluskavalkád a Müpában: Karaván Família és crossover barátai

Harcsa Veronika, Péterfy Bori, Kowalsky, Szűcs Krisztián, KRSA...Többek közt velük adja első önálló nagykoncertjét a Karaván Família június 24-én a Művészetek Palotájában. A roma folklór zenekar részben saját dalait viszi színpadra, másrészt a hazai pop-rock stílus kiemelkedő művészeivel ad elő számokat.

Noha a Karaván Família a legtöbb ember számára roma folklór zenekarként ismert, zenészei egyre több olyan produkcióban vesznek részt, amelyek már jóval tágabb zenei palettára épülnek. A pop- vagy a rockzene már rég nem idegen az együttestől, s úgy tudják a különböző műfajokat zenéjük részévé tenni, hogy közben saját stílusukon sem esik csorba.

S ha már pop-rock, akkor a hazai zenei élet legjobbjaival álltak össze, s hoztak létre egy valódi szuper-produkciót, melyet már két alkalommal, a Magyar Dal Napján és a Zene a rasszizmus ellen rendezvényen hatalmas sikerrel adtak elő.

A vendégek között ott van Harcsa Veronika, Péterfy Bori, Kowalsky, Szűcs Krisztián a Heaven Street Sevenből, KRSA a Pannonia Allstars Ska Orchestrából, Tanka Balázs a Turbóból, Papp Szabi a Supernem zenekar éléről, Czutor Zoltán a Belmondoból, valamint a Subscribe frontemberei, Csongor Bálint és Tilk Máté. A vendégzenészek eltérő karaktere, stílusa önmagában változatossá teszi a koncertet, a repertoárban azonban a fellépő zenészek hozott dalai is ott vannak, méghozzá „karavánosra“ formálva. A dalokat cigány motívumokkal egészítették ki, s az eredeti sorok közé lovári nyelvű szövegek is kerültek.

E jeles társaság pár éve egyszeri alkalomra szánta a zenei kísérletezést, a különleges produkció azonban a városi szájhagyomány és az internet segítségével hamar kultikussá vált, s a közönség folytatást követelt. A Fesztivál Színházban az eddigieknél még nagyobb dobás várható: a hatalmas együttes tagjai egy bőgőssel és egy tangóharmonikással kiegészülve saját szerzeményeiken kívül az elmúlt negyven év hazai könnyűzenéjének legismertebb dalaiból is válogatnak.

- Nem lesz mindennapos ez a koncert, mivel egy merőben más közegből érkező művészekkel zenélünk – mondta Nagy István, a Karaván Família zenekarvezetője. – Egy Subscribe vagy egy Supernem rajongó nem biztos, hogy megnézne minket, de így érdekes lehet számukra is a fellépés. Kuriózumnak számítunk amiatt is, hogy egy család, két felnőtt két gyermeke zenél. Szeretnénk minőségi produkciót adni, és az igényes cigány zenekultúrát megmutatni. Fontos társadalmi üzenete is van a Karaván Família jelenlétének, mivel vegyes házasságban élünk, a feleségemmel ellentétben én nem vagyok roma.

A koncertre látogatók jegyüket a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Accor Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra- és Ajándékutalvány, valamint Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával is megvásárolhatják. A belépők 1800, 3300, és 4200 forintba kerülnek.

- prgarden -

[2011.05.10.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még