2021. szeptember 19. | vasárnap | Vilhelmina nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
László Attila nem hitte el - videó a Csillag Születik legizgalmasabb perceiről
László Attila mindenkit lenyűgözött - videó a Zene nélkül mit érek előadásról
Kapcsolatok
Csillag születik
Krizbai Terézia (Teca)
Szabó Ádám
Appril Project
László Attila (Csillag Születik)
Fáy Miklós
Hernádi Judit
Oroszlán Szonja
Szirtes Tamás

Kiderült! László Attila nyerte a Csillag Születiket

Ma este kiderült, ki Magyarország új Csillaga! Esélye négy előadónak volt: két énekes, egy hangszeres és egy táncos produkció versenyezett a legjobbnak járó elismerésért. A zene.hu percről percre beszámolt a legfrissebb történésekről!

Tizenkettőből mára négyen maradtak. Ők azok, akik kamerák kereszttüzében élik mindennapjaikat hónapok óta, akik vállalták a nyilvánosságot, az esetleges látványos kudarcot azért, hogy egyszer elmondhassák: Magyarország új Csillaga lettem! Ezért küzd tehát ma este egy meglepetésekkel teli döntőben a „maglódi vak lány” Krizbai Teca, aki hangjával és átütő erejű személyiségével egy perc alatt elvarázsolt mindenkit; a Kézdivásárhelyről érkezett ízes beszédű László Attila, aki fiatal kora ellenére hitelesen tolmácsolja a legnagyobb magyar előadók örökérvényű bölcsességeit; Szabó Ádám, aki újra értelmezte hangszerét és egyben legnagyobb szerelmét a „Har-Mónikát”; és velünk lesz a tehetségkutató leglátványosabb pillanatát prezentáló Appril Projekt, akik baleset és kéretlen rajongói megjelenések ellenére mindig a maximumot nyújtják.

Nem ők lesznek azonban az est egyetlen fellépői: ahogy a műsor készítőitől megszokhattuk, most is gondoskodtak a színes programokról. Csak a négy versenyző két produkcióval készül, és fellép mellettük új együttesével a Gringo Sztárral Geszti Péter, valamint új dalát hozza magával a megújult rocklegenda: Nagyferó és a Beatrice.

És egy változás: a szakértő zsűri ma is pontoz, de ez az eredményeken semmit nem változtat, hiszen aki felel a végeredményért, az csakis a közönség, aki szavazataival döntheti el, ki nyerje 2011-ben a Csillag Születik tehetségkutatóját!

Elsőként azonban a legjobb tizenkettő együtt lépett színpadra, ahol többek között újra hallhattuk Mr. Joe legendás rekesztését is!

Amikor már nincs visszaút…

…akkor valakiből sztár születik. Ehhez azonban teljesíteni kell, a fináléban, utoljára. Először egy sztárvendég társaságában. A sort László Attila nyitja, akit komolyan megviselt az előző döntő. Nem érezte biztosnak a produkcióját, és a zsűritagok sem fontak aranykoszorút a feje köré. Most azonban újra bizonyíthat olyan segítséggel az oldalán, mint Balázs Fecó. Két zongora, két énekes Hazafelé… történelmi pillanat! Generációk találkozása ez egy örökérvényű dal közös feldolgozásában, mindenképpen szerethető. Kicsit talán mindkét énekes a saját útját járta az előadás közben, de nem is lehet egyszerű két ennyire különböző kaliberű énekest összecsiszolni. Az én szőrös szívemet mindig oldja Hernádi Judit kedvessége, aki legkisebb kis királyfinak nevezte a kamaszfiút. Szirtes Tamás szerint is meghódította a kis királyfi a „nagy bűnös várost”, és Oroszlán Szonja is megkönnyezte a dalt. Fáy Miklós azt mondta: egy darab halhatatlanságot tapasztaltak most meg. Balázs Fecó méltatásában elmondta: fiatalkori önmagára ismert rá Attilában.

Az Appril Projektről már többször megírtuk, hogy kifejezetten a Csillag Születik kedvéért alakultak. A műsor kezdete óta nagyon sokat letettek az asztalra, hat hete szó szerint a próbateremben alszanak, hajnalig próbálnak és hajnalban kelnek, hogy folytassák azt… Megterhelő, de az eredmény hétről hétre önmagáért beszél, hiszen olyan színvonalat hoznak rendszeresen, ami csakis emberfeletti munka gyümölcse lehet. A Fináléban sem adták alá ezt a magukkal szemben támasztott követelményt, és ehhez szakértő segítséget kaptak. Sztárvendégeik a Rippel testvérek, akik erőemelő mutatványaikkal hódítanak. Cirkuszt varázsoltak a színpadra Oroszlán Szonja szerint, Fáy pedig azt értékelte, hogy „teljesen behelyettesíthetőek voltak” a Rippel fiúk a táncosok között. Rippel Feri szerint annyira összeállt ez a produkció, hogy csak remélni tudják, hogy lesz folytatása.

Krizbai Tecát elsősorban családja és barátja, Tomi támogatása segíti át a nehéz pillanatokon. Ők azok, akik mellette állnak, amikor már feladná a küzdelmet, és ez a támogatás a fináléig már biztosan eljuttatta. Most azonban néhány percre más fogja meg jelképesen a kezét, hogy a győzelemig segítse. Bevallom, elképzelni sem tudtam volna, hogy Pataky Attila és az EDDA hogyan állítható egy színpadra Tecával, de nem volt rossz, amit láttam. Olyan volt, mint egy megvalósult álom, ahogy Pataky olyan „eddásra” faragta Tecát. Még a közönséget is megénekeltette a maglódi lány, aki a tapsvihar hallatán nem győzte megköszönni az elismerést. Fáy örült a produkciónak, Szirtes szerint pedig az EDDA karcos érzelmessége és Teca törékenysége találkozott egy nagyszerű produkcióban. Pataky Attila első találkozásukkor azt gondolta, Teca esendő. Mára megismerte és rájött, hogy igazi erő lakozik benne, és nem kell félteni. Sztártársának nevezte, és azt mondta: elegáns lehetőség volt a dalnak (Álmodtam egy világot), hogy női hangon szólaljon meg.

Tudták-e, kedves olvasók, hogy Szabó Ádám eredetileg focistának készült? Hét-nyolc évesen talán még ő maga is elhitte, hogy ez lehetséges, később azonban határozottan a művészetek, és azon belül a tangóharmonika felé vette az irányt. Hogy milyen jól döntött, azt hétről hétre bebizonyítja a Csillag Születikben, ahová most a 100 tagú cigányzenekar kísérte el! Igazi örömzenélés volt ez! Azt kell hogy mondjam, ez most nem a versenyről, és nem a megmérettetésről szólt. Itt egy igazi profi előadását láthattuk és hallhattuk, amit tökéletesen kiegészített a 100 tagú cigányzenekar játéka, és alkotott olyan kerek egészet, amit még máskor is hallani akarok! Pompás, pompás, pompás – értékelte Szirtes Tamás, Hernádi pedig hozzátette: ő ennek ellenére sosem feledi az előző produkciókat sem. Oroszlán Szonja szerint az volt a bravúr az egészben, hogy Ádám háttal volt a zenekarnak, és úgy alkottak egységet, hogy a fiú valóban nem is láthatta, mit csinálnak mögötte zenész társai. Monti Csárdás csak haladóknak – ez volt Szabó Ádám és a 100 tagú cigányzenekar!

Egyéni produkciókkal folytatódik a Finálé

Nem lehet egyszerű valódi legendákkal egy színpadon szerepelni, de igazán bizonyítani egyedül lehet, és egyedül kell. Egyéni produkciókkal folytatódik tehát a Csillag születik, amit a zsűritagok már pontozással is értékelnek. Ez azonban ma este nem számít bele a végeredménybe, mert most csakis a szavazók döntenek. A fellépés előtt azonban még pihenhetnek kicsit, amíg bemutatja új dalát Geszti Péter és a Gringo Sztár! Az énekes-marketingszakember saját bevallása szerint kozmopuritán zenekart és stílust teremtett Gereben Zitával és Sapszon Orsolyával közös, vadonatúj produkciójában. Télen-nyáron nyár – énekelték… Igen, ezt szeretnénk mindannyian!

László Attila is biztosan, a mesebeli királyfi, aki nagy útra indult, hogy megtalálja a boldogságot. Ezt a boldogságot most az éneklés jelenti neki, amit egyéni produkciójában is megfogalmazott: Zene nélkül mit érek én – énekelte. És ugrált itt ez a langaléta hosszú hajú 14 éves fiú, és elhittem neki megint, amit énekelt. Azt hiszem ebben rejlik László Attila titka. Még Fáy-t is meggyőzte, aki egyszer már ugyan eltiltotta a Máté Péter daloktól, de most ez sem érdekelte. Szirtes Tamás is megfogalmazta: bárki is mondta neki, hogy ne foglalkozzon Máté Péterrel, ne hallgasson rá! Hernádi Judit azt tanácsolta Attilának: maradjon olyan tiszta és erős, mint most. Fáy 9-esével 39 pontot gyűjtött Attila.

A Csillag Születik egyik legerősebb produkciója az Appril Projekt nevű táncformáció, akik adásról adásra kiegyensúlyozottan teljesítettek, valódi show-t állítottak színpadra. Koreográfusuk a korábbi CSISZ-döntős Bad Boyz egykori tagja, Szabó Tomi, akinek egy este erejéig be kellett ugrania a csapatba, amikor az egyik próbán baleset történt. Ricsi agyrázkódással került kórházba, de egy héttel később már ő is színpadon állt a többiekkel, ahogy most is teljes volt a csapat, amikor a korábbi produkcióikból adtak ízelítőt, azaz összefoglalót. Erő, akarat, gyakorlottság, koreográfiai lelemény – áradozott az előadás után Szirtes Tamás igazgató úr, nem érdemtelenül. Hernádi Judit is megkapta azt a slusszpoént, amit várt a csapattól, és példaértékűnek nevezte azt, ahogy a kerek egészben minden táncos egyénileg is meg tud jelenni. Ismét bebizonyosodott: tud ám Fáy Miklós is tízest adni – 40 ponttal mehet a lihegőbe az Appril Projekt.

Krizbai Teca álma azzal már valóra vált, hogy bejutott a legjobb négy közé. Azt is szerette volna, hogy ne vak lányként kezeljék a verseny során, ne a fogyatéka alapján értékeljék, hanem kezeljék egészséges emberként, aki egy énekversenyre jelentkezett. Ez így is volt, kapott hideget-meleget, mikor milyen volt a teljesítménye. Összességében azonban nem szorult rá a pátyolgatásra, mert abszolút pozitívan értékelték folyamatosan a teljesítményét. Egyértelmű és világos életcélt kaptál a versenytől: a zene az utad – összegezte a versenyben való szereplését Szirtes Tamás. Teca 36 ponttal várja a folytatást.

Szabó Ádámnak van helye a zenész szakmában, azt mindenki tudja. Bizonyította már annyiszor, volt amikor komolyzenélt és volt, hogy mai diszkóslágereket fordított le a harmonika nyelvére. Olyat azonban, mint ma este még sosem csinált. Énekelt! Miért csak most? Ez volt az első, ami eszembe jutott róla, annyira jó volt hallani a hangját! Ez a srác színpadra született, az biztos! Nincs mese, hallunk még Ádámról! „Képességed és tehetséges van hozzá, hogy show-t csinálj” – fogalmazott Hernádi az előadás után, és kívánta neki, hogy meg tudja tartani a továbbiakban is az egyensúlyt a zene és a show között. Fáy azt mondta: ha valaki az utolsó körben veszi elő a piros ászt, az produkció! Szirtes és Oroszlán Szonja szerint a legnagyobb pozitívum az, hogy Ádám elővette a harmonikát és megmutatta, hogy nem csak zongora és hegedű létezik a világon. A nagy meglepetés 39 pontot eredményezett.

Véget ért a küzdelem, lazíthatnak a kiscsillagok

Ezzel véget ért a négy legjobb versenyszerű fellépéseinek sora, lazíthatnak kicsit, amíg a nézők voksaikkal eldöntik, ki lesz a 2011-es Csillag Születik nyertese. A zsűri pontszámai alapján legjobb volt ma este az Appril Projekt, holtversenyben végzett László Attila és Szabó Ádám, a kieső pedig Krizbai Teca lenne. Az ő pontjaik azonban ma este nem számítanak, csakis a nézői szavazatok!

Addig azonban még sor került a Webcsillag Születik eredményhirdetésére is: a fődíjat Csige Márti és Simon Bernadett nyerte Color című kisfilmjével, nyereményüket Ördög Nóritól vehették át élő egyenes adásban.

A következő percekben a zsűri értékelte az elmúlt hetek történéseit. Szirtes Tamás azonban egy meglepő bejelentéssel szakította meg az értékelést: úgy döntött, szereplési lehetőséget biztosít a Madách Színházban a két énekes valamelyikének esetleg mindkettőjüknek, amennyiben nem ők nyerik a Csillag Születik fődíját.

A szavazás azonban még mindig nem ért véget, mert egy régi-új zenekar következett a színpadon: Nagyferó és a Beatrice ugyanis ezzel a névvel vadonatúj lemezt adott ki Vidámság és Rockandroll címmel. Erről a lemezről szólt most a címadó dal, mellyel Nagy Feró bizonyította: egy igazi rocker sosem öregszik meg!

És ezzel vége… az utolsó másodpercek is leperegtek, a Csillag Születik fődíjának sorsa eldőlt. Ördög Nóri és Nagy Sanyi színpadra szólította a négy finalista előadót: Krizbai Tecát, László Attilát, az Appril Projektet és Szabó Ádámot, és felsorakozott mögöttük a többi döntős produkció is.

Ősszel jön az X-faktor. Nyomj egy like-ot, ha Szereted az műsort.

 

Előttük, közjegyző jelenlétében került sor az összesített szavazatok alapján a győztes kihirdetésére.

A döntés értelmében a Csillag Születik győztese 2011-ben László Attila!

A tizenéves erdélyi fiú keze emelkedett hát a magasba, övé a havi egymillió egy éven keresztül, övé egy vadonatúj autó, és ő utazhat messzire kipihenni a tehetségkutató fáradalmait. És még egy extra ajándék: egy lemezszerződéssel is gazdagabb lett a kézdivásárhelyi fiú! Kíváncsian várjuk, mit hoz majd a jövő, és hogyan hasznosítja majd nagyszabású nyereményeit László Attila!

Íme a győzelem pillanata. Fotóval!

- kiko/Retro Rádió -

[2011.06.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Megnéztük: Halott Pénz koncert a Budapest Parkban - képekkel
Szép, kerek alkalom: tizedik...

Megnéztük az EDDA koncertjét a Budai Szabadtéri Színházban - képekkel
Sokszor...

Mélybe ránt és felemel Alföldi West Side Story-ja - képekben
Forró nyári péntek este a Balatonparton a Tankcsapdával - képekben
A Pokolgép tüzelte fel a hangulatot a Barba Negrában - képekben
beszámolók még
Otthoni játékok