2022. január 19. | szerda | Sára, Márió nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Az Illés-klubosok nyáron sem pihennek
Megkezdődött a Magyar Dal Napja a Szigeten
Bródy és Mitsou dalol ma az Örökség Fesztiválon
Újra Budapesten az Illés-kiállítás
Koncz Zsuzsa óvatos: inkább nem beszél
Woodstock 40 éve - érdekes sztorikat meséltek magyar zenészek, szakértők az évszázad bulijáról
Ismét csemegék a Sztársávban! Funky-oltás a Back II Black-től!
Bródy János a Műpába készül és azt tanácsolja "ne várd a májust"
Bródy János születésnapi ajándéka rajongóinak
Hadd szóljon! Koncert a Klubrádióért
Jó érzés felidézni! VOLTfolió: rangos díjat kapott a Zene.hu
Döbbenet! Elvesztette mindenét a magyar koncertszervező - titkok a világsztárokról
Képgalériák
"Hadd szóljon!" Koncert a Klubrádióért
Kapcsolatok
Bródy János
Kesh zenekar
Gerendás Péter
Geszti Péter
Pa-Dö-Dő
Dés László
Babos Gyula
Babos Project Special
Takáts Eszter
Szirtes Edina (Mókus)
Bódi László (Cipő)
Bíró Eszter
Somló Tamás

Sorsolással dőlt el a fellépők névsora - különleges koncert  volt a Klubrádióért

Közel háromezres tömeg gyűlt össze a SYMA csarnokban, június 29-én, szerdán, a a Klubrádió megmentéséért rendezett nagyszabású koncerten.

Sorban érkeztek a hírességek, politikusok, színészek, közéleti személyiségek. Gyurcsány Ferenc, Kuncze Gábor, Lendvai Ildikó, Hegedüs D. Géza, Kézdi György, Gerő András, Magyar György… csak néhány név az illusztris társaságból.

Falusi Mariann és Lang Györgyi, mint a Klubrádió Ötös műsorvezető párosa, a színpad sarkában berendezett stúdióból konferálták a fellépő művészeket, valamint a rövid technikai szünetekben, villám interjúkat készítettek a rádió ismert műsorvezetőivel. Mint azt tölük megtudtuk, oly sok művész jelezte részvételi szándékat, hogy a szervezők végül sorsolással döntötték el, kik léphetnek színpadra. A három órásra sikeredett koncerten fellépett Bródy János, a Kesh zenekar, a Pa-Dö-Dö, a Babos Project, Takáts Eszter, Dés László és zenekara, Somló Tamás, Geszti Péter, Gerendás Péter, Szirtes Edina Mókus, Cipő, Bíró Eszter és Fodó.

Arató András (a Klubrádió vezérigazgatója) rövid köszöntője után, Bródy János dala csendült fel először, a jól ismert szavakkal, mely az utóbbi időben a klubrádió szignáljává vált: "Tudom, hogy nehéz elfeledni mindazt, amit nem lehet. De ne add fel…" Bródy az est folyamán többször visszatért a színpadra, énekelt Gerendás Péterrel, Cipővel, majd Somló mellett is felbukkant egy dal erejéig. A Micimackóról szóló örökzöldet, a sorok között humoros prózával adta elő és nem maradt el a jól bevált közönség-énekeltetés sem.

Az előadók sorából ki kell emelnem Kulka Jánost, aki Dés László "Ez a hely" című nagyszerű dalát énekelte el. Nem annyira a briliáns énektudásával, mint inkább a szuggesztív előadásmódjával bilincselte székhez a hallgatót. A "Nekem kell ez a hely" szövegrészlet mesterien elengáns hangsúlyozása illeszkedett a rendezvény céljához. A Kossuth díjas színművész Dés László talán legnépszerűbb felvételét, a "Nagy utazás"-t is ámulatba ejtő módon adta elő, pedig nem kisebb művész égette tudatunkba e sorokat, mint Presser Gábor.

Gerendás Péter és Bródy János most először játszották együtt a színpadon Koncz Zsuzsa részére írt "Százéves pályaudvar" című dalukat. Szenzációs nóta, megérintő szöveg. Gerendás Péter mezitláb a színpadon folytatta: "Szóljon a dal, míg meg nem halunk, Bartók országában vagyunk…" 

Hallhattuk Babos Gyulát is játszani a tőle megszokott magas művészi színvonalon, kiváló zenészek társaságában. Nagyszerű produkciót láthattunk Bíró Esztertől . Egy erdélyi magyar-zsidó népdalt adott elő, szokatlan technikai megoldásokat alkalmazva. Saját magának vokálozott, mégpedig úgy, hogy elénekelt egy szólamot, amit rögzített is, majd azt visszajátszva, ráénekelte a következőt és így tovább, eljutottunk oda, hogy négy szólamban hallottuk őt, élőben. Fodó zongora kíséretével, Radnóti "Két karodban" megzenésített versét énekelte el. Végezetűl az LGT "Szól a rádió" c. népszerű dalát a közönséggel együtt énekelte. Ugye, felesleges ecsetelnem e dal aktualitását. Geszti és Somló, kiváló hangulatot csinált. Természetesen elénekelték, hogy nem adják fel… a felkonfban elhangzott valakitől, hogy ez valami becsípődés lehet náluk.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.


Somló cirkuszos múltját idézve egy ideig gólyalábakon sétálva énekelt. Az estét Bródy zárta, egy másik aduásszal, "Ha én rózsa volnék" címmel.

A nagy taps és a Hadd szóljon szlogen kitartó skandálása a közönség részéről egyértelművé tette, a Klubrádiónak háromezer elszánt támogatója, egészen biztosan van.

- Balázsy József - 

[2011.07.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Mága Zoltán: "Nem várt dolgokhoz kellett alkalmazkodunk"
Dupla, teltházas koncerttel...

Megnéztük: TNT koncert a Barba Negrában - képekkel
Évindító koncert a TNT-vel: hálás...

Megnéztük: Honeybeast koncert a Barba Negrában - képekkel
A szerelem és a tehetség illata is ott van az Illatszertárban
Ilyen volt az Esti Kornél 15. szülinapi bulija - képekben
Megnéztük: 40 év rock, 40 dal, 40 előadó, Mobilmánia koncert az Arénában - képekkel
beszámolók még