2022. augusztus 12. | péntek | Klára nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ez volt a sláger egykor 88. - 1986-ban milliók hallgatták a dalt
Ez volt a sláger egykor 89. - 1976-ban milliók hallgatták a dalt
Kapcsolatok
BanDJ

Ez volt a sláger egykor 90. - 1975-ben milliók hallgatták a dalt 

Nagy népszerűségnek örvendő sorozatunkban a múlt nagy slágereit keressük elő és mutatjuk meg. Kalandozzatok velünk az időben és ismerjétek meg, milyenek voltak az igazi nagy slágerek egykor. A remek lemezlovas BanDJ ismét nem volt rest és megérkezett az aktuális retro csemegével, ami nem más, mint a Koncz Zsuzsa Kisfiam című örökzöldje.  

De jó is az, amikor a mai beszűkülő világban olyan dalok kerülnek elő, amelyeket nagyon rég nem hallottunk és nem a „lerágott csont” kategóriába tartoznak. Ilyen a méltatlanul elfeledett kedves hangulatú „Kisfiú” is, akiről Koncz Zsuzsa énekel.

Koncz Zsuzsa a profi énekesnő fogalmának megtestesítője hazánkban. A Kossuth-díjas művésznő máig tartó pályafutásának kezdete egészen a ’60-as évek elejéig nyúlik vissza. Az akkoriban televíziós nézettségi rekordokat döntögető Ki mit tud?-on tűnt fel és vált Gergely Ágival az ország kedvencévé, mint az egyik „Gézengúz”. A sikernek köszönhetően az akkori beatzenekarok (Omega, Illés, Metro) sorra keresték fel és a következő években pályájuk összefonódott. Megjelentek első kislemezei, ezek közül is az Illéssel felvett „Rohan az idő” a magyarnyelvű rockzene első, minden eladási rekordot megdöntő felvétele volt.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét.

Az énekesnő egyik főszereplője volt az első magyar „ifjúsági zenei”, azaz beatfilmnek, amely „Ezek a fiatalok” címmel vált kultikus alkotássá és egy generáció életérzésének dokumentumává. Már ekkor olyan társadalmi, szociológiai ihletésű dalokat énekelt (nem csoda hogy pl. '73-as Jelbeszéd című albumát betiltották), amelyek meghatározták későbbi pályafutásának karakterét is. ’74-es „Gyerekjátékok” és „Kertész leszek” albumán megzenésített verseket énekelt, amellyel Koncz Zsuzsa a popműfajban igen magasra tette a mércét. 1977-ben Liszt Ferenc díjjal ismerték el addigi munkásságát, ’79-es, Fonográffal felvett „Valahol” című albumát pedig a szaksajtó az évtized lemezének választotta.

Koncz Zsuzsa előadásmódjával, kisugárzásával és nem utolsósorban dalaival több generációt hódított meg, 1992 és 1999 között teltházas koncerteket adott a Budapest Sportcsarnokban. A számtalan díjjal, kitüntetéssel büszkélkedő énekesnő mind a mai napig készít lemezeket, ma pedig azt a dalát idézzük fel 1975-ből, amelyet nemigen hallunk a rádiókban, de remélhetőleg sokan ismerik: „Kisfiú”. A dal megszólal az egyik rock and roll-os BanDJ Minimixen is.

[2011.09.11.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Esküvői és party zenekar, Silver Moon zenekar [2022.07.29.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Eddie Vedder és társai meghódították Budapestet - képekben
Pearl Jam, Papp László Budapest...

Időutazás Leslie Mandokival
2022.07.26-án volt szerencsém a világhírű Leslie Mandoki...

Forró, nyári este a Hooliganssel - képekkel
Megnéztük az EFOTT fesztivál második napját - képekkel
4 év után ismét Judas Priest koncert volt hazánkban - képekben
Ilyen volt a Mozart! musical a Margitszigeten - képekkel
KISS ünnep az Arénában - képekben
beszámolók még
Otthoni játékok