Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. december 13. | péntek | Luca, Otília nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Csalódtunk a Kolonics emlékére készült lemezben! De-pression - A gyertyák földig égnek
Sokan adóznak Kolonics György emléke előtt - már majd' hatezren nézték meg az emlékdalt
Kapcsolatok
De-Pression

A De-Pression legújabb albuma a Tudás Népéről, a magyarokról szól

A De-Pression alapítója, motorja, Németh „Nyiba” Sándor nem ma kezdte a zenész szakmát. Kölyökként a Meteor együttesben ütötte a bőröket, az épp tizenöt éve általa megformált De-Pression pedig rendszeresen gondoskodik híveinek zenei-szellemi táplálékáról. Legújabban Mag, a Tudás népe címmel bocsátotta útjára tizennyolc tételt magában foglaló albumát.

Megsárgult pergamenen gótikus felirat hirdeti, amit hosszú évekig csak egymás közötti, leginkább kocsmai beszélgetésekkor mondhattunk ki: a magyar, a tudás népe. Bizonyítékul itt van Irinyi János, Bánki Donát, Teller Ede, Szent-Györgyi Albert, Kandó Kálmán, vagy a legújabb korból Rubik Ernő. Szerencsére a „merjünk kicsik lenni!” ajánlást figyelmen kívül hagyva a „csendes” többség büszke ezeréves múltunkra és elért eredményeinkre.

Nem különben a De-Pression, aki mindezt a rock fegyverével teszi, anélkül, hogy egyetlen egy népi hangszert csatasorba állítana. Minek is tenné, ha e nélkül is sikerül a lelkekben elplántálnia az egészséges identitástudatot. S még csak túlságosan mélyre sem nyomja az ásót évezredes múltunkba (valószínű, hogy többször elakadna, talán ezért sem kísérletezik vele), mint ahogy konkrét történelmi eseményekbe sem bonyolódik. E helyett inkább spirituális eszközökkel fejti ki mondandóját. Mindez megfejelve a könnyen emészthető hard rock jegyében fogant dallamokkal, feszes alapokkal, ízes, virtuóz gitármenetekkel, szólókkal (felelőse: Darab István, ezúton is elismerés neki!), majd máris szervírozható CD formájában. Két nagyvárosunk is terítékre kerül: Budapest a történelem tükrében, Miskolcot (a Rock szelleme) feltehetően az Edda ihlette. S, hogy könnyedén célba találjon, sikeresen tereli egy akolba (stúdióba) az ország legnagyobb „rock-torkait” vendégként, mintegy testre szabva a nekik szánt dalokat. Hét olyan meghatározó, egymástól jól megkülönböztethető egyéniség, hét olyan markáns orgánum, mint Vikidál (aki egyébként a Föld fiaival szerepelt egy korábbi válogatásalbumon), leghívebb követője, a dinamitos Kálmán Gyuri, a magyar Bryan Adamsnek nevezett Csákvári László, az utánozhatatlan Varga Miklós, az Örökség zenekar egyik frontharcosa Mr.Basary, Kósa Zsolt a Team Rock Bandből, valamint a zseniális Bruce Dickinson hazai helytartója Kiss Zoltán.

A zenekar motorja, szülőatyja, Németh „Nyiba” Sándor több világ- és Európa-, valamint olimpiai bajnoki érem tulajdonosa. A jórészt sporttal foglalkozó dalszövegei után úgy döntött, most a magyar történelem felelevenítésén, dicsőítésén a sor. Csak, hogy értsük az üzenetet: merjünk nagyok lenni!

- Hegedűs István -

[2011.10.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Gitár és Basszusgitár oktatás szolgáltatás » oktatás [2019.12.07.]
Angolból korrepetálást vállalok-online i szolgáltatás » oktatás [2019.12.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Szellemjárás az Arénában - Ghost koncert képekben
A Ghost adott koncertet az Arénában...

Nagyvárosi éjszakák Budapesten - a Scorpions az Arénában koncertezett
A Scorpions már...

koncert.lap.hu
"Összművészeti alkotás született" - János vitéz bemutató az Operettszínházban
Megnéztük a Zanzibar zenekar születésnapi koncertjét - képekkel
Dinner show először Magyarországon - képekben
MegzizZENés és örömzúzás
Szétfeszített a rock and roll rugója! – T30 koncert Győrben
beszámolók még
cdbolt.lap.hu