2024. június 13. | csütörtök | Antal, Anett nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
X-Faktor finálé: Megkezdődött a visszaszámlálás
Kapcsolatok
Muri Enikő
Baricz Gergely (Baricz Gergő)
Kocsis Tibor
X-faktor 2011 (X-faktor 2)
Dolhai Attila
Zsédenyi Adrienn (Zséda)
KFT zenekar

X-Faktor: Muri Enikő és Kocsis Tibor finalista, kiesett Baricz Gergő

Három énekes – három különböző egyéniség, akik drámai küzdelemsorozat után jutottak a fináléba. Muri Enikő, Baricz Gergő és Kocsis Tibor ma este azért küzd, hogy a vasárnapi fináléban bizonyíthassanak. Ott azonban már csak ketten versenyeznek az első helyért…

A múlt szombati adás után hihetetlen támadássorozat vette kezdetét az X-Faktor szervezői, készítői és maguk a játékosok ellen is. A zaklató kommentek leginkább Baricz Gergőt célozták: a többség úgy érezte, hogy érdemtelenül jutott a döntőbe, és azt sérelmezték, amiért egy „honi magyar” miatta esett ki a versenyből.

Akárhogy is van/volt, a ma este döntős csapatán már senki nem tud változtatni, de a vasárnapi finálé párosáról még dönthetnek a nézők. Fontos tehát, hogy szavazzanak kedvenceikre, Gyergyóalfalun például Valkó Eszter hergeli Baricz Gergő rajongóit.

Lájk, ha szereted a karácsonyt.

Muri Enikő rajongói Nyíregyházán próbálják feltornázni az énekesnő szavazatait Istenes Bencével, míg Kocsis Tibiért Barabás Éva szurkol a lajosmizsei rajongókkal karöltve. 

A döntő hétvége első produkciójaként kiesett versenytársaikkal együtt lépett színpadra Muri Enikő, Baricz Gergő és Kocsis Tibi. De ezután el is vonultak készülni, hiszen ma este már három dallal állnak színpadra, egyet különleges meglepetésvendég oldalán.

Amikor az igazi verseny megkezdődik…

Az igazi verseny Baricz Gergő fellépésével kezdődött, méghozzá azzal a dallal, ami mentora, Keresztes Ildikó szerint a legjobban sikerült neki a verseny során. Ez pedig a Jet Are You Gonna Be My Girl? című felvétele volt. Lennél a barátnőm? – kérdezte a dal, és talán ezt kérdezte Gergő is Kováts Verától, mielőtt vállalták volna kapcsolatukat, de ez most mellékes… A fontos az, hogy a zsűri tagjai dicshimnuszokat zengtek az előadásról, és Baricz Gergő ezt elsősorban mentora sikereként értékeli: - Ildikó jobban bízott bennem, mint én magamban. Meglát másokban olyan értékeket, amik nagyon el vannak rejtve. Nélküle nem lennék itt. Az ő harca, ami eljuttatott idáig.” – fogalmazott előadása után.

Muri Enikő életében különös fontossággal bír az, hogy az X-Faktor döntőjébe juthatott. Mint arról sokszor megemlékeztünk már, ő volt az a lány, akiért egy ország izgult, amikor a 2010-es szériában a mentorok házából nem jutott tovább az élő show-ba. Most azonban úgy tűnik, minden az övé: itt énekel a döntős hármasban, ráadásul a Madách Színház egyik darabjában is főszerepet kapott. Enikő most Zorán Játsz Még! című dalát énekelte újra, és azt hiszem, ő fog még játszani nekünk. A zsűri tagjai is így látták, nem hiába juttatták el idáig. - Jót tett nekem ez a párbaj, megerősödtem picit – ezt már maga Enikő vallotta be az előadás után. Hozzátette, hogy „Tomit ugyan nehéz volt elveszíteni, de most iszonyú boldog, hogy itt lehet”. 

Kocsis Tibit már első alkalommal a szívébe zárta a közönség, köszönhető talán ez foglalkozásának is: Tibi ugyanis a különböző szerencsejátékok sorsolásánál felügyeli a játék tisztaságát. De ez csak a hab a tortán, mert Tibi aztán énekelni is tud, de nagyon. A legjobban mentora szerint a verseny során a Queen Somebody To Love-ja ment neki, így most ezt nézhettük/hallgathattuk meg újra. A zsűri természetesen ezt sem húzta már le, nem is lett volna miért: a szakértők jól tudják, kit miért juttattak el idáig. – Kedvencem a csokis shake, győzni fognak Kocsisék – álmodta meg Tibi énektanára, hamarosan kiderül, igaza lesz-e!

Indul a duett-kör!

Baricz Gergőnek jól áll a líra, és jól áll az igazi színpadi őrület is. Most utóbbiból adott ízelítőt, és hozzá olyan szakértő partnereket kapott, mint a legendás KFT zenekar! És tőlük is az egyik legbolondosabb, Afrika című számot választották, bár számomra a bolond szó csak arról jut eszembe, aki azt gondolta, hogy ez a duett a döntő hétvégére való. - Megtisztelő volt. Úgy kezeltek, mintha én is ezen a pályán mozognék – mondta az előadás után Gergő a közös munkáról, és a Kft zenekar vezetője, Laár András is úgy vélte, hogy Gergő „szimpatikus, jól mozog, jó a hangja”, tehát érdemes rá szavazni - nézd vissza az előadást itt.

Nagy Feró mentoráltjának igazi musicalszínész partnert választott a duett előadásra, így profi a majdnem profi mellett szerepelhetett – szinte tökéletes párt alkotva. Muri Enikő Dolhai Attila oldalán a Valahol Európában című musical egyik leghíresebb betétdalát, a Zene az kell címűt énekelte. – Úristen, nem tudok megszólalni, nagyon jó érzés volt – értékelte a közös produkciót Enikő, Dolhai Attila pedig azt mondta, „Enikőben az a zseniális, hogy minden dalt, amihez hozzányúl, rendkívül személyesre tudja varázsolni. És szép…”

Lájk, ha kedveled Dolhai Attilát.

Ahogy versenytársai, úgy Kocsis Tibor is több oldalát megmutatatta már… Volt, hogy jól választott, volt hogy kevésbé, de Magyarország egyik legszebb hangú énekesnőjével eddig még nem lépett fel. Kocsis Tibi és Zséda, azaz Zsédenyi Adrienn az énekesnő egyik legnagyobb slágerét, a Mindhalálig Mellettem címűt választotta. Nézd vissza az előadást itt.

Várhatóan mindhalálig nem fognak egymás mellett énekelni, de talán még látjuk őket közösen fellépni a jövőben is. – Fantasztikus érzés volt, sikerült ebből a dalból újat csinálni – nyilatkozta Tibi a dal végén, Zséda pedig azt mondta partneréről, hogy „remek énekes és kiváló ember, nagy jövő áll még előtte. Tele van érzéssel, hittel és erkölccsel minden produkciója. Nekem ez nagyon tetszik.” Nézd vissza a Dolhai-Muri duettet itt.

Ezzel a második kör lezárult, de nem szabad elfelejteni, hogy egy kör még hátra van, mielőtt megtudjuk, ki az a két énekes, aki a vasárnapi fináléba jut. És ami a legfontosabb: ma már nem lesz párbaj! Aki a legkevesebb voksot kapja a nézőktől, búcsúzik a versenytől.

A válogató dallal megy tovább a verseny

A válogató dallal, tehát azzal a produkcióval, aminek köszönhetik a versenyzők, hogy tovább jutottak az első, egyik legfontosabb megmérettetés után. Baricz Gergőnek ez a szám Chris Isaak Wicked Game című felvétele volt: csak egy szál gitár, a Gergő és a dal. Nagy Ferónak nagyon tetszett: „Te ilyen is vagy? Nem véletlenül vagy itt” – mondta a produkció után. Malek Miklós is igazán elégedett volt, Geszti Péter szerint pedig benne van az X, amit keresnek. „Akkor is, ha nem mindig énekelsz olyan jól, mint mások. Te tudsz valamit” – fogalmazta meg véleményét.

Muri Enikő, amikor 2011-ben besétált az X-Faktor válogatójára, hatalmas ováció és öröm fogadta a zsűritagok részéről, pláne amikor meghallották tőle Christina Aguilera hatalmas slágerét, a Hurt-öt. Most azonban Keresztes Ildikó úgy vélte, a nyíregyházi lányt kicsit megérintett a színház szele, ami neki nem nagyon tetszik. „Én jobban szeretem azt, amikor csak kijössz, elénekled, és belehalsz a dalba.” – fogalmazta meg kritikáját, és ezúttal Geszti Péter sem érezte azt, hogy Enikő benyomta volna a székbe. „Volt már jobb ez a dal. Jobb, ha egyszerűen csak elénekled” – erősítette meg mentortársa véleményét. Malek Miklós nem volt ennyire szigorú: „Neked a fájdalmas, erőteljes dalok nagyon jól állnak” – mondta a produkció után.

Kocsis Tibor az a fajta magabiztos fickó, aki ha saját maga válogathatta volna végig versenydalait, biztosan biztosabb lábakon állna, mint most. Ő ugyanis nem szép és fiatal női előadó, és nem is szemtelen kölyökképű „kamasz”, akire töménytelen mennyiségű tiniszavazat érkezik. Saját választású dalaiban azonban az a magabiztos férfi tud lenni, akibe anno a válogatón is kicsit beleszerelmesedtünk, amikor Robbie Williams-től adta elő az I Will Talk And Hollywood Will Listen című dalt. „Ezt a dalt ma nem hiszem, hogy bárki elénekli így az országban. Ez tény.

Jön az X-Faktor 2011 koncert az Arénában - jegyek itt 

Ha egyszer lesz lehetőségem nagy hollywoodi rajzfilmhez főcímet írni, te fogod énekelni” – mondta Geszti Péter a szám után, Keresztes Ildikó azonban most kritikusabb oldalát vette elő. Mint mondta, amikor megismerte Tibót több energia volt az előadásában, de mint később hozzátette: így is úgy is nagyon jó volt. ”Nagyon jól énekelsz. Ez a nóta igazán nehéz, te megvalósítottad” – értékelte Nagy Feró.

A még versenyben lévő trió produkcióit a 12 döntős közös előadása követte: egy csodaszép ünnepi produkcióval állt színpadra a 2011-es évad legjobb tizenként előadója.

De ne feledkezzünk meg az est legfontosabb szereplőiről, Muri Enikőről, Baricz Gergőről és Kocsis Tibiről, akik közül ma este valaki párbaj nélkül, a mentorok segítsége nélkül kell, hogy távozzon a verseny élvonalából.

Mivel több produkciót már nem csodálhatunk meg a versenyzőktől, a zsűritagok mondtál el véleményüket a ma estéről. Geszti Péter számára volt olyan előadás, amit határozottan unt, és volt olyan, ami igazán felpörgette őt. Keresztes Ildikó nagyon jó estét töltött ma itt el, és Malek Miklós is szívesen nézte végig a kezdő produkciókat. Nagy Feró szokásos fordulataival élve nem a versenyzőket, hanem inkább mentortársait értékelte: „Időnként negédesek voltak, időnként bájologtak. Én ezért szeretem ezt a műsort, olyan, mint az élet” - mondta. 

De ha versenyzős dalok nem is, meglepetés produkciók annál inkább vannak még az X-Faktor tarsolyában! Például a Magna Cum Laude, akik legfrissebb slágerüket mutatták be a tehetségkutató színpadán.

Az utolsó egy perc előtt még utoljára megmutatták a döntős hármas minden produkcióját a mentorok által választott daltól a duetten át a válogatós számig. És ezbben a pillanatban a szavazás lezárul, azonnal kiderül, ki az a két énekes, aki vasárnap este megvívja a végső csatát a teljes győzelemig, és ki az az egy énekes, akinek ma este véget ér az álom.

A nézők döntöttek, az ítéletük a következő: fináléba megy tovább Muri Enikő és Kocsis Tibi, búcsúzik a versenytől Baricz Gergő.

Vasárnap estet tehát Muri Enikő és Kocsis Tibor között dől majd el, ki nyeri a 2011-es X-Faktort, de előtte még 12.55-től estig tartó X-Faktor napot tartanak az RTL Klubon. Keressétek a legfrissebb híreket kedvenceitekről addig is, és szurkoljatok velünk a zene.hu-n és a Facebook-on egyaránt!

Sokaknak nem tetszik az őrült reklámfilm

-kiko-

Nyomj egy lájkot, ha követed a műsort.

[2011.12.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.13.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.12.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még