2022. január 24. | hétfő | Timót nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megható produkció a Csillag Születik: Babos Richárd és Dósa Krisztián remekelt
Csillag Születik 2012: izgalmasabb mint valaha!
Csillag Születik újratöltve: sokk és könnyek a stúdióban  
Kórházba került a Csillag Születik döntőse - veszélyben a finálé
Kapcsolatok
Babos Richárd és Dósa Krisztián (Prügyi duó)
Csillag születik

Babos Richi a siker kapujában: "Csipetnyi babona" és egy Csillag Születik

Babos Richárdot azt hiszem, nem kell bemutatni a magyar zene követőinek, de mivel sokan nem néznek zenei tehetségkutatókat, mégis kísérletet teszek rá. Ő az a Borsod-megyei Prügy községből származó fiúcska, aki – mint annak idején a kis Vuk – jött, látott, győzött! Ha a tavalyi Csillag Születik válogatóján nem is jutott tovább, egy ország tanulta meg a nevét és bízott benne, hogy egyszer újra színpadra lép.  

Richi akkor Horváth István oldalán indult: míg ő zongorázott, István énekelt. És valljuk be, talán ez lett a veszte, mert sokan úgy vélték, az ének húzta le az egyébként igen drámaira sikerült produkció színvonalát. Ricsi most új partnert választott, és Dósa Krisztián mellett úgy érzi, most valóban sikerülhet országos hírnévre szert tenni. A részletek jöjjenek magától a fiatal zongoristától!

- A nagy nyilvánosság hetekkel ezelőtt láthatott a Csillag Születik válogatójában, ahol a Dósa Krisztiánnal közös fellépéseteknek hatalmas sikere volt. A folytatásról nyilvánvalóan nem beszélhetsz, de arról talán igen, hogy mivel foglalkozol most? Hogy vagy? Hogyan telnek a mindennapjaid?
- Köszönöm szépen jól, most vagyok túl egy kis megfázáson, és amikor csak tudok készülök, gyakorlok a legközelebbi fellépésre.

- A tavalyi Csillag Születikben még Horváth Ferenccel indultál, és akkor sokan nem értették, miért nem engedett tovább titeket a zsűri. Hogy élted meg ezt az egészet? A nézők nagy részét már akkor is meghatotta a produkciótok, mégsem jutottatok tovább. Sikerült ezen túltenni magad?
- Mára sikerült, de valóban sok időbe telt, mire feldolgoztam, hogy nem jutottunk be.

- Amikor tavaly kiestetek a Csillag Születikből, Hernádi Judit elsírta magát a produkciótokon, mégsem engedett tovább. Több helyen nyilatkoztátok, hogy nem értitek, miért. Azóta választ kaptál a kérdésre?
- Persze, később rájöttem, rájöttünk, hogy Hernádi Judit művésznőnek igaza volt abban, hogy ránk fér még a gyakorlás!

- A műsor után az is elhangzott tőletek, hogy feladjátok. Mi történt azóta veled? Mi vitt rá mégis, hogy tovább zenélj, és újra próbálkozz, de ezúttal már Dósa Krisztián oldalán?
- Azóta sok minden történt velem. Többek között iskolát váltottam, jelenleg a Tokaji Mezőgazdasági Szakképző Iskolában tanulok növénytermesztő gépész szakon. A körülményeim sajnos nem tették lehetővé, hogy tovább járjak a miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolába, ezért kellett váltanom. De talán pont ennek köszönhetem a Krisztiánnal való megismerkedésemet - sőt most már nyugodtan mondhatom: barátságomat is. A vele kialakult jó viszony, és Hernádi Judit művésznő biztatása miatt döntöttünk úgy, hogy az idei megmérettetésen részt veszünk.

- A tehetségkutató első válogatóján már túl vagytok… Milyen érzés volt újra ott állni a színpadon? Milyen érzés volt az állva tapsoló közönség előtt állni, és a régi-új zsűri dicsérő szavait hallgatni?
- Nagyon jó érzés volt újra kiállni a színpadra. Ha eszembe jut az állva tapsoló közönség, a mai napig beleborzongok!- Ott volt azonban Magyarország talán legszőrösebb szívű kritikusa is, Puzsér Róbert, aki viszont nemet mondott a továbbjutásra. Mit gondolsz erről? Mi lehet ennek az oka?
- Csak abban bízhatunk, hogy eljön az az idő, amikor talán Puzsér Róbertnek is elnyerjük a tetszését.

Csatlakozz, ha szereted a zenét. 

- A szerepléseitekre hogyan készültök? Ki segít nektek a felkészülésben? Kinek van beleszólása a dalválasztásba, ki a legnagyobb kritikusotok?
- Sajnos ritkán van lehetőség az együtt gyakorlásra a Prügy-Miskolc távolság miatt, de a felkészülésben egyébként sok segítséget kapunk tanárainktól, ismerőseinktől, barátainktól. A dalszámainkat közösen válogatjuk, de segítségünkre van a szomszédban lakó Évike néni (kérte, hogy csak ennyit mondjak róla), aki tanácsokkal lát el - főként engem -, és erőt ad, ha nehéz időszakaim vannak. Bár finom, de nagyon határozott kritikákat is kapok ám tőle! Meghallgatta a próbáinkat is, és az Ő javaslatára választottuk ki a következő produkciónkat.

- Nem tartasz az újabb csalódástól?
- A csalódástól szerintem mindenki tart. Így vagyunk ezzel mi is.

- Korábban – még Ferenccel - azt nyilatkoztátok, hogy az anyagi helyzeteteken szeretnétek lendíteni a Csillag Születikkel? Ez akkor nem sikerült. Most milyen elvárásokkal vágtatok neki, immár Krisztiánnal?
- Sokat foglalkozott már a média az anyagi helyzetemmel és nem szeretném, ha az emberek azt hinnék, hogy így szeretnék érvényesülni. Sokkal jobban örülnék, ha a tehetségemmel jutnék tovább a versenyben!

- És ez így korrekt… Hova tovább? Most ugyan egy énekes partner oldalán próbálsz előre jutni a zenei életben, de elképzelhető, hogy egy nap egyedül, mint egy nagy zongoraművész látunk egy koncertteremben?
- Egyelőre korai lenne bármit is mondanom a jövővel kapcsolatban. Annyi biztos, hogy most egy az utunk Krisztiánnal és remélem ez még sokáig így is lesz! Sokat köszönhetek neki is, pontosabban: köszönhetünk egymásnak. Persze, vannak álmaim, vágyaim, amikről egyelőre nem szívesen beszélnék. (Ugyanis kicsit babonás vagyok. De csak egy csipetnyit!)

Akárhogy is legyen, az biztos, hogy a sikerhez vezető út Babos Ricsi nevével van kikövezve. A Csillag Születik első válogatóján már túl vannak, a döntős 12-be kerüléstől már csak egy lépés választja el őket. Ha azonban a válogató második fordulóján is túljutnak, azt hiszem, minden esélyük meg lesz rá, hogy a döntőig szárnyaljanak!

-kiko

[2012.04.04.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Mága Zoltán: "Nem várt dolgokhoz kellett alkalmazkodunk"
Dupla, teltházas koncerttel...

Megnéztük: TNT koncert a Barba Negrában - képekkel
Évindító koncert a TNT-vel: hálás...

Megnéztük: Honeybeast koncert a Barba Negrában - képekkel
Az Akváriumban kezdte az újévet a Tankcsapda - képekben
A szerelem és a tehetség illata is ott van az Illatszertárban
Ilyen volt az Esti Kornél 15. szülinapi bulija - képekben
Megnéztük: 40 év rock, 40 dal, 40 előadó, Mobilmánia koncert az Arénában - képekkel
beszámolók még
Otthoni játékok