Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. április 3. | péntek | Buda, Richárd, Múzsa nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Linkek
Hivatalos honlap
Kapcsolódó cikkek
Karácsonyi dalok - Csondor Kata: Add tovább (Hóban ébred)  
Csondor Kata: "Nem is tudjuk, hogy hova ér el egy dal"
Csondor Katalin (Csondor Kata)
Mesemusical gyerekeknek!
 Nézd meg és értékeld az X-faktor legjobbjait 24.: Csondor Kata
Képgalériák
Csondor Kata Hóban ébred című lemezének képei
Kapcsolódó Kiadványok
Csondor Kata: Hóban ébred... Az ünnep dalai
Kapcsolatok
Csondor Kata

Csondor Kata: "Hosszú, örömteli munkán vagyok túl"

Kata korán a művészi pályára lépett, már gyerekkorától szinkronizál és énekel. Hangját filmekben, mesékben, és filmsorozatokban hallhatjuk naponta. Szép orgánumával, nemcsak színészként, hanem énekesként is felhívta magára a figyelmet. Neve egy csapásra vált ismerté az – „Add tovább (Hóban ébred...)”c. dallal, majd 2010 –ben a „Fényből szőtt új világ”c. Karácsonyi dalával újra meghódította- közönségét. Kata 2012-ben új lemezt készített, dalszöveget ír, zenét szerez és énekel. Újabb meglepetés lemezzel igyekszik elhódítani a rajongói szívét.
 

- Legutóbbi beszélgetésünk alkalmával azt mondtad nekem: „Mostanában inkább a saját dalaim készítése mozgat. Eddig azt hittem, hogy én ilyet nem is tudok. De valószínűleg valami megérett bennem hozzá, és nagyon jó élmény ezt próbálgatni.”

- Ez azt is jelenti, hogy elkészültél az új lemezeddel?
- Hosszú, örömteli munkán vagyok túl. Tegnap tartottam a kezemben először a karácsonyi lemezt, amire ha jól számolok két éve, készülök. Érdekes érzés volt. Szinkron felvétele közben szaladtam ki, és kaptam meg. Ránéztem, és ellenőriztem, hogy minden a helyén van-e. Hogy fölfogni mikor tudom azt, hogy itt van végre, nem tudom. Még meg sem mertem hallgatni. Talán majd a fa alatt. Az sokkal nagyobb boldogságot ad, amikor pl. a facebook hivatalos oldalamon kiposztolom a lemez dolgait, és az emberek írnak, örülnek, várják, tovább küldik, üzennek, gratulálnak. Akkor mindig megnyugszom, hogy volt értelme. 

- Belőled, sugárzik az ünnep hangulata a tél és a karácsony összes szépsége. Miért pont ehhez az ünnephez kötődnek a dalaid?
- Egy remélhetőleg nem elcsépelt szó a válaszom neked: a “szeretet” miatt. A reklám hangulata, a zene, a hang, a dal, mind - mind az emberekben azt gondolom oda hatott, egy olyan helyre bennük, ahol nem elméjük reagált, hanem ösztönösen az érzelmeik válaszoltak. Megszerették és kiválasztották maguknak. Ösztönből. Nem feltétlenül azért, mert folyton folyvást az orruk alá tették, hogy mit kell szeretniük. A témát pedig, hogy ehhez az ünnephez kötődjek, szintén nem én választottam. Azt érzem, erre kiválasztódtam valamiért. Nagyon úgy tűnik, hogy a sors akarta, mert emberi kéz akarása, számítása, terve nem volt a dologban.

- Mi alapján válogattad össze a 10 dalt?
- Karácsonyi lemezre készültem, de olyat szerettem volna, ahol nem kell nélkülöznöm a kedvenc zenei stílusaimat. És nem is szabtam a lemeznek korlátokat. Ha feldolgoztam egy-egy dalt, akkor azt az igazán kedvenceimből tettem. Vagy ha megfogott egy kedves ismerősöm dala, ami még a fiókban (számítógépen) hevert, elképzeltem, milyen lenne az albumon, és megvalósítottuk. Olyan két dal is szerepel rajta, amit kifejezetten erre a lemezre és az én életem alapján írtak. Ajándékba kaptam őket színészkollegámtól, Bácskai Jánostól.

- A lemezen nemcsak, mint énekes szerepelsz, hanem szövegíróként és zenészként is debütálsz?
- Igen, és ami a legnagyobb izgalommal tölt el, hogy milyen lesz a fogadtatása a saját szerzeményeimnek. Szöveget is írtam és dalt is. Két dal teljes kompletten az én munkám, de természetesen a hangszerelők varázsolták ki a dalokat a fejemből és a telefonomból. Nagy élmény az alkotás ilyen formája is. A szövegeket úgy éreztem “súgták”, a dalokat szintén valamilyen másfajta állapotomban hallottam meg a fejemben. Olyankor rögtön rögzítem őket, mert illékony természetűek. És szeretnék néhány szót ejteni arról, amikor egy előadó a saját dalát és szövegét énekli. Arra a megállapításra jutottam, hogy nem tudja egy énekes annál jobban önmagát kifejezni előadáskor, mint mikor a saját dalszövegét énekli, a saját nótájában. Ennél mélyebbre már nem lehet nyúlni önmagunkban előadóként. Nagyszerű élmény volt számomra is.

- Jó nevű stúdiókban történetek a felvételek és kijelenthetem, hogy nagy és jól ismert nevek működtek közre. Sok munkád, energiád fekszik ebben, hogy egy ilyen csapatot összehoztál?
- Valójában azt mondhatom, hogy nem is annyira. A szerzők, hangszerelők, fantasztikus zenészek és előadó társaim mind első szóra igent mondtak, és a tehetségük, energiájuk legjavát nyújtották. Óriási köszönetem Nekik örökké! Megemlíteném Gájer Bálintot, akinek világszínvonalú hangját a Voice című műsorból már ismerhetik vagy Balogh Roland jazz-gitár művészt, aki Montreux-i jazzfesztivál győztese volt nagy büszkeségünkre és Honyecz Ferencet csodálatos hárfajátékáért is, aki a Mester és Tanítványai zenekar tagja.

- A sztárgyárak napjainkban uralják a lemezpiacot. Te mégis az igényes zene mellett maradtál. Kik azok az emberek, akiket megcéloztál ezzel a jól válogatott lemezzel?
- Az én álmom volt, hogy azoknak adhassam a lemezt, akik annyira megszerették, az Add tovább, “Hóban ébred” kezdetű dalt és a másikat, a Fényből szőtt új világ címűt. Elkészült az Add tovább videóklipje is, ezzel is kedveskedni szeretnék a dal rajongóinak. De volt, aki megkérdezte, hogy várható-e a Fényből szőtt új világ klipje is. Úgyhogy van tennivaló bőven...

- Egyszer azt is mondtad nekem: a „hangommal eljátszom.” Most értettem meg igazán, hogy ezt mennyire komolyan gondoltad, hiszen nemcsak, mint szinkronszínész, hanem énekesnőként is nagyon tökéletesen bánsz a hangoddal. Ez csak úgy jön magától, vagy sokat tanultad, gyakoroltad, csiszolgattad a hangod?
- Belső késztetés miatt az utóbbi volt jellemző. Egyszerűen belém van programozva, hogy folyton tanítsam magam, hol magam által, hogy példaképek, hol tanárok által. De elmondhatom, hogy a saját életem tanít a legmeghatározóbb módon énekelni. Ennek mikéntjét viszont nem tudom megfogalmazni. Sokszor döbbenetes.

- Tamás István -

[2012.12.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
amelia szolgáltatás [2020.04.01.]
Nagyon megbízható magánhitel-ajánlat egyéb [2020.03.11.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Bemutatták a Hello Again musicalt a Pinceszínházban - képek
Egy utcalány egy katonával.......

Gutenberg! A Musical! - képek az előadásról
Homonnay Zsolt és Peller Károly rendezésében...

Nikola Tesla - Végtelen energia musical show ősbemutatón jártunk
Képes beszámoló! Five Finger Death Punch, Megadeth és Bad Wolves az Arénában
beszámolók még