Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. február 21. | csütörtök | Eleonóra nevenapja
    cdbolt.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Feke Pál: Az első harapás - Kérem gyújtson meg néhány gyertyát a szobában!
Get Free: Őszinteség, humor, temperamentum és skót szoknya 
Megjelent Manoya, azaz Hodosi Enikő első nagylemeze 
Nem hakni brigád, hanem valódi csapat - interjú a Mojo WorKings-szel
Sound City: érkezik Dave Grohl első filmje 
Kapcsolatok
Mojo WorKings
Kapcsolódó események
Mojo WorKings lemezbemutató
[2012. december 15.
szombat 20:00]

Megjelent a Mojo WorKings első lemeze, a Back in the days 

Azt mondják, manapság nem éri meg CD-t készíteni, kiadni. Mégis, többnyire ennek köszönhető, hogy szinte naponta találkozni olyan zenekarokkal, akiket soha sem látni színpadon, vagy az ember nem akad rájuk a YouTube-on. 

A másfél évvel ezelőtt alakult Mojo WorKings formáció, beállt a CD-vel rendelkező zenekarok sorába. A zenekar első lemeze Back in the day, vagyis kezdetekben címmel jelent meg 2012 novemberében. Ez a másfél év sok munkával telt el.

A Mojo alapvetően blues zenét játszik, bár a saját számaik eltérnek a műfajtól. Sok popos, folkos elem van bennük, amit erősít a speciális éneklés. A már tradicionálisnak mondható két gitár és harmonika mellett a háromszólamú éneklés az, amitől hangképünk sajátos, egyéni hangzású. Gyakran használnak hazánkban még alig ismert, de másutt tradicionális hangszereket: diddley bow- t, stomp boxot, extra harmonikákat (pld. akkord harmonika), stb.

Back In The Day című lemezünk zeneanyagán fele részben saját számok és fele részben - sokszor az iróniát sem titkolva - erősen átalakított feldolgozások találhatóak. Próbálták a legszínesebben kihasználni a hármunk adta lehetőségeket, különféle hangszíneket, még akkor is, ha a laikus talán úgy gondolja, hogy két gitárral és harmonikával elég szűkösek lehetnek a lehetőségek.

A lemez elkészítéséhez három szám erejéig vendégzenészeket hívtak. Olyanokat, akik már eddig is játszottak velük olykor-olykor: dalaik megszínesítésére az alap csapat (Honfi Imre Olivér - ének, gitár, Horváth János - ének, gitár, Szabó Tamás - ének, szájharmonika) mellett Szabó Csobán Gergey bőgőn, Mezőfi „Fifi” István dobon, Mazura János tubán játszanak.

A jövő tervei között a sok koncerten kívül szeretnék ismertebbé tenni a nevet külföldön, amire már az idén is sor került egy-egy koncert erejéig. Jövőre ismételt meghívást kaptak külföldi koncertezésre. A fejlődés örök: szeretnék tovább bővíteni hangképünket új, érdekes hangszerekkel, illetve finomítani a vokális hangzást.

Még az idén decemberben kisebb turnét szerveznek. Ellátogatnak többek között Győrbe, Dunaújvárosba, Balatonalmádiba. A turné végén lemezbemutató koncerttel szeretnék búcsúztatni az évet. A lemezbemutató helyszíne a Bazaar Klub (Budapest, Dohány utca 22-24.) december 15., egy szép szombati nap. Erre a koncertre meghívtak két énekest, két igazi egyéniséget Perjés Katalin és Long Tall Sonny személyében.

[2012.12.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zeneszerzéssel,dalok írásával foglalkoz egyéb [2019.02.19.]
Zongora tanítás,korrepetálás 15.ker tanár [2019.02.06.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
Zene.lap.hu

Megnéztük Guido és Mauricio de Angelis koncertjét az Arénában - képekben
Jótékonysági...

Megnéztük Gájer Bálint új műsorát az Orfeumban - képekben 
A sármos énekes Swing ’N Pop...

Harminc év rock and roll, három éjszaka alatt a Tankcsapdával - képekben
Megnéztük Veres Mónika Whitney Houston-estjét az Orfeumban - képekben
beszámolók még
koncert.lap.hu