2024. június 12. | szerda | Villő nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Mucsi Zoltánnal forgatott a Depresszió 
Depresszió - Új klip, tavaszi turné és saját márka
Befejezi a Depresszió?
Alvin és a mókusok, Road, Depresszió: Újra együtt a PeCsában! 
Kapcsolódó Kiadványok
Depresszió: 10 Éves Jubileumi Koncert DVD
Depresszió: Vízválasztó (CD+DVD)
Kapcsolatok
Depresszió
Kapcsolódó események
Depresszió koncert
[2013. április 6.
szombat 21:45]
Depresszió koncert
[2013. április 12.
péntek 21:45]
Depresszió koncert
[2013. április 20. 18:00 - 23:45]
Depresszió koncert - Metál liget
[2013. április 13.
szombat 19:30]

Depresszió: "minden fellépésünkből igyekszünk kihozni a maximumot"

Az új turnéról beszélgettünk a Depresszióval.

- Elindult a turné, amiről talán az egyik legfontosabb információ, hogy Soda hiányzik. Hogy van most?
- Köszönjük a kérdést! Jól van. Már a műtét után jobban volt, és pár nappal később elkezdett tornázni.

- Mikorra várható a felépülése?
- Szépen gyógyul, de még nem tudunk pontosat mondani. Nagyjából április közepén várható a visszatérése.

- Hogyan pótoljátok őt a koncerteken?
- A régebbi dalokkal egyszerű volt a helyzetünk. Ezeket szimplán abban a formában játsszuk, ahogyan korábban, amikor Soda még nem csatlakozott hozzánk. Az új dalokat áthangszereltük picit, így még rockosabb, nyersebb hangzást kaptak. A vokálok egy részét szét tudtuk osztani Ádám és Zoli között, tehát ezen a téren is igyekszünk csillapítani a hiányérzetet. Sikerült úgy megoldanunk a helyzetet, hogy a megszokott minőségű koncertet kapják tőlünk az emberek.

- Elkészült a zenekar új videoklipje, a Megyek előre című dalhoz. Annak idején mikor megjelent a lemez, én ezt az első helyre tettem volna a klipkészítéseknél. Slágergyanús rock dal, miért csak most döntöttétek el, hogy klip készüljön hozzá?
- Mi is éreztük a potenciát ebben a dalban és szerencsére a rajongók is nagyon kedvelik, viszont a „Te vagy a szerem” átfogóbb képet mutat a lemezről, ezért készült hozzá elsőként klip. Sosem készítettünk még lírai dalhoz klipet, és a „Mucsi Zoltános” story is nagyon ott motoszkált a fejünkben, tehát a „Jön a reggel” lett a második megfilmesített tétel. Mivel az hazai léptékkel mérve, egy nagyon drága video lett, ezért hagytuk, hogy alaposan kifuthassa magát a Tv-kben, a neten és a rádiókban. Ráadásul a „Megyek előre” egy turnét mutat be, tehát a forgatások a tavaly téli turnézárásig tartottak.

Nyomj egy tetsziket, ha szereted a zenét. 

- Miért épp koncert klipben gondolkodtatok?
- A Depresszió főprofilja a koncertezés, és ezt szeretjük dokumentálni is. A dal szövegéhez és hangulatához is passzolnak a képsorok. Korábban is készültek már koncert-klipjeink és DVD-ink, de most egy teljes turné hangulatát akartuk bemutatni. Egyrészt azért mert szép emlék számunkra a Vízválasztó Lemezbemutató Turné, ami az eddigi legsikeresebb koncertsorozatunk volt, és ezt a közönséggel is meg akartuk osztani, hiszen ők is részesei voltak az utazásunknak. Másrészt azért készítettünk turnéfilmet, mert szerettük volna megmutatni, hogy hol tart most a zenekar, milyen színvonalú koncertjeink vannak, és, hogy minden fellépésünkből igyekszünk kihozni a maximumot, nem csak 1-1 nagyobb eseményből.

- Mi alapján válogattátok össze a képanyagot, vagy ezt a készítőjére hagytátok?
- Sokat beszélgettünk Zettisch Tamással, aki a teljes munkáért felelős, ráadásul rendszeresen dolgozik velünk fotósként is, tehát pontosan képben volt azzal, hogy mit akarunk viszontlátni a klipben. Nagy munka volt kiválogatni a megfelelő snitteket, hiszen hatalmas mennyiségű nyersanyag gyűlt össze. Az aprólékos munkát rábíztuk, és csak szakaszonként véleményeztük az addig összeállt anyagot.

- Szerinted van még értelme egyáltalán klipeket készíteni?
- Bár hazai körülmények között nem könnyű, és nem is mindig kifizetődő vállalkozás minőségi klipeket készíteni, mi mégis szeretjük ezt a folyamatot. Egyrészt azért, mert nekünk is sokat jelentettek gyerekkorunkban a kedvenc előadóink videói, másrészt szeretjük vizuálisan is kiélni a kreativitásunkat. Engem amúgy is nagyon foglalkoztatnak a filmek, valamint a filmkészítés. Ettől függetlenül még csak amatőrnek sem nevezném magunkat a filmezés terén, de azt legalább meg tudjuk ítélni, hogy kivel érdemes együtt dolgozni. Szakmai szempontból nézve a dolgot, már nincs akkora szerepe a zeneiparban a klipkészítésnek, mint korábban, mégis fontos dolog, hiszen egy vizuális megerősítése a munkánknak és egy kordokumentum róla. A promócióban is fontos szerepe van, mert eseménynek számít 1-1 video megjelenése, ami által több emberhez jut el egy adott dal, így anélkül tudjuk felhívni a figyelmet magunkra, hogy vállalhatatlan bulvárhíreket kéne gyártanunk.

- 2011-es a Vízválasztó album. Lassan időszerű lesz egy új album is. Van tervetek az új lemez kiadását illetően?
- Fontos tapasztalat volt a Vízválasztó kapcsán, hogy jót tesz a daloknak, ha hagyjuk őket hosszabb ideig érni. Korábban sem siettük el a dolgot, hiszen kétévente jelentkeztünk friss lemezzel, de a három évig tartó alkotási periódus még jobb minőségű lemezt eredményezett, ezért nagyjából 2014 őszére várható friss korong tőlünk, a tervek szerint. 

- Idén mi várható még tőletek?
- A legfontosabb történés velünk kapcsolatban, hogy április 20-án, egy nagyszabású önálló koncertet adunk a budapesti PeCsa Music Hall-ban. Rengeteg nagyszabású buliban vettünk részt az elmúlt időszakban, de ez az este ránk lesz kihegyezve. Ez azt jelenti, hogy lehetőségünk lesz egy hosszú és alapos műsort bemutatni, valamint még jobban ki tudjuk használni a színvonalas hang és fénytechnikát. Bár minden koncertünket nagyon komolyan vesszük, de aki a legjobb minőségű produkciónkat szeretné látni, annak azt tanácsoljuk, hogy tartson velünk ezen az estén. Őszre egy speciális kiadványt tervezünk, amiről annyit árulhatok el, hogy koncertfelvételek mellett új dalt is fog tartalmazni, amihez klipet is forgatunk majd.

- Végezetül sorold fel és röviden indokold meg, mit hallgatsz mostanában és miért?
- Mostanában az új Lacuna Coil, Stone Sour és Evanescence lemezek pörögnek nálam a legtöbbet, mert ezek voltak számomra a legemlékezetesebbek az elmúlt időszakból. 

- zene.hu-

[2013.03.30.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.12.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.06.09.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Először koncertezett Magyarországon a Jelusick
Végre, a stílus kedvelőinek örömére...

Hibátlan klubkoncertet adott Marco Mendoza
Újra ellátogatott hozzánk Marco Mendoza és ismét...

30 másodperc kilövésig - Jared Leto ismét elvarázsolt minket 
Dimash nagykoncert Budapesten
Horváth Tomi kilencedik Budapest Parkos koncertjén jártunk
Éjszakai bevetésen jártunk a Totális Metállal - képriport
A bíbor legmélyebb árnyalata - Glenn Hughes (nap)szemüvegén át
beszámolók még