15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. március 5. | péntek | Adorján, Adrián nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rockzene: vissza a kultúrházba! 
Rocken Dogs - Végre történt valami...
Kapcsolatok
Rocken Dogs
Kapcsolódó események
KKMH Rockház - Hollywood Rose, Rocken Dogs koncert
[2013. december 14.
szombat 19:00]

A Rocken Dogs szombaton az élőzenéért játszik

Decemberben igazán rockos programmal várja a budakalászi Rockház a bulizni vágyókat. A Hévvel a belvárosból tíz perc alatt elérhető hétvégi klub az igényes élőzenés szórakoztatás támogatására jött létre. A most szombati felhozatal a Hollywood Rose és a Rocken Dogs zenekar, tehát veszkó csizmákat és whiskey-hangulatot elő. Rockról, ünnepről, egymásról meséltek a Rocken Dogs srácai. 

– Hogy telik az őszi-téli koncert-utatok?
– Közel sem problémamentesen, de zajlik. Élvezzük a pörgést, hogy most két-három hónapon keresztül minden hétvégén koncert van, jót tesz a
zenekarnak. Sőt, szilveszterre is kaptunk egy koncert-felkérést, és a turné átnyúlik az új év elejére is.

– Melyik klubban szerettek leginkább játszani?
– Nem is tudnánk hirtelen csak egyet kiemelni. Inkább azt tudnánk mondani úgy összességében, hogy melyik az a klub ahova mostanában rendszeresen visszajárunk, ez a pedig a budapesti Rocktogon. De most a turné alkalmával jó néhány, számunkra eddig ismeretlen helyen
is játszunk, ezek közül biztos lesz majd olyan, amit megszeretünk.

– Milyen a fogadtatása a májusban megjelent Történjen valami című lemezeteknek?
– Lekopogjuk, jó! Több nagyobb zenei oldalon is olvashatóak kritikák rólunk, ajánlók az anyagról, például itt, a zene.hu-n is jelent meg egy cikk nemrég. Ezek az írások szerencsére többnyire pozitívak. A netről ingyenesen letölhető az albumunk, sőt, a hivatalos Youtube csatornánkon is
meghallgathatóak a dalok. De a legjobban a személyes vélemény esik, a koncert utáni gratuláció. Hálistennek, ilyen is van!

– Ti hogy fogjátok majd egyszer ünnepelni, ha a Rocken Dogs 10 éves lesz?
– Nem sok elképzelésünk van hogy, hol leszünk akkor, viszont reményünk annál inkább. Egyébként nincs is olyan messze a bizonyos időpont, hiszen ha a legelső, kezdetleges felállástól számítjuk, akkor idén már hét éves a zenekar. Valószínűleg egy nagyobb volumenű koncerttel fogunk majd ünnepelni. Ma így gondoljuk.

– A júniusi Parkos buli után sokan hasonlították a zenéteket a Tankcsapdáéhoz. Szóval hogy is van ez?
–  Rengeteg olyan véleményt kaptunk, főleg a koncert kapcsán hogy "TCS-klón", meg "lebutított Tankcsapda" vagyunk, köztük egészen röhejes
indokokkal is. Viszont ha az említett koncerten mondjuk a Junkies előzenekaraként léptünk volna fel, akkor jelenleg "Junkies kópia" lennénk. Oldalakon keresztül lehetne taglalni ezt a dolgot, de nem látjuk értelmét, úgysem lehet igaza senkinek, vagy mindenkinek igaza van. Szeretjük a TCS-t természetesen, nyilván hatással volt ránk a munkásságuk, de nem szándékos a hasonlóság sem a zenénkben, sem a szövegeinkben, és ezzel így van rengeteg más magyar rockbanda is. Nem léphet a színre itthon hardrock csapat anélkül, hogy két percnyi zenéjük hallatán a Csapdához, Roadhoz, Depresszióhoz vagy a Rómeó Vérzikhez ne hasonlítsák kapásból őket.

– Ki az a zenekar akivel a legszívesebben turnéznátok?
– Jó kérdés, konkrét nevet nem is mondunk, legyen elég annyi, hogy igazából bárkivel örömmel, akivel megfelelően passzolunk egymáshoz.

– Mi a banda legizgalmasabb turné sztorija?
– Nem biztos hogy ez a legizgalmasabb, de ez jutott először eszünkbe: idén februárban történt, hogy Dunaújvárosba tartottunk egy koncertre, mikor már 'újvároson belül, néhány kilométerre a helyszíntől lerobbant a buszunk. Szó szerint egy lépést sem tudtunk tenni vele, mert leégett a kuplung. Aztán pár perc múlva a semmiből megjelent egy fazon egy autóval, kérdezte, hogy "ugye ti vagytok a mai fellépő?", majd hívott egy taxit, elvitette a zenekart a klubhoz, a buszt pedig a saját autója után kötötte, és utánunk húzta. A klubnál, még mielőtt meg tudtunk volna szólalni, a taxis kezébe nyomta a fuvardíjat, jó bulit kívánt nekünk és elhúzott. Csak pislogtunk. Azt hittük köze van a klubhoz, de kiderült, hogy nem, csak annyit hajtogatott, hogy "régóta a szakmában van", és eltűnt. Bárki is az, és bárhol is jár, utólag is köszönjük neki! A buli rendben lement, a hazafele utat pedig úgy oldottuk meg, hogy egy ismerősünk hazavontatott.

– Melyik volt az idei évetek legjobb koncertje?
– Egyértelműen a júniusi Parkos koncert, nagy hatással volt ez a zenekar életére, többek között a mostani turnénkra is.

– Hogyan készültök a karácsonyra?
– Egy közvetlen ünnepek előtti előtti, december 21-i keszthelyi koncerttel. Amúgy nem sok minden másra van lehetőség, ennek főleg az az oka, hogy a zenekar négy tagja Pest megye négy különböző pontján lakik, ezért a koncerteken, próbákon kívül sajnos ritkán tudunk csak összejönni.

– Mit szóltok a Rockház kezdeményezéséhez?
– Nagyon pozitív dolognak tartjuk mind a közönség, mind a zenészek szempontjából is, hiszen itt igényes helyen és megfelelő körülmények
között zajlanak a koncertek. Mellesleg a véleményünk talán abból látszik a legjobban, hogy most szombaton itt lépünk fel.

Melyik a kedvenc (saját) számotok a HR-től?
–  Ismerjük és szeretjük a HR sajátszámos lemezeit, így örülünk, hogy Budakalászon velük játszunk most. Kedvencnek pedig kapásból a "Jég" című dalukat mondanánk, talán ez az, ami mindannyiunkat megfogott.

– Melyik hazai zenekart javasolnátok egy legközelebbi Rockházas koncertre?
– Tudomásunk szerint több neves zenekar is fel fog itt lépni a közeljövőben, úgyhogy a mi ajánlatunkra talán már nincs is szükség. De ha a Rómeó Vérzik játszana, arra mi is szívesen eljönnénk mulatni egyet civilben.

–  Kurcz Orsi –

[2013.12.12.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

beszámolók még
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával