2021. június 20. | vasárnap | Rafael nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Kapcsolódó cikkek
VV Alexa erre a dalra indul be - videó
Műsor a Muzsikásról a BBC4 csatornán
VV Simon erre a dalra indul be - videó
Meghökkentő! A horvát zenész fincsi ötlete
Oláh Gergő új dala: Érted élek
Új klip! Hősök - Egy vér
Király L. Norbi tőle szokatlan lépésre szánta el magát - nekünk bejön
A Csillag Születik útra kell!
Döbbenet! CD-tisztítót néztek bombának Budapesten? Íme az igazság!
A magyar énekesnő kisfia kigyógyult a leukémiából!
A magyar énekesnőt holtan találták meg a Dunában!
Fluor Tomi: ˝Annyira naiv már soha nem leszek˝ 
A magyar zenészt méltatta az olasz sajtó
Eurovízió 2014 - Vastag Tomi: "Nagy öröm itt lenni"
Remek előadás Kovács Katitól
Boldog születésnapot Tabáni István - három dallal köszöntjük
Kapcsolatok
Seal
Lana Del Rey
Király Linda (Linda Kiraly)
Dés László

7 dal szerelmeseknek Valentin napra

A szerelem a maga  mindent elsöprő lendületével, intenzitásával, gyönyörével és sokszor fájdalmával előbb vagy utóbb mindannyiunkat elér. Ha várjuk, nem érkezik, ha pedig az orrunk előtt a lehetőség, sokszor nem vesszük észre. A vele járó érzelemgazdagság a művészeket is folyamatosan megihleti, így születnek időről-időre olyan alkotások, melyek a szerelmesek lelkének legmélyébe képesek markolni. 

A boldogság néhány pillanatnyi tökéletessége, vagy éppen a viszonzatlan szerelem fájdalma életünk azon momentumai, melyeket ha szavakkal nem is, de a zene nyelvén biztosan ki tudunk fejezni.

Valentin-nap alkalmából álljon itt egy kis összeállítás ahonapajandeka.hu gyűjtésében olyan magyar és külföldi számokból, melyek mondanivalója élethelyzettől függően képes helyettünk beszélni akkor, ha minden szó kevésnek bizonyul.

1. Király Linda: Szerelem utolsó vérig

Az énekesnő hangja és tehetsége garanciának számít a minőségre. Bár a Szerelem utolsó vérig nem mostanában látott napvilágot, de megállja a helyét a mai toplistás slágerek mellett is, pláne, ha szerelemről van szó. A finom erotikától sem mentes szám nem csak a mély érzelmek, de a testi vonzódás kifejezésére is kiválóan alkalmas lehet.

2. Dés László: Vigyázz rám

A szelíd szerelem békés összetartozásának érzését önti hangokba Dés László klasszikusa, melyet elsősorban azok számára ajánlunk, akik már megtapasztalták a hosszú éveken át tartó párkapcsolat minden érzelmi viharát, és az azokon való túllépés, az elmélyült érzelmek nyugalmát.

3. Zséda: Motel

Valentin-nap kapcsán nem mehetünk el a „szeretők himnuszának” is aposztrofált szám mellett, melynek hangulata magába foglalja a bűnös titok keserédes izgalmát, és a megadatott néhány óra vággyal teliségét, melyet sokan megtapasztaltunk már életünkben. Az efféle vissza-visszatérő vágy, és a hozzá esetlegesen társuló érzelmi kötelék az ilyen viszonyt ismerők számára bizony akár egy párkapcsolatnál is intenzívebb élménnyel járhatnak.

4. Shawn Calvin: Never Saw Blue Like That

Az ég kékebb, az eső és a havazás új értelemmel telnek meg, a problémák és az élet zűrzavara már lényegtelennek tűnik, a célok elérhetővé válnak, és csak a másikkal töltött idő számít – aki megtapasztalta már a szerelem mindenek felettiségét, az pontosan tudja, hogy miről szól az érzés. Shawn Calvin finom, és ugyanakkor különleges hangja pedig tökéletes ennek kifejezésére. Az egyik legromantikusabb külföldi szám minden korosztály számára értelemmel bír Valentin-napkor.

5. James Blunt: You’Re Beautiful

Ha szerelemről van szó, már megszokhattuk James Blunt-tól a kissé szomorkás romantikát, ám számainak többsége mégis felemelől élményt nyújt azok számára, akik kedvelik nem hétköznapi hangját. A You’Re Beautiful mellett javasolt a Good Bye My Lover is Valentin-napra, ha másért nem is, legalább a párunkkal való összebújás, és a közösen megélt pillanatok örömének kedvéért.

 

6. Lana Del Rey: Young and Beautiful

A közelmúlt legszebb romantikus drámájában, A nagy Gatsby-ban is felcsendül Lana Del Rey muzsikája, ami kétségtelenül a film egyik legkatartikusabb pillanatában szólal meg. A szerelem mindenek felettiségét, az általa megmozgatott erőket, és ugyanakkor a benne rejlő veszélyek és fájdalmak keltette félelmet mind átélhetjük a napjainkban is nagyon népszerű szám hatására.

7. Seal: Secret

Az előadó másik nagy klasszikusa, a Love’s Divine mellett a Secret is tökéletes választásnak bizonyul akár egy vacsora, akár a partnerrel közösen töltött pillanatok mellé. A finom érzékiség, és a romantikus hangulat garantáltak.

Ha a fenti dalok egyikének meghallgatása után még egy kis édességgel is kedveskedünk szerelmünknek, akkor biztos a siker a mai napra, és sokáig emlékezetessé tehetjük a Valentin napot.

Oszd meg ismerőseiddel a Facebook-on is!
 

[2014.01.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük: Triász koncert a GastROCKitchen Pubban, Százhalombattán, képekkel
Hangulatos pub...beszámolók még
Otthoni játékok