2020. július 4. | szombat | Ulrik nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Charlie (Horváth Károly)
Gringó Sztár
Radics Gigi

Ismert énekesek is táncra perdülnek a Nagy Táncválasztón

Mindenkinek van egy tánca! – jelmondattal robban be az első olyan nagyszabású rendezvény a Lurdy Házba, amelyre eddig még nem volt példa. A Nagy Táncválasztón híres táncművészek lepik el a bevásárlóközpontot május 31-én, az érdeklődők a táncfajták teljes skálájába és műhelytitkokba nyerhetnek betekintést költségmentesen (a standard táncoktól, klasszikus baletten àt a modern táncokig).

Sőt világbajnok táncosok dobják fel az egyébként is forró hangulatot, és könnyűzenei koncertek, kézműves vásár is szórakoztatja a nagyérdeműt. A program pedig egy fergeteges - a riói karnevál hangulatára emlékeztető - táncmulatsággal és tűzijátékkal zárul. A tánciskolák bemutatója délelőtt 10 órakor kezdődik, majd Farkasházi Réka gyerekműsora következik. De fellép még az Anti Fitness Club, Charlie, Radics Gigi, a nap záró fellépői pedig Geszti Péter és a Gringo Sztár.

Farkasházi Réka már nagyon várja, hogy műsorával szórakoztassa a kicsiket és nagyokat egyaránt. Életében nagy szerepet játszik a tánc, gyermekét is taníttatja erre a mozgásformára.

-    Örülök, hogy részt vehetek ezen a bulin, gyerekeknek énekelek majd. Klasszikus balettet tanultam a színészképzésen, de a tánc manapság is fontos dolog a mindennapjaimban. A Szombat esti lázban új műfajt ismertem meg, a standard és a latin táncot, azóta is kötődöm ezekhez a stílusokhoz, de színésznőként is közel áll hozzám. A kislányom is balettre jár, és nagyon szereti ezt a műfajt.

Charlie örül a lehetőségnek

Charlie-ról nem sokan tudják, hogy ő maga is táncosnak készült, ráadásul balett-művésznek, ám egy betegség kettétörte a karrierjét.

-  Nagyon okosnak tartom ezt az eseményt, és örülök, hogy én is részt vehetek rajta. Tetszik, hogy az egész napos bulin hasznosan tölthetik el a szabadidejüket a fiatalok. Régen többféle lehetőség adódott, művelődési házakban táncoltak, ma már azonban sajnos csak a diszkókban rángatóznak a fiatalok, ezért tartom csodálatos dolognak ezt a rendezvényt. Szeretem a táncművészetet, én magam is táncosnak tanultam. Állami balett-táncosnak készültem, Markó Iván, Kossuth-díjas táncművész évfolyamtársaként kezdtem. Minden zenére szeretek táncolni, persze ebben a korban már nem túl sokat. A tánc nagyon sokat jelent nekem, kikapcsol, én magam is végig mozgok a színpadon. Imádom a táncosokat, és tisztelem azokat, akik megtanulnak valamilyen stílust, ez az egyik legnagyobb szakma – mesélte a jellegzetesen rekedt hangú előadóművész.

Lájk, ha kedveled a szerelmes dalokat.

Radics Gigi már alig várja, és hetek óta izgatottan készül az év egyik legnagyobb bulijára, hogy szenvedélyes egyéniségével felpezsdítse a hangulatot az egyébként is fergeteges bulin.

- Nagyon szeretek táncolni és zumbázni is, hiszen ez a mozgásforma nemcsak kikapcsol, hanem jó kardió edzés is egyben, arról nem beszélve, hogy mennyi energiát ad. Az Eurovíziós Dalfesztiválon már táncprodukció is volt a színpadon. Nagy vágyam, hogy jól táncoljak, ebben is Beyonce a példaképem. A rendezvényen nem a saját zenekarom, hanem Varga Anti zenekarának kíséretével éneklek néhány dalt. A tánc nagyszerű dolog, szívesen kipróbálnám magam új stílusokban is - ábrándozott a csinos énekesnő, aki még az is lehet, hogy a Nagy Táncválasztón találja meg az egyéniségéhez legközelebb álló stílust.

Geszti Péter zárja a napot

Geszti Péter a Gringo Sztár együttesével zárja a bulit.

- Hasznos dolognak tartom a Nagy Táncválasztó eseményt, és egyetértek a gondolattal, miszerint a fiatalok ne az alkoholhoz vagy a kábítószerhez nyúljanak, hanem inkább a táncban találják meg a boldogságukat. Azért is jó dolog, mert közösségben tudnak működni, partnerekre találnak, és nem utolsó sorban fegyelemre tanít.  Ugyanolyan fontos önkifejezési forma, mint a zenélés vagy éneklés. Semmilyen nyelvi korláthoz nem köthető, és örömet okoz annak, aki műveli. Ráadásul a táncos ezáltal egy felfokozott érzelmi állapotba is kerül – mondta az elismert énekes, aki ő maga is nagyon szeret táncolni.

-  A Gringo Sztár két énekesnőjével sokat táncolunk a színpadon, főként, ha elszabadul bennünk a zene. Sok rap zenét játszunk, hiszen alapvetően rap előadónak mondom magam. Nem állítom, hogy profik vagyunk, de szeretünk táncra kelni fellépéseink alatt. Viszont más bulikon is szívesen táncolok – mesélte csillogó szemmel hazánk egyik legszínesebb egyénisége, aki a csemetéit is a tánc szeretetére buzdítja.

-  A kisebbik lányom, Lenke még csak három éves, ő még otthon ugra-bugrál a zenére, és utánozza a nővérét. Az öt éves Sárit taníttatom táncolni, balettre jár. A gyerekeket jó zenékkel lehet ösztönözni erre a mozgásra. 

[2014.05.27.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
For Sale Brand New Apple iPhone 11 Pro hangszer [2020.06.08.] apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....beszámolók még