Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. augusztus 17. | szombat | Jácint nevenapja
    koncert.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Magna Cum Laude - szülinapi buli az Arénában: képekben
Kapcsolatok
Bëlga
Dalriada
Depresszió
Magna Cum Laude
Péterfy Bori
Quimby
Skid Row
Takáts Tamás

Laza álmokkal és eszeveszett őrjöngéssel zárult a 18. FEZEN

Hivatalosan is lezárult az idei FEZEN. Kalózrohammal pusztító ALESTORM, vérprofi metálshow-val érkező Skid Row, mindenkit megtáncoltató Magna Cum Laude, és eklektikájával csúcsokra emelő és mélységekbe taszító Quimby adta az utolsó nap fő gerincét. A vasárnapi első napsugarak megjelenésekor már mindenkinek egyértelmű volt: jövőre, újra, ugyanitt.

Hihetetlen mennyi minden történt az elmúlt három napban, de ez nem jelentette azt, hogy  a szombati napra pangás kísérte volna a fesztivált. Most is a FEZEN rádió stábja kezdte az „újraélesztést”, délelőtti kívánságműsorral, sörkvízzel, karaokéval hamar tudatosították a fesztiválozókban, nem ez az a hely, ahol sokáig kell aludni.

A Rézangyal Cabrioban dögös rockkal indult a nap, amire a No wave sátor is keményebb dallamokkal válaszolt, hogy tudatosítsa a még csatangoló közönségben: fontos naphoz érkeztünk. A Hammerworld csarnokot is megtöltötte a morajló basszus és pörögtek a pengetők az ujjak között. Lelki-árnyéknyújtásként korai kezdéssel kedvezett a Kalinka nagyszínpad is. A délutáni forróságában a felvidéki Rómeó Vérzik zenekar állította fel a zenei roham első sorát. Nagy lendülettel vetették bele magukat a kánikulába, s győzték meg az embereket, hogy egy kis plusz izzadást bőven megér egy ilyen koncert.

A Media Markt színpadon a Ladánybene 27 várta azokat, akik a zúzás helyett egy kis hazai reggae-vel tennék kellemesebbé a napot. Ha valaki még ezek után is valami könnyedebbel dobta volna fel magát, az a Rézangyal cabrio felé vette az irányt, hogy egy hazai bluesmester, Takáts Tamás koncertjét hallgassa. A kerthelyiségben még a dolgozók is a régi nótákat dalolták.

Ajánlunk egy jó koncertet - csatlakozz!

Egy sima-egy fordított a nagyszínpadon; a Depresszió zúzdája után Péterfy Bori késztette mozgásra nem csak a közönség fantáziáját, hanem végtagjait is. Közben a csarnokban a Nevergreen csapata izzasztotta meg még jobban a zenére éhes közönséget. Nem csak az új albummal ütközhettek a rajongók, hanem szép számmal voltak ott régi slágerek is. S ha valaki mégis egy másik műfajra lett volna vevő, akkor a No wave felé vette az irányt, ahol a „púpos sátorból” kilógó emberek is  együtt nyomták a szöveget a bent randalírozó Bëlgával.

Sokat nem kellett várni, hogy a tengeri szél megérkezzen. Az este nyitánya a brit szigetekről érkező kalózbanda, az Alestorm volt. A fiúk hatalmas lendülettel csapták szét a színpadot, nem kímélve a rajongók fülét. A sátor megtelt sört és eszeveszett hangulatot kívánó emberekkel. Nem csak azért volt különleges a koncert, mert a banda az épp megjelent Sunset on the golden age című új albumukat is elhozták, hanem az azon szereplő első dalt a FEZEN közönségének játszották el élőben először. A tombolás az utolsó pillanatig tartott, pontosan addig, míg az énekes a fesztiválozók kezein úszva távozott.

Közben a nagyszínpadon a Magna Cum Laude varázsolta el a közönséget. A fények és a melódiák egy hullámban összpontosulva jártak-keltek a rajongók között, akik átengedve magukat az érzéseknek és a zenének, egy hullámhosszon lebegtek tovább.

Akik pedig zúzással törték volna meg az este gerincét és taposták volna erősen a föld alá. Azok a Media Markt sátorban maradtak: az amerikai Skid Row vezetésével adták ki minden dühüket, hogy megmutassák, más érzések is vannak a szereteten kívül. A metál régi mesterei hoztak új dalokat, de nem hagyták volna el a színpadot úgy, hogy ne adjanak pár klasszikus slágert is a mindenre képes közönségnek.

Sajátos hangulatok vonultak egész este végig a nagyszínpad előtt, így hát nem volt más hátra, csak az, hogy Quimby is kivágjon magának egy szeletet. Az este árnyékába borult fesztiválterület zsongott az új albumról származó képzelgésekkel, a nosztalgiaperceknél pedig kész mámorban vonaglott végig a közönség.

Az éjjel még koránt sem ért véget ezzel, hatalmas erővel dübörgött tovább a Hammerworld csarnok és a Rézangyal Cabrio is. Késő éjjelig szólt a Dalriada, azoknak akinek a zúzásból és metál zenéből sosem elég. A Ska-Pécs pedig utolsó pillanatokig táncoltatta a közönséget, fáradtság és szünet nélkül. De a koncertek után sem zárult a buli, hiszen négy helyszínen négy különböző stílusú zenére bulizhattak az elszánt fesztiválozók, és akinek egyik sem volt megfelelő, az a karaoke sátorban üvölthetett egy újabb 'Ricse-slágert a fehérvári éjszakába. Jövőre újra ugyanitt – ez mindenkinek természetes volt a hajnali fényeknél.

- Sajtóanyag -
Fotó: Tar Károly/Fezen

[2014.08.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zenekar tagokat keres zenész » billentyűs [2019.08.12.]
Dobost, basszerost keresek saját zenéhez zenész [2019.08.05.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
Zene.lap.hu

Meshuggah, Harmed (Barba Negra Track): Agyzsibbasztó, skálázhatatlan ütemek
Hat év után...

Musicalektől volt hangos a gödöllői kastély - Janza Kata és Dolhai Attila estje képekben
Júl...

Fezen 2019 - Pedig ez csak egy jó buli volt!
A 2019-es Paloznaki Jazzpiknik szenzációi I. rész
A 2019-es Paloznaki Jazzpiknik szenzációi II. rész
Megnéztük a Boney M koncertjét a Bókay-kertben - képekkel
Június végén a metálé volt a főszerep a Barba Negra Trackben - képekben
beszámolók még
cdbolt.lap.hu