15%-os kuponkedvezmény 47.000Ft felett a Spartoo.hu webáruházban. Kuponkód: MAJUSP15
2021. január 21. | csütörtök | Ágnes nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Képgalériák
Samovar Vodka Bar
Kapcsolatok
Samovar Vodka Bar
Zeffer András
Tengs-Lengs
Lord
Mobilmánia
Deák Bill Blues Band
Beatrice
Blues Company
Historica
Takáts Tamás Blues Band (Takáts Tamás Dirty Blues Band)
Kalapács
Kalapács József
Nemcsak Berry
Kékesi Bajnok Rock Team

Rock és blues szentély nyílt Budapesten

A főváros szívében, a Mester utcában nyílt egy hely, ahová mindenki szívesen jár, aki szereti a rock és a blues zenét. Az üzemeltetők szívügyüknek tekintik a helyét, na meg persze a zenét. Hogy kik ők és mennyire fanatikusak? Elmondja Lennon, azaz Zoli.

– A "Woodoo Child Project koncertszervezés" csapat tagjai tulajdonképpen a 2014. júniusában sajnálatos módon sikertelenül zárult Zsámbéki Blues és Rock Fesztivál szervezése és lebonyolítása során kerültek kapcsolatba – kezdte Verebély Zoli.  A három naposra tervezett fesztiválra remek csapatokat szerveztünk le, az esti programokban többek között olyan nevekkel, mint a Lord, a Mobilmánia, a Historica, a Deák Bill Blues Band vagy a Beatrice. Mind az előkészítő, szervező munka, mind a lebonyolítás során nagyon sokat dolgoztunk a sikerért, de sajnos a szponzorok az utolsó pillanatban visszaléptek, az erős koncertprogram alapján várt nézőszám pedig messze alulmaradt az előzetes várakozásnak. Persze ennek is meg volt az oka, hiszen kellő tőke hiányában a reklám lehetőségeink erősen behatároltak voltak. Végül a második nap estéjén, hiába a jó szervezés, a tökéletes hangosítás és a csodás környezet, le kellett mondanunk a további programokat.

– Ez a kudarc eléggé padlóra küldött minket, de két héttel később már egy asztalnál ülve a jövőt tervezgettük és elhatároztuk, hogy nem adjuk fel! A csapat ekkor még 6 főből állt, de a fiatalabb huszonéves része fokozatosan kiszállt a további munkából, mely sok energiát és rengeteg szabadidőt emészt fel. Így végül hárman maradtunk. Wigyori, aki nem csak egyik fő szervezője volt a fesztiválnak, hanem saját zenekarának a Wigyori és a Tarka Falkának énekes frontembere is egyben. Yoko, aki nem csak figyelmes és szerető párom, hanem társam is a zenei életben. Én pedig Zoli vagyok, akit Yoko után Gidó (Gidófalvy Attila) nevezett el Lennonnak.

Rádiómentési akció

– Yokoval együtt igyekeztünk megmenteni 2013-ban a Best Of Rock FM rádiót, mely anyagi nehézségekkel küszködött. Ekkoriban tagjai lettünk a rádió megmentéséért létrehozott marketing csapatnak, melynek fő feladata az volt, hogy reklámbevételekhez juttassa a rádiót. El is indítottuk a dolgot és már az első reklámspotok elhangzottak a rádióban , amikor a Magyar Média és Hírközlési Hatóság frekvenciadíj tartozás címén visszavonta a rádió engedélyét, mely 2013. szeptemberében végleg elhallgatott.

– Ezt követően még fél éven keresztül szerveztük a minden hónap második csütörtökén zajló Best Of Rock Fm klubnapokat, ahol remek zenekarok léptek fel. Ez idő alatt sok zenésszel kerültünk kapcsolatba és néhányan fel is kértek minket zenekaruk menedzselésére.

– Tehát – visszatérve a jelenhez – a Woodoo Child Project velem együtt 3 főből áll. Mostani fő tevékenységünket szeptember 4-én indítottuk el a Ferenc körút sarkától 50 méterre, a Mester utca 1.szám alatt található Samovar Vodka Bar-ban, ahol kizárólagos koncertszervezési szerződés alapján minden csütörtök, péntek és szombat este a mi csapatunk szervezi a híres és kevésbé ismert, de mindenképpen rock vagy blues zenét játszó zenekarokat. Fellépett itt már a Takáts Tamás Blues Band, Kalapács József, a Korál Forever, a Blues Company és a Nemcsak Berry, de hamarosan tiszteletét teszi nálunk többek között Zeffer András, a Bajnok Rock Team, a Tengs Lengs, a Historica Akusztik és a HITRock is.
Két dolgot kiemelnék amit alapvetően fontosnak tartunk. Az egyik, hogy amikor olyan zenekar keres meg minket, hogy szeretne fellépni a Samovar-ban, akit nem ismerünk, előzetesen mindig meghallgatjuk az anyagaikat, mert úgy érezzük, hogy a hely nívóját, a saját hírünket óvjuk és a lelátogató közönséget is megtiszteljük azzal, hogy ragaszkodunk a színvonalas és kizárólag élő rock és blues zenéhez.

– A másik, hogy Wigyori, mint énekes, mi pedig Yokoval, mint zenekari menedzserek sokszor szembesültünk azzal, hogy a budapesti és vidéki klubok olyan feltételeket támasztanak, melyek elfogadhatatlanok. Jó esetben a jegybevétel vagy az esti italforgalom bizonyos százalékáért játszanak a zenészek és sok esetben nullával vagy mínusszal mennek haza. Azt tudni kell, hogy a legtöbb zenész a főállása mellett zenél, a fizetéséből finanszírozza a hangszerek javítási, karbantartási költségeit, a próbatermet, a koncertekre a szállítás költségét stb. Éppen ezért mi úgy gondoltuk, hogy ezen a helytelen gyakorlaton a magunk módján megpróbálunk változtatni és csak fix gázsis koncerteket szervezünk, tehát a zenekarok, zenészek annak tudatában jönnek le játszani a Samovar Vodka Bar-ba, hogy tudják aznap este biztosan keresni fognak. Mi szerintünk ez így helyes, a jó zenét és a jó zenészeket meg kell becsülni!

A Samovar Vodka Bar hangulata

– A klub mint azt már említettem a Ferenc körút mellett található, közel a Boráros térhez és a Petőfi hídhoz. Tehát egy olyan helyen ahol nagy az átmenő forgalom és késő este is jó a tömegközlekedés minden irányban. A Samovar egy nagyon hangulatos, bokszokkal és bőrgarnitúrákkal igényesen berendezett, „L” alakú, téglával kirakott pincehelység, külön VIP szobával, télen-nyáron kellemes klímával. A bárpultnál jó minőségű italok széles választéka várja kedvező árakkal a közönséget. Mivel a Samovar Vodka Bárban épített színpad, illetve állandó háttér hangtechnika nincs úgynevezett kis klub koncerteket, illetve akusztikus esteket tartunk. Remek a hely akusztikája és külön élmény lehet a közönségnek, hogy a zenészek közvetlen közelében, tőlük akár egy-két lépésre is élvezhetik a zenét.

– Kedves olvasók, rock és blues zenét szeretők, bulizni vágyok! Akit kíváncsivá tettünk megtalál bennünket és aktuális eseményeinket a Woodoo Child és a Samovar Vodka Bar facebook oldalakon. Várunk mindenkit nagy szeretettel és tisztelettel a Samovar Vodka Bar-ban csütörtök, péntek és szombat esténként! - zárta a bennsőséges bemutatkozást és klub bemutatót Zoli.

- zene.hu -

[2014.10.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Otthoni játékok

"Legdrágább nyájas olvasó!" - A Bridgerton család - Filmajánló
Ha a megszólításomat...beszámolók még