Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2020. február 23. | vasárnap | Alfréd nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
A Dal 2015: Csemer Bogi a legesélyesebb?
Napi cuki! Aranyosan segítenek Oláh Gergő gyerekei
Kapcsolatok
Bogi (Dallos-Nyers Boglárka)
Éliás Jr. (Éliás Gyula)
Eurovízió 2015 (A Dal 2015)
Oláh Gergő (X-faktor)
Other Planet
Passed
Sztevanovity Zorán
Szűcs Gabi
Wolf Kati

A Dal második középdöntő: Wolf Kati megnyerte

Hat angol nyelvű és három magyar dal hangzott el A Dal című válogató és showműsor szombati második középdöntőjében, ahonnan újabb négy produkció jutott a február 28-i döntőbe. A győztes képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon májusban Bécsben.

Az M1-en és a Duna World csatornán élőben látható második középdöntőben kilenc előadó áll színpadra, közülük három a zsűri, egy a közönség szavazataival kerül a fináléba. Akárcsak az egy héttel ezelőtti első középdöntőben, a versenyzőknek lehetőségük volt az elődöntőben megismert dalt újrahangszerelni, a szöveget megváltoztatni, a látványt átalakítani, a legtöbben éltek is ezzel a lehetőséggel.

Percről-percre

22:25 A nézők szavazati alapján a negyedik továbbjutó Gájer Bálint.

22:10 Az élő show extra fellépője Zorán volt, aki a Nekem nem elég című dalt adta elő az MR Szimfonikusok kíséretével, Balogh Sándor vezényletével.

21:59 Rúzsa Magdi: Hogy ez micsoda egy show volt! Rákay Philip nagyon önazonos, nagyon tehetséges előadó vagy, hatalmas volt a show. Pierrot és csiszár Jenő 7, Rúzsa Magdi, Rákay Philip és a nézők is 8 pontot adtak Gájer Bálintnak. Ez összesen 38 pont.

21:55 A színpadon az utolsó fellépő Gájer Bálint. Dalának címe: That’s How It Goes.

21:49 A Passed daláról Rákay Philip azt mondta, ez egy igazi zenei start up. Mostantól nem cukik vagytok, hanem menők – dicsérte a csapatot Csiszár Jenő. Pierrot már nem biztos, hogy Bécsbe juttatná az együttest, és Rúzsa Magdi is úgy véli az éneket fel kellene erősíteni. Pierro, Rúzsa Magdi, Csiszár Jenő és Rákay Philip 9 is pontot adott, a nézők pedig 7 pont adtak a csapatnak. Ez összesen 43 pont.

21:45 A Passed együttes Mesmerize című dalával folytatódik a viadal.

21:40 Rúzsa Magdi kitart Wolf Kati dala mellett. Ez a legkerekebb dal a harminc között – mondta Rákay Philip. Rúzsa Magdi és Rákay Philip 10-10, Pierrot, Csiszár Jenő és a nézők is 8 pontot adtak Wolf Katinak. Ez összesen 44 pont.

21:36 A hetedik versenydal a Ne engedj el! című szám Wolf Katitól.

21:26 Csiszár Jenő szerint most jött el az az átütő siker, amire Éliás Gyula jr. évek óta vár. Pierrot is dicsérte a dalt.  Rúzsa Magdi és Csiszár Jenő 8, Pierrot, Rákay Philip és a nézők is 7 pontot adtak a csapatnak. Ez összesen 37 pont.

21:22  Éliás Gyula Jr. ft. Fourtissimo formáció a Run To You dalával folytatódik a viadal.

21:17 Ív dala Csiszár Jenő szerint nagyon jó, de nem robbant, nem volt benne akkora dög, ez egy tüzes, dal de ez most inkább fékezett hangzású volt. Rúzsa Magdinak nagyon bejött ez a dal. Biztos, hogy kellett ez a tánc - kérdezte Csiszár Jenő az énekesnőtől. Pierrot 8, Rúzsa Magdi 10, Csiszár Jenő 9, Rákay Philip és nézők is 7 pontot adtak. Ez összesen 41 pont.

21:14 Az ötödik versenyző Ív, aki Fire című számát énekli.

21:10 Rákay Philip Oláh Gergő dalára azt mondta, ez egy önarckép. Elefánt lábakon álló produkció, nagyon erős a dal, és erős a kisugárzás is - ezt már Pierrot mondta. Pierrot 8, Rúzsa Magdi 9, Csiszár Jenő 7, Rákay Philip 8 pontot adott, a nézők pedig 7 pont adtak az együttesnek. Ez összesen 39 pont.

21:06 A folytatásban jön A tükör előtt – Oláh Gergő versenydala.

20:58 Pierrot számára ez a dal a nagy ígéretek közé tartozott, de szerinte nem minden változtatás tesz jót egy számnak. Rúzsa Magdinak viszont bejöttek a változtatások. Pierrot 6, Rúzsa Magdi 8, Csiszár Jenő 7, Rákay Philip 9, a nézők pedig 8 pont adtak. Ez összesen 38 pont.

20:54 A harmadik fellépő Dallos Bogi, aki a World of Violence című dalt adja elő.

20:49 Csiszár Jenő nagyon tud lelkesedni az Other Planet számáért. Philip is nagyon dicsérte a csapatot. Pierrot 5, Rúzsa Magdi 9, Csiszár Jenő 9, Rákay Philip10 pontot adott, a nézők pedig 7 pont adtak az együttesnek. Ez összesen 40 pont.

20:44 Other Planet produkciója következik. Szikra Péter, Nagy Leopold, Széll Bálint, Őry Ádám dalának címe: Untold Story.

20:43 Rúzsa Magdi szerint Szűcs Gabi dalát mindenki megjegyezte. Pierrot szerint ez egy remek szerzemény, de hozzátette úgy gondolja nem ez a dal fogja képviselni hazánkat Bécsben.   Pierrot, Rúzsa Magdi, és a nézők 6-6, Csiszár Jenő 8, Rákay Philip 7 ponttal jutalmazta a produkciót. Összesen 33 pontot kapott Szűcs Gabi.

20:37 Színpadra lépett az este első versenyzője: Szűcs Gabi: Úgysem felejtesz el című dalával.

Pontszámok, végeredmény

  1. Wolf Kati 44 pont
  2. Passed 43 pont
  3. Ív (Katona-Zsombori Éva) 41 pont
  4. Other Planet 40 pont
  5. Oláh Gergő 39 pont
  6. Gájer Bálint 38 pont
  7. Dallos Bogi 38 pont
  8. Éliás Gyula Jr. 37 pont
  9. Szűcs Gabi 33 pont

Zorán extrát nyújtott

    Most szombaton is láthatott a közönség egy extra produkciót A Dalban. Zorán a Nekem nem elég című dalát adta elő, kísértek az MR Szimfonikusok Balogh Sándor vezényletével. A szám eredetije az énekes 1977-es első szólólemezén szerepel, a szerző Presser Gábor és Sztevanovity Dusán.

Nyomj egy lájkot, ha szereted Zoránt.

    Az idei dalválasztó műsorsorozat zsűrijében Rúzsa Magdi, Csiszár Jenő, valamint Rákay Philip, mellett Pierrot szerepel.

    Az egy héttel ezelőtti első középdöntőből a zsűri döntése alapján Csemer Boglárka Boggie (Wars For Nothing), Szabó Ádám (Give Me Your Love) és Mujahid Zoltán (Beside You), míg a közönség szavazataival a Spoon (Keep Marching On) jutott be a döntőbe.

    Az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenye, A Dal végső szakaszába került 30 dalból a három elődöntőn át összesen 18 jutott a középdöntőkbe. A február 28-i fináléban elhangzó nyolc dal közül négyet juttat a zsűri a végső fázisba, közülük ismét a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 19. és 23. között az osztrák fővárosban, Bécsben.

[2015.02.21.]

Megosztom:


	A Dal 2015: Csemer Bogi a legesélyesebb?
A Dal 2015: Csemer Bogi a legesélyesebb?

Csemer Boglárka "Boggie" nevét említette A Dal 2015 legjobb 18...


	Napi cuki! Aranyosan segítenek Oláh Gergő gyerekei
Napi cuki! Aranyosan segítenek Oláh Gergő gyerekei

Oláh Gergő gyerekei, látva, hogy milyen sokat...

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
turnémanagert keres a Swan 2000 zenekar zenekar [2020.02.18.]
Biztonságos kölcsön magánszemélyek közöt egyéb [2020.02.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu
koncert.lap.hu

Kowalsky meg a Vega az Arénában - képekben
Február 15-én 15 ezer ember volt kíváncsi a...

Megnéztük Janza Kata és Szabó P. Szilveszter önálló estjét
"Ilyen szerelem illik a...

Slipknot 2020: Az összeszedetlenség is belefért Coreyéknak
Megnéztük ABBA Tribute Showt az Akvárium Klubban - képekkel
La Mancha lovagja olvasópróbán jártunk -. képekben
Ilyen volt a Tankcsapda Szilveszter - képes beszámoló
Megnéztük a Charlie koncertet a Barba Negrában
beszámolók még