2020. július 9. | csütörtök | Lukrécia nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Ha Pünkösd, akkor metalfesztivál Csillebércen!
Lesz metál a FEZEN-en? Lesz! 
Metalfest Csillebércen: 19 ország sztárbandái a hazai metalfesztiválon
Pecsában a Hammer Fall - fotók az óriási metálünnepről
Sabaton, Eluveitie, Wisdom: közös koncert Budapesten - jegyek itt
Képgalériák
Sabaton a FEZEN-en
Kapcsolatok
Danko Jones
Hiperkarma
Kiscsillag
Lovasi András
Ocho Macho
Sabaton
Soilwork
Vad Fruttik

A Sabaton megint nagyot zúzott

Metalharcszintérré változott a Kalinka nagyszínpad – az egyesített északi sereg lerohanta a közönséget. De a táncosabb zenék kedvelői sem csalódtak a FEZEN második napján.

A hadművelet már délután elkezdődött: a Danko Jones egészen Kanadából érkezett, hogy elhozzanak pár számot az idén kijött új albumukról, és hogy megmutassák mit is értenek arrafelé zúzáson. Kemény számok, kemény szöveg, egyszerű recept, amivel nem lehet csalódást okozni a bulira éhes közönségnek. Majd a svéd Soilwork csapata mutatta meg a fesztiválozóknak, hogy mire képes egy igazán elszánt északi csapat. A melodikus death metalt játszó zenekar harmóniával és pokolból felcsendülő hörgéssel mosta ki a fáradtság legkisebb jelét is az emberekből. A rajongók skandálása közepette a lábdob töretlenül verte az ütemet minden arra járó fesztiválozóba, hogy becsalogassa és elnyelje valami ördögi dallam kíséretében. A Soilwork helyet adott mindenkinek az ötödik és hatodik bugyorban, hogy velük együtt döngessék szét a helyszínt és éjbe taszítsák a napot. Persze a kemény zene érző szívet is takar; Björn Strid (énekes éppen most hatvan éves édesanyját hívta a színpadra, és több ezer emberrel közösen kívántak neki boldog születésnapot.Az este viszont tartogatott még meglepetéseket, a Nagyszínpad műsorát szintén egy svéd csapat, a Sabaton zárta. Az őrjöngés és vad zúzás igazán csak akkor vette kezdetét mikor Joakim és társai a húrok közé csaptak. A lendületes power metal zenekar igazi harctérré varázsolta a színpadot és az egész fesztivál területét. De nem csak a szívekben lobbantak fel a lángok, hanem a színpadot is ellepték a több méteres lángcsóvák, amik ritmusban törtek elő a háttérből. A dobok előtt egy csőre töltött harckocsi biztosította a támogatást a támadáshoz. A hangorkán és a látvány együtt lehengerelő hatást gyakorolt, így a bíztatás nem is maradt el a közönség részéről. A zenekar hihetetlen közvetlen volt és örömmel fogyasztották az ajándék pálinkákat.

Azok a dallamfüggők, aki a keményebb riffek és húrtépések helyett jobban szeretnek valami alternatívát, nekik sem volt okuk a panaszra. A Tele Élettel színpad már a kezdettől egy hatalmas buli ívet készített elő az estére. Az Ocho Macho hozta mozgásba az embereket, és hamisítatlan savaria fieszta hangulatban adta tovább Lovasiéknak a táncoló tömeget. A Kiscsillag és az utánuk következő Vad Fruttik sem hagyták, hogy egy szusszanásnál többet pihenjenek a népek. A hatalmas tömeg pedig, pörgött, táncolt és énekelt. A színpadot a Hiperkarma zárta, voltak itt friss dalok a Konyharegény albumról, és felcsendültek a közös tudatunkba tartozó régi slágerek is.

– zene.hu –

[2015.08.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Színház, szerelem és Mamma mia Kováts Krisztával és Sasvári Sándorral
Duett koncertek a...

Újra nyit a Madách Színház! 
Duett koncertek a csillagfényes tetőteraszon! Július 2-4....

beszámolók még
Otthoni játékok