Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2018. január 20. | szombat | Fábián, Sebestyén nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Zene.hu
 
 
Kapcsolatok
Geszti Péter

A Gesztiség 51 árnyalata - Létvágy lemezbemutató

Régi-új hangzásvilággal tér vissza legújabb lemezén Geszti Péter, melyen különleges és egyedi módon tizenegy énekes és kilenc szerző működött közre. Létvágy című albuma alapvetően az élethez való pozitív hozzáállást s a jókedvet igyekszik közvetíteni könnyedebb, néhol komolyabb hangvételű dalokon keresztül a már jól ismert „gesztis” szövegek segítségével.

– A zene a közös többszörös, én pedig a közös nevező vagyok a dalokban – fogalmazza meg lényegretörően Geszti Péter kezdő gondolatait az album kapcsán.

És valóban erről van szó, hiszen egy tipikus featuring munkát kap kézhez az ember, ami igazán sokszínűvé tette a végeredményt. A közreműködők nagy száma miatt igen hosszúra sikeredtek a munkafolyamatok, de a kész anyaggal nem csak ők, hanem mi, a közönség is elégedettek lehetünk, hiszen egy változatos, a régi Geszti hangulatokat felidéző, de mégis újat mutató anyaggal találkozhatunk majd a március 4-i lemezbemutató koncerten az Akváriumban.

– Sokszínűek az énekesek, s mindenki hozta magával a saját egyéniségét; hozzáadott valamit a saját számához. Pély Barnával például most dolgoztam életemben először, de nagyon élveztem a közös munkát – árulta el Péter, majd a dalok kapcsán kis kulisszatitkokba is beavatott minket.

– Nem minden dalhoz találtuk meg elsőre a megfelelő énekest. A Golyóálló esetében Oláh Gergő mellett még két másik jelöltet is meghallgattunk, de végül rá esett a választás. Gergő számomra egy igazi harcos jellem, fantasztikus hanggal megáldva, s pont olyan módon tesz hozzá a számhoz, hogy meglesz az a hatás, amit én szeretnék, ha kiváltana az emberekből.

Gergő és Barna mellett Tóth Gabi, Wolf Kati, Rácz Gergő, Gereben Zita, Ambrus Rita, Széles Iza Siza, Váczi Eszter és Kowalsky is közreműködik. A Puskás testvéreket pedig a Hiszekegy című dalban fedezhetjük fel: Danit dicséri a dallamvilág megalkotása, Peti pedig egy hatvan fős gyerekkórussal közösen a refrént énekli.

– Számomra talán ez a legfontosabb szám az albumon. Egyfajta ars poetica-nak vagy hitvallásnak is felfogható, s nagyon fontosnak tartom az üzenetét.

A Geszti formáció március 4-e után már „normál” felállásban koncertezik: a női részeket Ambrus Rita, a férfi szólamokat pedig Kálmán Tomi fogja megszólaltatni.

„Hiszek egy emberben, hiszek egy otthonban,Akiben szeretet lakik, az otthon van.”

Meghallgatandó

GESZTI – LÉTVÁGY Lemezbemutató koncert

Időpont: 2016. március 4. 21:00

Helyszín: Akvárium Klub

Rosta N. Napsugár

[2016.03.09.]

Megosztom: Megosztom az iWiW-en

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Fuvolista zenész » rézfúvós [2018.01.19.]
Szórakoztató zene - party/mulatós műfaj zenekar [2018.01.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Fabrik

A We Will Rock You musical megmutatta milyen az igazi rockzene!
Elképesztően nagy éneklések,...beszámolók még