Eladósorba került a Zene.hu. Komoly érdeklődők: klikk a részletekért.
2019. február 19. | kedd | Zsuzsanna nevenapja
    Zene.lap.hu
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Smiling bar
 
Oldal.info


Fabrik
 
 
Kapcsolódó cikkek
Magyar Dal Napja 2014: Szombathely, Joskar-Ola lakótelep programja
Nagy-Szín-Pad! - Az Ocho Macho megnyerte
Nagy-Szín-Pad: íme a döntősök névsora
NagySzínpad: Az Ocho Macho köszöni szépen
Sziget 2014: Egyéjszakás péntek esti kaland
SZIN 2014: 60 fellépő már publikus
További részletek a Nagy-Szín-Pad! versenyről
Íme a válogatáslemez, ami igazán Szívhez szól 
Iskolai tananyag lett a magyar zenekar slágere
Klipet forgat Kowalskyval az Ocho Macho 
Tömegek ünnepeltek a Víz, Zene, Virág Fesztivál 20. születésnapján
Kapcsolatok
Metzker Viki
Ocho Macho

Ocho Macho a Komáromi Egyetemi Napokon, szerintük ne hagyd ki! 

Idén április 3-7. között már tizenharmadik alkalommal rendezi meg a Komáromi Egyetemi Napok elnevezésű rendezvénysorozatot a Selye János Egyetem és a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata. A program harmadikán reggel kilenc órakor veszi kezdetét és egészen péntek délig tart. Az idei tematika elsősorban Selye János 110. évfordulója köré, illetve az egészségügy és a stressz köré orientálódott.

A hétfői nap kilenckor veszi kezdetét a megnyitó, melynek keretén belül a Selye János Egyetem rektora, dr. Juhász György, és a Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke, Konkoly Attila köszönti az egybegyűlteket, majd negyed tíztől aztán Dr. Filakovszky János előadása következik, Ipari gyógyszerfejlesztés a XXI. században címmel. Tizenegy órakor Lukoviczki Réka előadása következik, az Újraépítkezni a nulláról címmel. Réka egy személyes blogot is vezet, melynek célja saját bevallása szerint: „A sérültek népszerűsítésére, társadalmi előítéletek elsöprésére, szociális érzékenység-keltésre, amputáltak segítségnyújtására adtam a fejem. Szubjektív gondolatok egy másfél lábú lánytól.” 

Ezután megkezdődnek a karspecifikus előadások, az aula K1 termében dr. Ritter Mariann, az iLex vezérigazgatója, Pongrácz Ferenc, az IBM délkelet-európai fejlesztési igazgatója  illetve Lambertné Katona Mónika, a Budapesti Gazdasági Egyetem dékánja ad elő az iLex-ről. Ezzel egyidőben a Tanárképző Karon Kriston Andrea ad elő Kriston-módszer néven ismert gyógymódszeréről. Három órától ugyanitt Bedő Imre közgazdász, világutazó előadása kezdődik Férfiak klubja (nem csak férfiaknak) címmel. Ugyanekkor kezdődik az egyetem Konferencia-Központjában a TEVAgy a hős! elnevezésű mentősbemutató, ahol a résztvevők könnyeden és szórakozva ismerkedhetnek meg az újjáélesztés egyszerű módszerével, mellyel így maguk is hősökké válhatnak. Az előadást követően dr. Filakovszky János tárlatvezetést tart a Selye János kiállításon, mely a Konferencia-Központ K10-es termében kapott helyet. A hétfő estét már sok éve hagyományosan a Tanár-Diák estek zárják hat órai kezdettel. A Sirály kollégium étkezőjében H. Nagy Péterrel beszélgetnek a hallgatók, míg a Viking pubban Csiba Péterrel, a Gazdaságtudományi Kar dékánjával.

A keddi napot reggel kilenc órakor dr. Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár előadása nyitja  az egyetem Konferencia-Központjának aulájában, ugyanakkor már reggel nyolctól van lehetőség vért adni, szintén a Konferencia-Központban, majd fél tizenegykor aztán kezdetét veszi az In Vivo című, Selye Jánosról szóló film vetítése, melyet közvetlenül egy beszélgetés követ a stresszről, kissé ráfókuszálva a hallgatókat ért stresszre. Az előadást egy felmérést előzi meg az egyetem berkein belül. Negyed kettőtől Wolf Gábor ad elő, a Marketingbiblia írója, illetve a Marketingkommandó tagja a kis- és középvállalkozások marketingjéről. Az előadás kezdetekor már megkezdődik egy órától a Tanárképző Karon az Újságíró délután elnevezésű rendezvény, melyen a közmédia négy előadója ad elő az újságírás mibenlétéről, a nyomtatott és online sajtóról. Fél háromtól aztán a Start Your Bussiness – Roadshow c. előadás veszi kezdetét a Konferencia-Központban, amely előadás a startupcégekről szól. Hat órától a Life Tilt Poker klubban kezdődik a hagyományos, KEN-heti pókerbajnokság, majd a Komáromi Egyetemi Napok keddi napját a Művészetek Éjszakája zárja a Pince klubban, nyolc órai kezdettel.

Hétfő és a kedd a közélet, a szerda pedig a tudományosság jegyében. A szerdai napon sor kerül a Tudományos Diákköri Konferencia egyetemi fordulójára az egyetem Konferencia-Központjában. A majd’ egész napos eseményen közel hatvan hallgató mutatja be tudományos munkáit. Ezzel egyidőben az Egyetemi Könyvtárban a manapság népszerű szabadulójátékok közül helyet kap egy, mely a Keresd a patkányt! címet viseli. Az első három helyezett itt díjazásban is részesül. Tíz órától a Klapka téren az óriássakk-verseny veszi kezdetét, ahol bárki kipróbálhatja, hogyan látja át a négyszer négy méteres sakktáblát. Délután aztán öt órától kezdetét veszi a biliárdbajnokság a Ramszesz bárban, majd a könnyed szórakozás a Danubius kollégium nagytermében folytatódik, ekkor veszi ugyanis kezdetét a Játékok éjszakája c. rendezvény, ahol az érdeklődők kipróbálhatják magukat rengeteg játékban versenyszerűen, vagy épp a kihelyezett társasjátékok közül bármelyikkel játszhatnak.

A csütörtöki napot a Sportnap nyitja, ami egész napos elfoglaltságot biztosít a sportjátékokat kedvelők részére. Több bajnokságban is kipróbálhatják magukat a magukat megmérettetni kívánó jelentkezők, lesz futball-bajnokság, kosárlabda, röplabda-bajnokság, és zumba is. Tizenegy órától sor kerül egy kollektív várlátogatásra is, előtte fél órával találkoznak az érdeklődők a Konferencia-Központ parkolójában. Reggel nyolctól, ahogyan előző nap is, kipróbálható az Egyetemi Könyvtárban a Keresd a patkányt! elnevezésű szabadulós játék. A csütörtöki nap lezárását az Ocho Macho kezdi a Danubius kollégium nagytermében hét órai kezdettel, majd a nap fergeteges bulival zárul a Pince klubban, ahol fellép Dj. Metzker Viki.

A pénteki nap afféle lezárása a Komáromi Egyetemi Napoknak, ám a legszimbolikusabb, és a felvidéki magyarságot legjobban érintő eseménye a KEN-nek erre a napra esik. Ezen a napon kerül sor ugyanis a Futás a jövőért elnevezésű eseményre, mely egy szimbolikus, és fordított stafétafutásként kell elképzelni. A Sirály kollégiumtól kezdenek futni az egyetemisták, későn csatlakoznak hozzájuk a középiskolások, aztán az alapiskolások, majd az óvodások, és az egész tömeg együtt fut tovább a Klapka térre. A futás azt kívánja szimbolizálni, hogy Felvidéken igenis lehetséges anyanyelvünkön tanulni az óvodától egészen az egyetemig, és otthonunkban, Komáromban. A XIII. Komáromi Egyetemi Napokat délben aztán a Református Teológiai Karon megtartott Istentisztelet zárja le.

– zene.hu –

[2017.04.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Zongora tanítás,korrepetálás 15.ker tanár [2019.02.06.]
Boritók, logók tervezése szolgáltatás [2019.02.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Zene.hu

Megnéztük Gájer Bálint új műsorát az Orfeumban - képekben 
A sármos énekes Swing ’N Pop...

Harminc év rock and roll, három éjszaka alatt a Tankcsapdával - képekben
Rendhagyó módon...

Megnéztük Veres Mónika Whitney Houston-estjét az Orfeumban - képekben
Egy szilveszteri éjen át a Kowalsky meg a Vegával
Megható módon búcsúzott az ünnepektől a Neoton Família Sztárjai 
beszámolók még