2024. július 25. | csütörtök | Kristóf, Jakab nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Újabb lenyűgöző előadás a magyar énekesnőtől! Ezt hallanod kell
Szuper! A magyar énekesnő a spanyol rádióban
Jó hír! A belga rádió már játssza a magyar énekesnő dalát
Tandi Flora nagy eseményre készül - nívós a vendégek névsora is
Magyar énekesnő sikere Franciaországban
Felpörgették a szívszorító dalt - mutatjuk a Glóriád új verzióját
Kapcsolatok
Tandi Flora

Nemzetközi sztárok Tandi Flora új albumán!

Tandi Flora énekesnő a napokban adta ki második nagylemezét, mely a Flow címet viseli. Az album még friss, de a hazai lemezbemutató koncert után már a Cannes-i Filmfesztivál egyik rendezvényének közönsége is megismerhette. Hogy milyen sikert hozhat a Flow, arról Florával beszélgettünk.

Új lemezzel lepted meg rajongóidat májusban. Miben más a Flow, mint a korábbi Premier?

A meglepetés szónak nem hiszem, hogy eleget tettem, mert a lemezre már régóta vártak, de szerintem megérte, és ez úton köszönöm a türelmüket. A Premier nemzetköziségét követi a Flow, de már egy összeszedettebb koncepcióban. Ugyanúgy több nyelven énekelek, ugyanúgy helyet kapnak rajta duettek, de sokkal több a saját dal, és a lemez egyedisége abban rejlik, hogy a dalok között nincsen szünet, egyik dal átfolyik a másikba. Ezt az áramlat-élményt zenei motívumokkal oldottuk meg. Izgalmas vállalkozásnak mutatkozott, és olykor nehéz dolgunk volt két teljesen más hangulatú dalt átmosni egymásba, de végül csak megoldottuk!

Említetted a nemzetköziséget, és a duetteket. Kikkel dolgoztál együtt?

Mentor anyukámmal Miklósa Erikával két nyelven, magyarul és franciául is elkészítettük a dalunkat, mely a párkapcsolatban elkövetett nők elleni erőszakra hívja fel a figyelmet. Ezzel kapcsolatban egy kampányt is indítottunk a tavalyi év őszén. Erikán kívül még egy női előadó énekel velem, ő Ira Losco, aki Máltát két ízben is képviselte az Eurovíziós dalversenyen, mindkétszer nagyon jó eredménnyel. Ő a hazájában szupersztár, megtiszteltetés és olyan élmény volt a vele való munka, amiből bőven töltekezhetem. A duettünkhöz klipet is tervezünk az őszre. A férfiak táborában szintén szerepel egy külföldi közreműködő, David Bán, aki Franciaországban a musical világában számít hírességnek, egy most futó musicalben is főszerepet játszik. De énekelek olaszul Puskás Petivel, franciául és angolul Molnár Gáborral a Fool Moon vokálegyüttesből, és magyarul Demeter Lászlóval. Zeneszerzők tekintetében pedig magyar, francia és olasz alkotótársakkal dolgozam a Flow-n.

Túl vagy a lemezbemutató koncerten, és a Cannes-i Filmfesztivált is megjártad már. Milyen apropóból voltál kint és mik a visszajelzések a Flow-ra?

A lemezbemutató koncert azért volt új nekem, mert összeállt a zenekarom, akik így a Tandi Flora Band nevet viselik. Sokat próbáltunk, hogy a lemezen hallható hangzást élőben is hozni tudjuk. Velük szeretnék ősszel hazai turnén részt venni. Az eddigi visszajelzések nagyon bíztatóak, boldog vagyok, és szeretném, ha igazán sikerre tudnánk vinni a Flow-t. Cannes-ba meghívták a D’Ange márkát, melynek ruháit viselem a színpadon, videoklipjeimben, különböző eseményeken évek óta. A meghívás arra vonatkozott, hogy a D’Ange tartson divatbemutatót nyolc másik nemzetközi tervezővel a Carlton Hotelben, ami az egyik legdrágább szálloda a parton. A hírességek is mindig a Carltonból jelentkeznek be, amikor zajlik a fesztivál. Ezen a rendezvényen volt a Flow nemzetközi promóciójának első állomása, ahol a VIP vendégek mindegyike a lemezemmel a kezében távozott. Volt, aki annyira örült, hogy indított egy élő bejelentkezést velem a Facebook-on. Nagyon nagy élmény volt, többektől kaptam üzeneteket, hogy tetszik nekik a lemez, megszerették a dalaimat.

Ennek a promóciós turnénak hol lesz folytatása?

Június végén Párizsba repülök, majd júliusban Belgiumban lesz még egy állomás. Ezen kívül az olasz zeneszerzőm intézi az olaszországi megjelenéseket, és hamarosan Máltán is elindul az Ira Losco-s közreműködésünk ottani promóciója. A kiadóm pedig svájci, ott is elkezdődik a terjesztés. Nem gondolkozom határokban. A zenét amúgy sem lehet határok közé szorítani. Nem csak franciáknak tetszhet, nem csak magyaroknak. A zene maga egyetemes nyelv.

Korábban nyilatkoztad, hogy a legnagyobb álmod egy duett Lara Fabiannal. Jövőre Budapesten koncertezik, talán akkor megvalósul?
Kiemelt életcélom ez az együtt énekés, de éppen ezért nem is kötöm időhöz. Lara és a menedzsere is ismer, tudnak a tervemről, és ha eljön az ideje, megcsináljuk azt a dalt. Hogy jövőre vagy öt év múlva, azt nem tudom, de tartjuk a kapcsolatot. Talán a Flow is ráerősít most erre.

[2017.07.05.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Rockmaraton 2024 : Újjászületett a legnagyobb rock és metál fesztivál
Mintha nem is telt...

Tom Morellora harminc évet vártunk
Június 01-én Tom Morello lépett fel nálunk, akire harminc...

Megnéztük a TNT koncertjét a Budapest Parkban - képekkel
Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
A változás szele az Arénában
Megtöltötte a Budapest Parkot a Katona József Színház 
Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
beszámolók még