2020. június 6. | szombat | Norbert, Cintia nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
Oldal.info

 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A szív forradalmát ünnepelték a Barba Negra Trackben - Kowalsky meg a Vega koncert képekben
Kowalskyék az Arénában - Egyszerre dobbant több ezer szív a lélek éjszakáján!
Látványos klippel rukkolt elő a Kowalsky meg a Vega
Négy napig Győrben bulizik az ország legjava
Különleges jubileumi koncertre számíthatnak a rajongók -  Interjú Kowalskyval
Kapcsolatok
Kowalsky meg a Vega

A Kowaslky meg a Vega zenélt és tanított az egyetemi bulin

A SZEN Győr egyetermi fesztiválja, ahol együtt szórakoznak a hallgatók és a győriek is. Pénteken adott koncertet a Kowalsky meg a Vega, akik már javában turnéznak. Telt ház, közös éneklés és tanulás is jutott erre az estére.

A Kowalsky meg a Vegának van egyfajta különleges kötődése Győrhöz. Az egyik jó barátjuk győri hangmérnök, a budapesti Aréna koncertre is a városban próbáltak.  Péntek este a SZEN közönségének mutatták meg, miért is az övék az egyik legnépszerűbb zenekar ma hazánkban.

A kezdésre egyébként totális telt ház lett, a közönség soraiban nem csak egyetemista fiatalok, hanem gyermekek, „harmincasok” és „negyvesenek” is bőven voltak. Bejött tehát a szervezőség és a rendezvényt támogató önkormányzat azon vágya, hogy mindenki felfedezze a rendezvényt, hiszen a Széchenyi István Egyetem és hallgatói fontos szerepet töltenek be a város életében.

Nos, Kowáékon ma este sem múlt semmi, a közel két órás koncert alatt hozták azokat a dalokat, amelyeket leginkább ismer és szeret a közönség. Így az első pillanattól kezdve együtt lélegzett a zenekar és a közönség, s ami még ennél is fontosabb: ugyanúgy dobbantak a szívek. Naná, hiszen a Varázsszavak című dal tartalmazza azokat az alapigazságokat, amelyeket minden nap alkalmazni kellene, akkor is ha nehéz, akkor is ha könnyebb elfelejteni őket. Mindenesetre ma este sokszor ismételte a tömeg „Sajnálom, a bocsáss meg, a köszönöm és a szeretlek”. Reméljük, hogy sikerült jól az emlékezetekbe is vésni, s alkalmas időben előhívni onnan! A Bölcsődtől a sírodig is kőkemény tanítás, s bár igaz, hogy mindenki jól szórakozott, többeken látszott, hogy az üzenet is rendesen átment: „Van amit el kell hogy engedj, s van, hogy Neked kell vitorlát bontani...” Nem véletlenül mondta Kowa, hogy „Az időnk véges!” s nem csak a koncert hosszúságára gondolt…

A srácokon egyébként minden egyes koncerten látszik, hogy imádják amit csinálnak, jól érzik magukat a színpadon, s csapatként, de ugyanakkor különálló személyiségekként muzsikálnak. Mondhatnánk, hogy Kowa mögött, hiszen mégiscsak ő az alapító, a frontember, de a bulikon is látszik: nincs hierarchia. Ez a zenekar attól is hiteles, hogy nem a marketing miatt nyomják ami bejött, hanem mert kő keményen úgy is gondolják. Jimmy csibészes mosolya, Tobak Dani tökéletes jóképűsége, More pozitív kisugárzás, Dani kellemesen különc egyénisége és Sóder nyugodt vagánysága mind-mind kell ahhoz, hogy ne csak a zseniális hangszeres tudást lehessen észrevenni egy-egy fellépésen.

Az Élet Maga megint egy olyan nótájuk, amely rövid idő alatt nagyon kedveltté vált: olyan igazságokat fogalmaz meg, amelyeket tulajdonképpen mindenki tud, csak valamiért nehéz róluk beszélni: szól az életről, a szerelemről, a csalódásról, a veszteségről és arról, hogy az élet akkor is csodálatos, ha éppen egy gödörből próbálunk kimászni, s esetleg még csak a kiabálásig jutottunk. „Elveszteni azt akit szeretsz, mégis megtanulsz ezzel együtt élni”… csak reméljük, hogy az egyetemista korosztálynak még nem kellett sokszor megtapasztalniuk ezt az érzést.

A Nem minden szarka farka igazi koncert nóta, kellemes megőrülés, amiért a közönség Győrben is roppant hálás volt. Néha „veszélyes” a fesztivál-jelleg, hiszen a napijegy minden zenekarra érvényes, ám most nem tapasztaltuk semmilyen negatív hozadékát sem. Hacsak azt nem, hogy voltak olyanok, akik képtelenek voltak kibírni a bulit cigizés nélkül. Kár érte, mert a szanaszét reppenő szikra nem praktikus a tömegben. Ez a dal pedig kifejezetten ugrálós…

Mindig megható, ha több száz torok énekel, mutatja az erőt, az összetartozást. Az Egy világon át tipikusan ilyen nóta. Tartalmazza azokat a titkokat, amelyek elengedők az őszinte, közhelymentes vallomásokhoz, kapcsolatokhoz, s az egész élethez.

Ha érdekel a folytatás, kattints!  

Havassy Anna Katalin (Győr+ Média) 

[2018.04.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Poplánycsapat zenekar [2020.05.31.]
Noa énekstudió szolgáltatás » oktatás [2020.05.20.]
apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

beszámolók még