2022. május 16. | hétfő | Mózes, Botond nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Minden héten boogie woogie 20. - Dániel Balázzsal
Minden héten boogie woogie 21. - Dániel Balázzsal
Minden héten boogie woogie 22. - Dániel Balázzsal
Minden héten boogie woogie 23. - Dániel Balázzsal
Minden héten boogie woogie 24. - Dániel Balázzsal
Kezdődik a győri Adventi Fesztivál
Bravó! Valóra válnak az amerikai álmok 
Rossz hír a zenebarátoknak! Nem lesz több koncert a népszerű helyen
Kihagyhatatlan Boogie Woogie Est a Vaskakasban!
Kapcsolatok
Dániel Balázs (Mr. Firehand)
Kozma Orsi
Wolf Kati
Szarka Tamás
Veréb Tamás
Tabáni István

Kozma Orsi és Wolf Kati is Győrben tölti az adventet

Óriáskerék, korcsolyapálya, fényfestés, rengeteg meghitt program, és Közép-Európa egyik leghangulatosabb karácsonyi vására szerepel az Advent Győrben programján. Vendég lesz Kozma Orsi, Tabáni István, Wolf Kati és még sokan mások. 

Sajtótájékoztatón jelentették be, milyen programokkal kedveskednek a győrieknek és a városba látogatóknak az adventi időszakban. Borkai Zsolt polgármester elmondta, az év legszentebb ünnepére várva szeretnének az idén is meghitt hangulattal, felemelő és vidám programokkal hozzájárulni a készülődéshez. Az ünnepi fényekbe burkolózó gyönyörű belvárosi utcák méltó helyszínt biztosítanak mindehhez. A Széchenyi téren természetesen ezúttal is áll majd a jótékonysági faház, ahol adományainkkal a nehéz sorsú embertársainknak is szebbé tehetjük az ünnepeket.

Tóthné dr. Kardos Krisztinától, a Győri Művészeti, Fesztivál- és Művelődési Központ igazgatója arra is kitért, hogyaa fényjáték idén is megújul, ezúttal óránkénti váltásban láthatják az érdeklődők a kivetített homokanimációt és a fényfestést a Széchenyi téren. November 30-án, pénteken ünnepélyes keretek között gyúlnak fel a városban advent fényei. Ismét felállítják a Széchenyi téren az elmaradhatatlan mindenki karácsonyfáját, az óriás adventi koszorút, a Mikulás szánját és a Betlehemet is.

A meghitt hangulatot olyan produkciók erősítik, mint Veréb Tamás, Tabáni István, Dallos Bogi, Szarka Tamás és a Ghymes, Wolf Kati, Kozma Orsi és Cseke Gábor előadása. Utóbbi két előadó a sajtótájékoztatóra egy ízelítőt is hozott, Kozma Orsi pedig elmondta, nagyon szereti Győrt, ahová már szinte hazajár. Legutóbb a Rómer Házban lépett fel, de az adventi programban még nem szerepelt. December 21-i koncertjükre ünnepi hangulatú dalokkal készülnek.

A nagy népszerűségnek örvendő korcsolyapálya újra vár mindenkit a Dunakapu téren, ahol négy alkalommal mutatják be az idei jégrevüt. Varga-Horváth Adrienn, a Győri Nemak-Dana ETO HC Műkorcsolya Szakosztályának elnöke elmondta, ezúttal egy karácsonyi álomutazás részesei lehetünk egy kisfiú történetén keresztül ötven ifjú sportoló előadásával. A korcsolyapálya egyébként hétfőtől csütörtökig 10 órától 20 óráig, hétvégén 22 óráig tart nyitva.

Borkai Zsolt polgármester a sajtótájékoztatón

A Dunakapu téren az Európa Kulturális Fővárosa pályázatunk benyújtása napján megnyílt óriáskerék egészen a jégpálya üzemeltetésének végéig – ami az időjárás függvénye – nyitva tart. Németh Károly, a győri Óriáskereket üzemeltető Karma Production Kft. ügyvezetője kiemelte, advent idejére az eddigi nyitva tartást meghosszabbítják, hétfőtől csütörtökig 11-től 20 óráig, péntektől vasárnapig 10-22 óráig. Az óriáskerék plusz hangulatvilágítást kap, míg a tövében egy dodgem pálya is üzemel majd.

Bozsoky Zoltán, a Győri Vásár Kft. ügyvezetője arról adott tájékoztatást, hogy az idei vásárra összesen 132 faházzal és a tavaly bevezetett, egységes, ünnepi hangulatú bögrével készülnek. A Megyeháza téren a megszokott vásári hangulat, a Baross úton a gasztronómia, a Széchenyi téren a meghittebb programok és a kézműves vásár kap helyet, míg a Dunakapu téren a szórakoztató attrakcióké lesz a főszerep.

A sajtótájékoztatót Dániel Balázs előadása zárta, aki a boogie-woogie műfajából adott ízelítőt. Az idén 11. alkalommal sorra kerülő Boogiefest visszatér a Richter terembe, ahol december 7-én és 8-án is fergeteges előadásokat élvezhet a közönség a műfaj hazai és nemzetközi kiválóságaival, 6-án pedig nyitányként az Árkádban ingyenes koncerten ismerkedhetünk a boogie-woogie rejtelmeivel.

Az adventi időszakban a belvárosi üzletek meghosszabbított nyitva tartással várják a vásárlókat, ahogy a Baross úti Látogatóközpont is hosszabb nyitva tartás szerint működik. Megjelent az adventi programokat bemutató kiadvány is, amely szintén elérhető a Látogatóközpontban, és a gyor.hu és a hellogyor.hu honlapról is letölthető.

Az év utolsó napján ezúttal is együtt búcsúztathatjuk az óévet és köszönthetjük az újat a Széchenyi téren, ahol a Starmachine Zenekar, a Club 54 Zenekar és Vastag Tamás koncertje mellett a tűzijátékot is élvezhetjük.

Forrás: gyorplusz.hu
Fotó: O. Jakócs Péter

[2018.11.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

The Trousers bulira indultunk, The Juice-ra őrjöngtünk, avagy izzott a funkrock!
Hihetetlen...

Sajnáljuk-e, hogy ez volt az utolsó Rómeó és Júlia a Budapest Sportarénában?
Április...

Delta koncert a Barba Negrában - képekkel
Dimash koncertje Prágában - élménybeszámoló
Ilyenek a rettenetes szülők? Remek kikapcsolódás vár a nézőkre!
Tíz szerep, öt színész, Hello Again
beszámolók még