2022. január 28. | péntek | Károly, Karola nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

"2016-tól újra átálltam a bakelitkiadásra" - Idén harmincéves a Trottel Records

Idén lesz harminc éve, hogy megalakult a Trottel Records. Az egyik legfontosabb magyarországi független lemezkiadó 1992 májusában indult a Trottel Distribution kalózkazetta-kiadóból kinőve.  

    A stílushatárok nélkül működő, a nem mainstream zene teljes spektrumát a undergroundtól a kísérleti kortárs zenéken át az autentikus népzenéig felölelő Trottel Records eddig mintegy kétszáz kiadványt jelentetett meg.

    "2016-tól újra átálltam a bakelitkiadásra, ennek nagyon fontos része lett a Pajtás daloljunk! archív punkválogatás-sorozat, amely az évtizedekkel korábban kazettán kiadott anyagok újraélesztése. A nyolcvanas évek óta dokumentálom a hazai undergroundot, ami alatt minden olyan zenét értek, ami nem jut el a nagyközönséghez" - mondta Rupaszov Tamás, a kiadó alapítója, vezetője, a Trottel együttes basszusgitárosa az MTI-nek.

    Mint kifejtette, a 30 éves jubileumot a Trottel Records ars poeticájához méltó módon ("Érdekes zenék kíváncsi embereknek") az eklektika jegyében ünnepli. Új népzenei kiadványuk az 1998-ban kazettán megkezdett szibériai sorozat újragondolása lemezen. Az Antropológia terepszalagok II. Észak-Turkesztán epikus hangképe (baskírok, karakalpakok, özbekek, kazakok, kirgizek és óhitű oroszok) című LP Sántha István és Somfai Kara Dávid gyűjtése. A lemezsorozat első darabja, a Szibériai Sámán Hangképek 2020-ban jelent meg.

    Rupaszov Tamás elmondta, hogy tavasszal folytatódik a Trottel zenekar életművének újrakiadása. A The Final Salute in the Name of Human Misery (Végső díszsortűz az emberi nyomorúság nevében) című dupla bakelit eredetileg 1991-ben Németországban, az X-Mist Records gondozásában jelent meg, most először kerül forgalomba Magyarországon vinylen.

    Folytatódik az AMD, a legendás budapesti hardcore zenekar korai anyagainak megjelentetése: 1990-es Nyugat-európai turnéjuk koncertfelvétele Sucking Stalin Tour címmel jelenik meg vinylen. Új előadó a Trottel Records katalógusában a francia Kaophonic Tribu, amely a pszichedelikus irányvonalat követi; most készülő sorlemezük LP/CD formátumban jön ki.

    Az új kiadványok mellett koncertsorozattal is jubilál a Trottel Records. A tavasz folyamán Magyarországon és a kelet-európai régióban koncertezik a Trottel, néhány alkalommal együtt lép fel a Korai Electric-kel és a Talayapával, az AMD-lemez bemutatója pedig a Dürerben lesz.

[2022.01.06.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Büszkék vagyunk! Fotókiállítása nyílt a Zene.hu fotósának a XI. kerületben
Személyesen...

Mága Zoltán: "Nem várt dolgokhoz kellett alkalmazkodunk"
Dupla, teltházas koncerttel...

Megnéztük: TNT koncert a Barba Negrában - képekkel
Megnéztük: Honeybeast koncert a Barba Negrában - képekkel
Az Akváriumban kezdte az újévet a Tankcsapda - képekben
A szerelem és a tehetség illata is ott van az Illatszertárban
Ilyen volt az Esti Kornél 15. szülinapi bulija - képekben
beszámolók még