2022. július 3. | vasárnap | Kornél, Soma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
Spartoo - Summer Sales- kiárusítás - akár 60%
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 

Tehetségkutató programot indít a Fesztiválzenekar

Zenei tehetségeket felkutató és fejlesztő programot indít a Budapesti Fesztiválzenekar. A jelenleg tizenegy fiatal fejlődését nyomon követő kezdeményezés az AutoWallis Csoport támogatásával jön létre.

    Bár a Fesztiválzenekarhoz az elmúlt három évtizedben sok fiatal csatlakozott, egyre nagyobb szükség van új muzsikustehetségek megtalálására - közölte a világ tíz legjobb komolyzenei együttese között számon tartott együttes szerdán az MTI-vel.

    "A legjobb fiatal zenészek megtalálása nem egyszerű feladat. A magyarok közül sokan külföldön tanulnak tovább, így a Zeneakadémia már nem az egyetlen gyűjtőhelye a hazai tehetségeknek" - idézte Erdődy Orsolya menedzser-igazgatót a közlemény. A Fesztiválzenekar egyik fontos célja vonzó jövőképet kínálni számukra.

    "A tehetségeket nem csak megtalálni kell, de fejleszteni is, felkészíteni őket arra, hogy később részt vehessenek a BFZ zenei tevékenységében" - fogalmazott Fischer Iván zeneigazgató. A tehetségek bevonására kiváló lehetőséget kínálnak a zenekar Kakaókoncertjei vagy Közösségi Hetei, amelyeken templomokban, régi zsinagógákban, nyugdíjasotthonokban zenélnek.

    A komplex program támogatója a régió tizenegy országában működő autókereskedelmi vállalat, az AutoWallis Csoport, amely a következő négy évben segíti a fiatal tehetségek zenekar általi felkarolását.

    A Budapesti Fesztiválzenekar fúvósai közül a legtapasztaltabbakat kérik fel a feladatra, akik a támogatott programnak köszönhetően időt szentelhetnek a legjobbak megtalálására és zenei nevelésére. A program vezetője Bazsinka József tubaművész, aki csaknem három évtizede a Fesztiválzenekar tagja. "Jelenleg tizenegy fiatal fejlődését követjük, ők mind kimagasló tehetségek, akiket érdemes a BFZ tudásával, lehetőségeivel segíteni" - fogalmazott.


MTI 

[2022.05.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Kupte si JWH-018 online egyéb [2022.06.22.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A Korn első önálló estje az Arénában - megnéztük, képekben
Jonathan Davis ezúttal...

Ilyen volt a Helloween és a Hammerfall koncertje - fotók 
Júnuis 28-án végre Budapestre...

Visszatért Billy Talent a Budapest Parkba - képekben
Megnéztük: Enrique Iglesias koncert az MVM Dome-ban
Rockszínpaddá változott a Vígszínház - képekben
Akiken nem fog az idő vasfoga: az Iron Maiden Budapesten - képekkel
Kategóriákon felüli óriási rock élmény: SCORPIONS! - képekkel
beszámolók még