2023. június 4. | vasárnap | Bulcsú nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolatok
Majsai Gábor

Majsai Gábor: "Ezt én sosem fogom megszokni."

Nézz rám! Majsai Gáborral beszélgettünk

Ismét funky stílusban dübörög Majsai Gábor legújabb slágere. Végeztél a swing hangzással?
Á, dehogy! A big band megszólalás, a jazz, a swing most is ugyanúgy jelen van az életemben, rengeteget koncertezem hálistennek, és nagyzenekarral dolgozom leginkább. A dalaim lendülete, mondanivalója azonban – úgy tűnik – leköveti az éppen aktuális érzéseimet vagy a világ változásait, ki tudja. Most így dübörgünk.

Ahogy mondod, az elmúlt időszakban minden egyes dalod hűen tükrözte az aktuális “világállapotot”. Érzékenyen reagálsz erre.
Azt hiszem, 2020 óta mindenki egy kicsit jobban érzi a saját bőrén a kihívásokat. Két évig szinte be voltunk zárva, aztán végre kissé felszabadulhatnánk, de most meg tapinthatóan fokozódik a feszültség a nagyvilágban… Persze az ember sosem tud olyan közel kerülni a dolgok megoldásához, hogy attól megnyugodjon, az egyetlen, amit tehet, hogy valamiképpen alkalmazkodik.

És egy zenész a zenéjével alkalmazkodik?
Természetesen.

Vidám, lüktető nyári slágernek tűnik a Nézz rám című új dalod, a ritmikája és a mondanivalója azonban keményebben megüt. Jól érzékelem?
A funky mindig egy kicsit bonyolultabb a füleknek, igen. Megpróbáltunk egy olyan sztorit elmesélni, amelyben vidáman zenélünk-táncolunk-bohóckodunk – de végső soron valamennyien szerepet játszunk. Furcsa átalakuláson ment keresztül a világunk: mindenki szerepel, fotózkodik, celebkedik, és lassan már észre sem vesszük a körülöttünk lévő embereket, csak az számít, amit magunkról mutatunk. Barátságok, szerelmek veszhetnek el a nagy kommunikációs káoszban, eltűnnek a kapcsolódásaink, nem találjuk az utat előre, de a visszautat sem, önmagunkhoz. Hamarabb elbeszélgetünk bárkivel valami chat programban, mint személyesen, és megdöbbenünk, ha a beszélgetőpartnerünk nem úgy néz ki a valóságban, ahogy a fotóján megismertük… Ezt én sosem fogom megszokni.

A dalhoz készült videoklip kiválóan egészíti ki képileg ezt a mondanivalót, abszolút átjön. A hangszerelésben megint dominálnak a fúvósok, amit már-már el is várunk tőled. Kikkel dolgoztál együtt?
Ember Péter stúdiójában készült a hangszerelés, a trombita és a harsona itt “alapkellék”, de egy dögös gitárhang és a basszus sem nélkülözhető. A dal egészére mindig óriási hatással van a szöveg, amit ebben az esetben is M. Hefelle Krisztina írt.

Az utóbbi években megjelent dalaid hangzása és mondanivalója is egyre összetettebb, többrétegű. Nem csupán egyszer meghallgatható nyári slágerek ezek.
Köszönöm szépen, ha így gondolod. Azt hiszem, a jó zene valahol belül szólal meg, a hallgató szíve táján. Hogy érti-e vagy nem érti, az nem elsődleges szempont; az a fontos, hogy érezze. Ha sikerül a zenémmel eljutnom ide, akkor már megérte a fáradságot.

[2022.06.15.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
KOMOLY HITEL MINDENKINEK szolgáltatás [2023.06.03.]
A sürgős egyének közötti kölcsön kínálat szolgáltatás [2023.06.03.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük Dieter Bohlen koncertjét a Budapest Parkban - képekben
Először adott szóló...

Az ártatlanság vélelme (Prima Facie) ősbemutató a Centrál Színházban - képekkel
A nemi...

Újra látható Mozart: Idomeneo, Kréta királya című operája - képekkel
Holdfény az Arénában - Az új generáció rocksztárjai: Måneskin koncerten jártunk
Megnéztük Korda György és Balázs Klári koncertjét a Budapest Parkban - képekben
"Figyelem, ez nem gyakorlat!" - Roger Waters Budapesten lépett fel
Gitárhősök földjén
beszámolók még