2024. július 15. | hétfő | Henrik, Roland nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Gubik Petra főszereplésével debütál a Rebecca a Dóm téren
Gallusz Nikolett és Janza Kata váltja egymást a Rebeccában
A tépelődő lord: Dolhai Attila játssza a Rebecca férfi főszerepét
Rebecca - klippremier az új Szegedi Szabadtéri-bemutató vezető színésznőivel!
Szaszák Zsoltnál a rejtély kulcsa a Szegedi Szabadtéri Rebeccájában
Horror, realizmus és varázslat - páratlanul látványos Rebecca készül a Dóm téren
A tánc ereje egy sokoldalúságában klasszikus musicalben - Tihanyi Ákos koreográfus a Rebeccáról
Medveczky Balázs is szerepet kapott a Rebeccában
Amerikai díva a Riviérán - Udvaros Dorottya is színre lép a Rebeccában
Nagy találkozások helyszíne épül a Dóm téren - készül a Szabadtéri színpada
A főhősök támasza: Bálint Ádám a Rebeccában
Kapcsolatok
Szegedi Szabadtéri Színpad

Szegedi művészekkel bővül a Rebecca szereplőgárdája

A Szegedi Nemzeti Színházhoz kötődő színművészek is fellépnek a Szegedi Szabadtéri Játékok készülő bemutatójában. Sylvester Lévay és Michael Kunze Rebecca című musicalének Béres Attila-rendezte, vadonatúj színrevitelében Barnák László, Borovics Tamás, Dobos Katalin és Gömöri Krisztián is színpadra áll a Dóm téren.

Újabb szereplők kilétére derül fény a Szegedi Szabadtéri Játékok idei önálló bemutatója kapcsán. A Gubik Petra, Janza Kata, Gallusz Nikolett, Dolhai Attila, Udvaros Dorottya, Szaszák Zsolt, Medveczky Balázs és Bálint Ádám által alakított főbb szerepek mellett számos érdekes figura, rokonszenves vagy antipatikus alak népesíti be Michael Kunze és Sylvester Lévay nagyívű musicalének világát.
A főhősök otthona, a patinás Manderley-udvarház környezetében néhány szegedi, illetve a Szegedi Nemzeti Színházhoz kötődő színművészt is felismerhet majd a Dóm téri bemutató közönsége.

Köztük lesz a teátrum és a fesztivál főigazgatója, Barnák László, aki 2018 júliusa óta áll a Szegedi Nemzeti Színház élén. Vezetői és rendezői teendői mellett a kőszínházban is rendre láthatják a nézők színészként is egy-egy produkcióban. A Rebeccában Julyan ezredesként lép színre, ő folytatja a nyomozást, amely Rebecca holttestének előkerülésével újra indul a néhai lady halálának rejtélyes körülményeit illetően. Vele szoros együttműködésben, a tárgyalási jelenetben láthatják a szegedi nézők egyik kedvencüket, Borovics Tamást. Az összetéveszthetetlen orgánumú színész Horridge bíró szerepében segédkezik majd az igazság felszínre hozásában. Míg a két művész ellentmondást nem tűrő szigorral vesz részt az eset kivizsgálásában, a szegedi Drámatagozat egy másik, elismert és kedvelt tagja, Gömöri Krisztián könnyedebb feladat elé néz: az úri társaság tagja, Giles Lacy szerepét játssza majd. Mr. Lacy Beatrice – némiképp rövid pórázon tartott - férje, így a színész partnernője a Maxim De Winter húgát váltott szereposztásban alakító Janza Kata vagy Gallusz Nikolett lesz a házaspár jelenetei során.
Végezetül egy olyan művész is csatlakozik a Rebecca csapatához, aki több évtizedes színpadi tapasztalatával, mély átéléssel megformált alakításaival a tévéképernyők és hazánk több jeles színháza mellett a Szegedi Nemzeti Színház nézőinek szívébe is belopta magát. Dobos Katalin 1982-től kezdve volt a teátrum társulati tagja. A szép magyar beszéd fenntartása, oktatása iránt is elhivatott színésznő a Manderley-ház egyik alkalmazottja, Mrs. Rutherford szerepében vesz részt a musical előadásain.

Alakításaikkal, valamint a Szegedi Szabadtéri Játékok tánckarának, zenekarának, külső énekkarának és statisztáinak közreműködésével július 26-án debütál a grandiózus produkció, amelyet július 27-én, 28-án, augusztus 2-én és 3-án is megtekinthet a Dóm tér négyezer fős nézőterén helyet foglaló közönség.

Jegyvásárlás

Szegedi Szabadtéri 

[2024.06.13.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nyolc év után tért vissza Budapestre a Plavi Orkestar
2016 februárja után második alkalommal...

Megnéztük Rod Stewart budapesti fellépését
2024. június 22-én telt házas koncertet adott Rod...

Sting újra Budapesten lépett fel, de a "mesterkurzus" elmaradt
Yungblud felrobbantotta a Parkot
Megnéztük a Total Dance Cabrio fesztivált a Budapest Parkban - képekkel
Szárnyaltunk az A38 hajón a Winger koncerjén
Corey Taylor jött, látott, zúzott, győzött
beszámolók még