2022. augusztus 14. | vasárnap | Marcell nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
Ádok Zoltán
 
Legutóbbi kiadványok
Tánclépés (2008)
Tánclépés (2008)

Összes kiadvány

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
˝A zene örök. A jazz mindenkié.˝ - villáminterjú Farkas Gábor Gábriellel
Exkluzív infok a Budapesti Újévi Koncertről - megszólal Mága Zoltán, a rendező, a karmester és a fellépők
Megvalósult Ádok Zoli álma
Zenei csemegék a 7. Szentiváni Fesztiválon
Csak keresték és kutatták, végül századszor is megtalálták - képekben a jubileumi Spamalot előadás
     
 
Ádok Zoltán
Születés dátum: 1976. március 22.
Web: http://www.adokzoli.hu/
Aktív kapcsolat: Csillag születik (közreműködő)
 
     

Ádok Zoltán

A jóképű fiatalember is volt egyszer kisfiú, aki 1976. március 22-én látta meg napvilágot, mégpedig Szegeden. Egy nővére van, a nála 2 évvel idősebb Marietta. A középiskolát is a városban járta ki, a Szegedi Művészeti Szakközépiskolában kezdte a tanulást, balett osztályba járt. Ekkor már kapott a helyi Nemzeti Színházban zenés-táncos szerepeket is kapott. Két évet töltött ebben a suliban, majd ezt követően Pécsre vette az irányt, ahol a művészeti szakközépiskolában 1996-ban diplomázott. Ez idő alatt sem tétlenkedett, hanem a színházban és a balett társulatnál is szerepeket kapott.

Egy évvel később már a Magyar Fesztivál Balett tagjaként táncolt A Nap Szerettei és a Bolero című művekben. Ám 1998-ban indult el igazán a szakmai pályája, amikor is Budapestre került, az Operett Színházba. Olyan közönségsikerekben szerepelt, mint a Hotel Methol és a Van aki forrón szereti. Sőt, még Ausztriában, Klagenfurtba is színpadra lépett, amikor is a „sógoroknál” a Csárdáskirálynőt mutatták be. Sőt, a Tatabányai Nemzeti Színházban az Emil és a Detektívek minden táncos jelenetét neki kellett megkoreografálni, ami szintén hatalmas szakmai kihívást jelentett neki. Ez volt az első ilyen alkalom, amikor nem mint táncos, hanem mint koreográfus is részt vett a színház vérkeringésében.

Váltásra vágyott, így 2000-ben a La Dance kortárs-balett társulatánál kötött ki, ám nem sokáig maradt hazánkban, ugyanis vonzotta a külföld és az ottani tapasztalatszerzés lehetősége. Meg sem állt Basel-ig, ahol is a Häbsel színház ajánlott neki szerződést. Itt olyan nagysikerű darabban táncolhatott, mint a Fame című musical.

Svájcból Ausztria, s azon belül Bécs lett, ahol is a Metropol színház társulatának lett tagja és egy éven keresztül koptatta a színpadot. Ám 2001-ben elég lett a külföldi létből és visszatért a Nagymező utcába, s megint olyan remek darabokban játszott, mint a Muzsika hangja, a Funny Girl és Jimmy szerepét osztották rá a Kutya, akit Bozzi Úrnak hívtak produkcióban.

Megint jött külföld, Németországban nagy álmát váltotta valóra, amikor a Macskákban szerepelt, majd egy óceánjáróval járta be a világot, ahol különféle musical show-kat adtak elő, többek között a Mamma Mia, a Chicago, vagy éppen a Kabarét slágereit is. Erre az időre úgy emlékszik vissza, hogy minden tekintetben hasznos volt a számára, szakmailag és emberileg is, hiszen ahogy hivatalos honlapján fogalmazott: ekkor vált igazán felnőtté, sokat tapasztalt és sikerült a nyelvtudását is elmélyíteni, mind a német, mind az angol nyelv esetében. Ezekkel az élményekkel felvértezve tért haza 2007-ben, hogy itthon új kihívásokkal gazdagodhasson.

Egy évvel később gondolt egy nagyot, és jelentkezett az RTL Klub Csillag születik tehetségkutató műsorába, ahol a Fever elnevezésű produkciójával egészen a középdöntőbe táncolta be magát.

A Madách Színháztól is szerződést kapott a hatalmas sikernek örvendő József és a színes szélesvásznú álomkabát című musicalben. A filmes szakma is felfigyelt a tehetséges fiatalra, az Álom.net című alkotás a mozikban kapott lehetőséget. A filmben nemcsak szerepel, hanem az egyik betétdal is az ő nevéhez kapcsolódik.

Ádok Zoli a hazai popzene rajongói előtt a "Tánclépés" című kislemezével mutatkozott be, 2008-ban. A dal napjaink egyik legtehetségesebb zeneszerzője, Szabó Zé nevéhez fűződik. A szerzemény olyan jól sikerült, hogy egy svéd csúcsproducer, Thomas Törnholm vállalta el a dal keverését. Ez bizony igen ritka a hazai előadók között. Thomas nevét a zenerajongók is jól ismerhetik, hiszen az ő nevéhez fűződnek az Alcazar csapat legnagyobb slágerei is. Az Indián által rendezett "Tánclépés" látványos, kitűnő videója gyorsan a nézők kedvence lett.

November 17-én pedig jött az első szólólemez, rajta 13 dallal, a nagylemez címe szintén Tánclépés lett.

S itt robbant a bomba: Ádok Zolit választották ki a botrányos előszéllel induló Eurovíziós dalverseny magyar indulójának, ahol a Tánclépés angol megfelelőjét adja majd elő. S reméljük: Zoli már nem fog visszatáncolni…

[2009.02.24.]

Kiadványok
stúdió
Ádok Zoltán: Tánclépés (2008)Ádok Zoltán: Tánclépés (2008)
Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
Esküvői és party zenekar, Silver Moon zenekar [2022.07.29.] apróhirdetés
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Eddie Vedder és társai meghódították Budapestet - képekben
Pearl Jam, Papp László Budapest...

Időutazás Leslie Mandokival
2022.07.26-án volt szerencsém a világhírű Leslie Mandoki...

Forró, nyári este a Hooliganssel - képekkel
Megnéztük az EFOTT fesztivál második napját - képekkel
4 év után ismét Judas Priest koncert volt hazánkban - képekben
Ilyen volt a Mozart! musical a Margitszigeten - képekkel
KISS ünnep az Arénában - képekben
beszámolók még