2020. augusztus 11. | kedd | Zsuzsanna, Tiborc nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
C.C. Catch (Caroline Catharina Müller)
 

Legutóbbi programok

Összes program

Kapcsolódó cikkek
C. C Catch a sikerét Dieter Bohlennek köszönheti
A csilláron is lógtak - C.C. Catch koncert Debrecenben!
Szombaton C. C Catch újra Magyarországra jön
Érkezik C. C Catch újdonsága
C.C. Catch
     
 
C.C. Catch (Caroline Catharina Müller)
Születés dátum: 1964. július 31.
Holland-német popénekesnő.
 
     

C.C. Catch

A holland–német popénekesnő Oss-ban (Hollandia) született 1964. július 31-én.

Rövid áttekintés:

Az 1980-as évek második felének egyik legnépszerűbb európai popénekesnője volt olyan slágereknek köszönhetően, mint az I Can Loose My Heart Tonight, a Heartbreak Hotel, a Heaven and Hell, a Soul Survivor vagy az Are You Man Enough?

Az 1990-es évek elején eltűnt az élvonalból, ami egyrészt annak köszönhető, hogy megromlott a kapcsolata egykori felfedezőjével, Dieter Bohlennel, másrészt az általa is képviselt diszkóhangzás addigra kiment a divatból. A Modern Talking és a ’80-as évek popzenéje iránt a '90-es évek végén feltámadt nosztalgiahullám azonban C. C. Catchet is újra divatba hozta!

Részletes életrajz:
A holland születésű Caroline édesapja Jürgen Müller, édesanyja Katharina (Cori) Müller. Az énekesnőnek van három öccse. Fodrász szeretett volna lenni, az iskola befejezése után mégis a varrónői szakmát kezdte tanulni. Minden vágya azonban az volt, hogy híres énekesnő legyen, és nagy szerencséjére szülei támogatták ilyen irányú ambícióit. Fél év után félbehagyta a varrónői tanfolyamot, gitárleckéket vett.

16 éves korában benevezett egy tehetségkutató versenyre Juice Newton Queen of Hearts című slágerével. A későbbiekben is több tehetségkutató rendezvényen indult, illetve fiatalok számára szervezett összejöveteleken lépett fel. A Carol Dean nevet használta, repertoárja pedig főleg country rock stílusú dalokból állt. 1980-ban csatlakozott az osnabrücki Optimal nevű lányzenekarhoz, melynek rajta kívül tagja volt még Sabine, Silvia és Claudia. Egy producer felfigyelt a lányokra, és fellépéseket szervezett nekik. Először 1980 novemberében léptek színpadra Stift Quemheim egyik diszkójában. Mikor nevük kezdett ismertté válni, lemezszerződést is kaptak, és két kislemezük jelent meg: az Er war magnetisch 1984-ben, a The Goodbye 1985-ben.

Caroline édesapja mindent megtett lánya sikeréért: hangmérnökként ment vele a különböző fellépésekre, és stúdiót rendezett be számára a pincéjükben. Feladta addigi hivatását, és megalapította az Orbit nevű ügynökséget, amely kezdetektől fogva intézi C. C. Catch ügyeit. Az énekesnő karrierje akkor indult be igazán, amikor az Optimal egyik műsorát egy Hamburghoz közeli diszkóban megtekintette Dieter Bohlen, aki épp akkoriban futott be duójával, a Modern Talkinggal. Bohlen a négy lány közül Caroline hangjára figyelt fel. Meghívta a fiatal lányt a stúdiójába, s egyetlen este leforgása alatt szerződést kötöttek.

Bohlen adta felfedezettjének a C. C. Catch nevet. A két betű az énekesnő két keresztnevének (Caroline és Catherina) rövidítése, a „Catch” pedig fantázianév. 1985-ben, Caroline születésnapján került az üzletekbe C. C. Catch első kislemeze, az I Can Loose My Heart Tonight. A dal nagy sikert aratott, az addig jószerivel ismeretlen énekesnő Európa egyik új popcsillaga lett.

A folytatás 1986 elején érkezett: a ’Cause You’re Young című kislemez, illetve a Catch the Catch című album. A kislemez a jugoszláv és a spanyol slágerlistán az első helyig jutott, Belgiumban a 2. lett, Svájcban a 8., az NSZK-ban a 9. Ugyanezekben az országokban a 8 számot tartalmazó album is bekerült a Top 10-be.

1986 karácsonyára megjelent a második nagylemez is, a 10 felvételt tartalmazó Welcome to the Heartbreak Hotel. Erről a Heartbreak Hotel mellett a Heaven and Hell című dal lett nagy sláger. C. C. Catch 1987 nyarán ért pályafutása csúcsára, újabb felvételei, az Are You Man Enough? és a Soul Survivor ugyancsak jól szerepeltek a slágerlistákon. (Az Are You Man Enough? érdekessége, hogy Bohlen először Bonnie Biancóval vette fel a dalt, de végül nem adta ki, mert úgy ítélte meg, hogy Bianco nem elég tehetséges. Erre a fiatal lány rövidesen rácáfolt, amikor előbb a Pierre Cossóval közös duettje, a Stay, majd a Miss You So című dala lett nagy siker egész Európában. Mindezek ellenére Bianco viszonylag hamar eltűnt a film- és popvilág élmezőnyéből.)

A harmadik nagylemezre sem kellett sokat várni, még ugyanabban az évben a boltokba került Like a Hurricane címmel. Az albumról a Good Guys Only Win in Movies szintén megjelent kislemezen. C. C. Catch nagyszabású koncertturnét bonyolított le, mely az európai országok mellett Ázsiára és Amerikára is kiterjedt. A fiatal énekesnő a magánéletben is révbe ért: jövedelméből egy 3000 négyzetméteres házat vásárolt, ahová természetesen családjával és barátjával, Frankkel együtt költözött. A fiatalemberrel – aki egy rockbanda dobosa volt – még 1985-ben ismerkedett meg.

1988 májusában jelent meg a House of Mystic Lights című újabb kislemez, melynek rapbetétjét az a színes bőrű énekes adta elő, aki az 1990-es évek elejének egyik popsztárja lett Captain Hollywood néven. C. C. Catch Las Vegasban forgatott videoklipet, és nagy sikereit kihasználva kiadták első válogatáslemezét, a Diamonds – Her Greatest Hits című albumot.

Sajnos azonban egyre inkább kiéleződtek az ellentétek az énekesnő és Dieter Bohlen között. Bohlen ragaszkodott ahhoz, hogy ő komponálja Caroline minden dalát, és a szövegeket is ő írja, az énekesnő viszont szerette volna saját ötleteit is megvalósítani, mivel az volt a véleménye, hogy zenei világa túlságosan hasonlít a Modern Talkingéhoz, illetve Bohlen új együtteséhez, a Blue Systemhez. Bohlen akarata érvényesült, a Backseat of Your Cadillac című kislemez és a Big Fun című album az ő elképzeléseinek megfelelően jelent meg.

Még 1988-ban adták ki a Nothing but a Heartache és a Summer Kisses című új kislemezeket, melyeket válogatásalbumok követtek. A Bohlennel való viták 1989-ben szakításhoz vezettek. A szerző-producer annyira megneheztelt az énekesnőre, hogy peres úton még azt is el akarta érni, hogy Caroline a továbbiakban ne használhassa a C. C. Catch nevet, mivel azt ő találta ki. A bíróság azonban Caroline javára döntött. Az énekesnő Londonba költözött, hogy új producerrel és új lemezcégnél dolgozzon a továbbiakban.

C. C. Catch egy spanyolországi tévéshow alkalmával találkozott George Michael volt menedzserével, Simon Napier Bell-lel, akivel rövidesen szerződést kötött, amely a Polygram céghez kötötte. Itt jelent meg az első olyan dala, amely már Bohlen nélkül készült, a Big Time. Caroline boldogan nyilatkozta, hogy végre úgy készítheti új nagylemezét, hogy mindennel kapcsolatban kikérik a véleményét, sőt az új album 7 dalának megírásában is részt vett. A lemez Hear What I Say címmel 1989-ben jelent meg, elkészítésében pedig közreműködött többek között Andy Taylor a Duran Duranből, valamint Dave Clayton és Joe Dworniak. Az album hangzásvilága eltért a korábbi lemezekétől, ám az új LP végül nem lett túlságosan sikeres. Ez részben annak volt köszönhető, hogy Bohlen és a BMG ki akarta használni a C. C. Catch iránti érdeklődést, és az új album megjelenésével párhuzamosan adtak ki újabb kislemezeket a korábbi közös nagylemezekről, illetve dobták piacra a Classics című válogatást. Caroline elhatározta, hogy egy időre visszavonul a zenei életből. Miután férjhez ment egy londoni jógatanárhoz, komoly érdeklődést kezdett mutatni a jóga és a meditáció iránt.

Az 1990-es évek végén fordult a kocka, és akkor C. C. Catch döntött úgy, hogy meglovagolja az újból összeállt Modern Talking népszerűségét, és visszatér a könnyűzene világába. Megegyezett a BMG-vel, és a cég megjelentette a Best of ’98 című válogatáslemezt, ami kelendőnek bizonyult, hiszen az I Can Loose My Heart Tonight és a Soul Survivor modern hangszerelésű változatai mellett egy – ugyancsak az aktuális diszkótrendnek megfelelően hangszerelt – Megamixet is tartalmazott rövidebb és hosszabb verzióban, valamint a régi, emlékezetes slágereket.

Az énekesnő visszatérése nem volt sikertelen, de különböző pénzügyi problémák merültek fel akkori lemezcégével, a Metronome-mal. C. C. Catch a ’90-es évek végén a Krayzee nevű rapperrel beutazta Közép- és Kelet-Európát, ahol azóta is nagyon népszerű. Számos új dalt írt, bár 1989 óta nem készült új stúdióalbuma. 2003-ban Shake Your Head, 2004-ben Silence címmel jelent meg egy-egy új maxija. 1999 óta ismét Németországban él, férjétől elvált, de nem magányos. Szeretné folytatni énekesnői pályáját abban a reményben, hogy a korábbiaknál is fényesebb karriert sikerül megvalósítania.

Kislemezek
• 1985 I Can Loose My Heart Tonight (Extended Club Remix) / I Can Loose My Heart Tonight (Instrumental)
• 1986 ’Cause You’re Young / One Night’s Not Enough
• 1986 Heartbreak Hotel / You Shot a Hole in My Soul
• 1986 Heaven and Hell / Hollywood Nights
• 1986 Strangers by Night / Strangers by Night (Instrumental)
• 1987 Are You Man Enough? / V. I. P. (They Are Callin’ Me Tonight)
• 1988 Backseat of Your Cadillac / Backseat of Your Cadillac (Instrumental Mix)
• 1988 House of Mystic Lights (Radio Swing Mix) / House of Mystic Lights (Club Mix)
• 1988 Soul Survivor / Midnight Gambler
• 1989 Baby I Need Your Love / Night in Africa

Maxik
• 1985 I Can Loose My Heart Tonight (Extended Club Remix) / I Can Loose My Heart Tonight (Instrumental)
• 1986 ’Cause You’re Young / One Night’s Not Enough
• 1986 Heartbreak Hotel (Room 69 Mix) / You Shot a Hole in My Soul (Long Version) / Heartbreak Hotel (Instrumental)
• 1986 Heaven and Hell / Hollywood Nights / Heaven and Hell (Instrumental)
• 1986 Strangers by Night (Extended Version) / Strangers by Night (Instrumental)
• 1987 Are You Man Enough? (Muscle Mix) / V. I. P. (They Are Callin’ Me Tonight) / Are You Man Enough? (Radio Version)
• 1987 Soul Survivor (Survivor Mix) / Midnight Gambler / Soul Survivor (Radio Version)
• 1988 Backseat of Your Cadillac (Extended Version) / Backseat of Your Cadillac (Instrumental Mix) / House of Mystic Lights (Long Version Dance Mix) / Backseat of Your Cadillac (Radio Edit)
• 1988 Backseat of Your Cadillac (Extended Version) / Backseat of Your Cadillac (Radio Edit) / Backseat of Your Cadillac (Instrumental Mix)
• 1988 House of Mystic Lights (Long Version Dance Mix) / House of Mystic Lights (Radio Swing Mix) / House of Mystic Lights (Instrumental Mix)
• 1988 Nothing but a Heartache (Extended Version) / Little by Little / Heartbeat City (Maxi Mix) / Nothing but a Heartache (Radio Edit)
• 1988 Soul Survivor (Survivor Mix) / Midnight Gambler / Soul Survivor (7" Version)
• 1988 Summer Kisses (Extended Version) / If I Feel Love / Summer Kisses (Radio Version)
• 1989 Baby I Need Your Love (Long Version) / Night in Africa / Baby I Need Your Love
• 1989 Big Time (remix) / Feels Like Heaven / Big Time (Radio Version)
• 1989 Good Guys Only Win in Movies (Extended Version) / Are You Serious / Good Guys Only Wins in Movies (Radio Version)
• 1989 Midnight Hour (Extended Version) / Midnight Hour (Dub) / Midnight Hour (7" Version)
• 1998 C. C. Catch Megamix (Short Version) / C. C. Catch Megamix (Long Version) / Soul Survivor ’98 (Rap Version)
• 1998 I Can Loose My Heart Tonight ’99 (Rap Version) / I Can Loose My Heart Tonight ’99 (New Vocal Version) / Soul Survivor ’99 (New Vocal Version)
• 2003 Shake Your Head (Radio Edit) / Shake Your Head (Extended Club Mix) / Shake Your Head (Electric Space Mix) / How Does It Feel / Spring
• 2004 Silence (Radio Mix) / Silence (Live-Vibe Mix) / Silence (DJ Jones Club Mix) / Silence (Dub-Star Remix) / Silence (Instrumental) (C. C. Catch feat. Leela)

 Albumok, EP-k, válogatások
• 1986 Catch the Catch
• 1986 Welcome to the Heartbreak Hotel
• 1987 C. C. Catch (4 számos EP)
• 1987 Like a Hurricane
• 1988 Big Fun
• 1988 Diamonds – Her Greatest Hits (válogatás)
• 1988 Strangers by Night (válogatás)
• 1989 Classics (válogatás)
• 1989 Hear What I Say
• 1989 Super Disco Hits (válogatás)
• 1994 Backseat of Your Cadillac (válogatás)
• 1994 Super Disco Hits (válogatás, az 1989-es lemez új kiadása)
• 1998 Best of ’98 (válogatás)
• 2000 Catch the Cat / Welcome to the Heartbreak Hotel (két sorlemez egy CD-n)
• 2000 Like a Hurricane / Big Fun (két sorlemez egy CD-n)
• 2000 The Best of C. C. Catch (válogatás, 3 CD)
• 2005 Catch the Hits (válogatás, DVD melléklettel is megjelent)
• 2006 Maxi Hit Sensation (NonStop DJ Mix)

[2009.07.08.]

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
énekest keresünk zenész » énekes/énekesnő/vokalista [2020.08.01.]
Meyer 7M altszaxofon fúvóka zenész » fafúvós [2020.07.18.]
apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu
Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával

Képes beszámoló - AKÁRKI - moralitás-játék a Dóm téren
Bodolay Géza rendezésében 2020....

Megnéztük az Emelet buliját - képes beszámoló
Az ΞMΞLΞT idei első koncertjét a Barba...

Duett koncert Tompos Kátyával és Dolhai Attilával
Musical koncert a Madách Színház tetőteraszán - képekben
Musical sztárok a szabad ég alatt - képekben
Színház, szerelem és József és a színes szélesvásznú álomkabát! - képekben
Az Animal Cannibals volt a dekk első fellépője - képekben
beszámolók még