2024. április 26. | péntek | Ervin nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
Az album letöltése
Trinity's Breakfast - néznivaló
Trinity's Breakfast a Myspace-n
Kapcsolódó cikkek
Ingyenesen letölthető a Trinity's Breakfast új anyaga
DJ Palotai "egyetlenei"
Ha nem tudsz járni, repülj! - meghallgattuk az új Zagar lemezt
Meglepetés a föld alól: Tape Underground
Kapcsolódó Kiadványok
Trinity's Breakfast: Everything Your body Needs
Kapcsolatok
Trinity's Breakfast
Casio Samples
Legnépszerűbb csengőhangok

Trinity-t reggelire: amire a szervezetnek szüksége van

Az album március 15-én jelent meg, vagyis vált letölthetővé (szóval nem egy új lemezről beszélünk). A Trinity's Breakfast egyébként a "megboldogult" Casio Samples- utódjaként lehetne aposztrofálni, hiszen mindkét formáció "magja" Márton Zoltán (a jelenlegi formációt Dávid Angélával együtt alkotják).

A jelenleg Spanyolországban élő és alkotó duóra nem hatott nagyon a part és a napsütés: az anyag komor, bágyadt hangulata alapján inkább a pécsi panelek között érezzük magunkat, egy esős napon.

A letöltött zenék stílusát a szerzők (hivatalból) ambient-ként állapították meg, azért azok a hatások, amelyek a Casio Samples esetében meghatározták a hangzást itt is jelen vannak: Depeche Mode, Kraftwerk, Jean Michel Jarre, Air vagyis a főszerep a szintetizátoroké (a lágyabb, '80-as éveg végét idéző soundok-at értjük)

Mégha az ambient azt is jelentené az elektronikus zenében, hogy a szintivel többet törődnek, mint a dobgépekkel, még akkor sem tekinthető teljesen ambient lemeznek az Everything Your Body Needs. Bár az alapok kidolgozására nem fordítottak annyi időt, mint a dallamok és a hangszínek kiválasztására, azért együtt van az anyag.

A számok elkészítésénél bizonyára nem szórakoztak holmi sample-cd-kel ill. könyvtárakkal: megoldották lokából, azaz a meglévő hangszereikből nyerték ki (keverték, csiszolták, finomították) a szükséges hangokat. Ehhez pedig főként a keybordokat használhatták (bizonyára nem a legújabb Nord Lead-ekkel vacakoltak).

Érezhető, hogy néhány szerzemény kidolgozottabb, míg mások inkább csak zenei ötletek, dallamokból összeállított folyamatos "zenék" (pl: Modern blues for the pilgrim, vagy a My ugly little machine). Ezekek legfőként a szintetizátorok bemutatásához készített demo-anyagokhoz hasonlíthatóak.

Azonban az az 1-2 dal, ami akár kislemeznek is elmenne, nagyban megemeli az anyag értékét. Ezekért (Changing view, Layers in your mind, Modern blues for the pilgrim, Door closed) már érdemes letölteni a lemezt. (Ha jól hallottam, akkor a Hír TV egyik műsorához a Changing view című dalt választották szignálnak.)

Technikailag tetszik az Everything your body needs: vágnak a szűrők, reszelnek az oszcillátorok, az ötletek inkább a dallamok hangszínének a kikeverésének, hullámformák váltogatásának és próbálgatásának a szintjén érdekesek. Messziről szemlélve az összhatás kissé unalmas: mintha ugyanazok a hangszinek szólnának végig (pedig nem így van).

A lemez címével ellentétben azért itt nincs meg minden, amire szükségünk van, de a semminél több. Egy kis visszakacsintás a Casio-s idők felé (főleg a For sporty girls és a Waking in an other dream), ezzel is bebizonyítva, hogy a Casio Samples-nél annó bemutatkozott egyedi hangzás azért nem veszett el. Csak egy kicsit átalakult.

-nagyM-

[2008.01.02.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Koncz Zsuzsa 78 évesen is rocksztár Avagy pár gondolat a múlt heti arénás buliról
Egy Koncz...

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
beszámolók még