2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Fenyő népszerű előadókkal jubilál!
Szandi és Baby Gabi felkészült a Fenyő-bulira!
Állítások Fenyő Miklósról: valóság vagy kitaláció?
Szaxi Maxi 56 éve fújja!
Miki bá’ megint nagyot dobott
Miller Zoltán elmegy most a Sztársávba?
Képekben! Kaszás Attilára Fonogram-díjjal emlékeztek - Rúzsa Magdi és a Tankcsapda díj nélkül maradt
A tinisztár sokat tanul, sikeres és szerény  
Fenyő Ivánnak énekel a Magna Cum Laude!
Megvan ki játssza Fenyő Miklóst!
Kapcsolódó Kiadványok
Fenyő Miklós: Kell egy álom
Kapcsolatok
Fenyő Miklós
Hungária
Mark (Zentai Mark)
Miller Zoltán

Film készül Fenyő Miklósról - Mark, a tinisztár lesz a főszereplő?

Mozifilmet forgatnak Fenyő Miklós életéből. A rock and roll hazai királya tavaly töltötte be hatvanadik évfordulóját. Zenés színdarab már készült róla, a filmnek is ez lesz az alapja. A bemutató 2009-ben lenne esedékes.

Made in Hungária. Ez a címe a Fenyő Miklósról készült musicalnek, ami jelenleg is fut a József Attila Színházban. A darab forgatókönyvét -a zenész mellett- Tasnádi István írta, akinek olyan sikerművek kötődnek a nevéhez, mint a nyíregyházi színházban bemutatott Rovarok.
A Made in Hungáriát 2001-ben mutatták be először, de nem ez volt az első, Hungáriához köthető musical, hiszen a Hotel Mentol 1998-ban debütált. A hét év óta repertoáron lévő, több mint 220 előadást számláló Made in Hungáriára eddig közel 140 ezren váltottak jegyet.

A méltán népszerű zenész sokáig élt az Egyesült Államokban fiatalként, majd hazatérvén megírta a Csavard fel a szőnyeget című dalt, és húszévesen megalapította a Hungária együttest. A csapat a Ki Mit Tud? vetélkedőt megnyervén lett országszerte népszerű, 1983-felolszlottak. Fenyő a több mint négy évtizedes pályafutása alatt huszonnyolc albumot készített, valamint három felfedezettjének hét albumán menedzseri feladatokat vállalt.

-
A siker titka nem a nosztalgiahullám hanem inkább az, hogy életkortól függetlenül minden egyes néző, mindig egyformán fontos volt nekem – nyilatkozta Fenyő Miklós a reggel.hu hírportálnak. - Minden koncerten élőben zenéltünk és tudatosan törekedtem arra, hogy a közönség mindig a legjobbat kaphassa. Enélkül nyilván nem lehetnék ma is a pályán. A film ötlete egyébként nem újdonság, volt már róla szó és nagyon nagy megtiszteltetésnek érezném, ha elkészülne – tette hozzá.

A mozi forgatókönyve a színdarab alapján készülne el, ám a tervek szerint itt az életrajzi vonal lenne erősebb a színházbeli változattal szemben.

Miller vagy Márk?

A forgatások megkezdése előtt szereplőválogatást is tart a filmet készítő stáb. A produceri szerepet Neményi Ádám (akinek nevéhez olyan sikerfilmek kötődnek, mint az SOS Szerelem, vagy a Valentin–napkor bemutatott 9 és fél randi) és Kaszás Géza látná el. Szerintük egy év alatt elkészülhetne az első, igazi magyar musicalfilm.

Sajtóinformációk szerint a főszerepre Miller Zoltán a legesélyesebb, hiszen a színdarabban is ő alakítja az „Újvilágot” megjárt Ricky-t. Ennek némelyest ellentmond Fenyő Miklós Blikknek adott nyilatkozata.

Lesz időnk egy komoly válogatást tartani a szerepekre, ezeket ugyanis nem akarjuk automatikusan a musicalban részt vevőkre kiosztani. Persze ők is jelentkezhetnek, egyenlő esélyekkel indul mindenki – mondta a napilapnak a zenész.

A Premierfilm.hu főszerkesztője, Kalmár Tibor szerint azonban Márk lenne ideális a főszerepre. Ő azért tanácsolta Neményi Ádámnak a két Fonogram díjat is bezsebelő tinisztárt, mert –szerinte- fiatal és remekül énekel.

Fenyő Miklós a Made in Hungária musicalben ugyan szerepel (Jerry Lee Lewist játssza), de az még nem dőlt el, hogy a filmvászonról is visszaköszön –e majd saját filmjében.

-ej-
fotó: reggel.hu

[2008.02.21.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még