2024. április 19. | péntek | Emma nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Rúzsa Magdi lábai remegtek a Nagy találkozás előtt
Megdöbbentő részletek! Lelepleztük a Rúzsa Magdi könyv történeteit
Rúzsa Magdi Aprócska Bluesa vitte el a pálmát
Rúzsa Magdinak nem marad titka! Kérdezzétek!
Csézy: "Senki sem vett komolyan, névtelen senki voltam"
Rúzsa Magdi a rangos dalíróverseny döntőjében
Június 15-ig kérdezhetsz! Az Első Emelet tagjai mindent elmondanak
Kapcsolatok
Rúzsa Magdi

Rúzsa Magdi nem titkolózott

Nincs titok című rovatunkban Rúzsa Magdinak tehettetek fel kérdéseket, amelyeket mi továbbítottunk neki, Magdi pedig derekasan állta a sarat és válaszolt az őt faggató olvasóknak.

– Szerinted milyen helyezést fog elérni Csézy az Eurovíziós dalfesztiválon?
– Erre a kérdésre előre senki nem tud válaszolni, biztos méltó módon fogja képviselni hazánkat ezen a nemzetközi fesztiválon.

– Mit gondolsz a Hooligansról?
– Szeretem a zenéjüket.

– Milyen volt Kubában ?
– Csodálatosan éreztem magam Kubában. Mindig szeretek új kultúrákat felfedezni. Az ott élő emberek nagyon pozitív benyomást tettek rám.

P. Róbert vagyok, az egyik étterem felszolgálója. (már jártál nálunk!) Az én kérdésem az lenne, hogy mit csinálsz 2008.06.21.-én? A párom nagyon nagy rajongód, és ezen a napon lesz az esküvőnk. Ha nem túl nagy kérés, és van kedved bulizni egy nagyot, (most, mint vendég!) tisztelettel meghívnálak az esküvőnkre (díszvendégként) a pároddal együtt!! Szerény esküvő, (családias kb. 40 fő). Ha megtisztelnél minket, és gazdagítanád a párom örömét az élete legszebb napján, akkor kérlek jelezd felém! Szeretném titokban szervezni!! Előre is nagyon köszönöm és bizakodva várom válaszod!
– Június 21-én Pilisen lesz élő koncertem. Nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!

Hol tartasz a világhírnév felé vezető úton? Ilyen tehetség mindenhol ritka.
– Nagyon szépen köszönöm. Még a pályám elején vagyok, bízom benne, hogy még sok szép kihívás vár rám.

Mi lennél most, mi lenne veled most akkor, ha a Megasztárban nem veszel részt?
Biztos vagyok benne, hogy akkor is énekelnék, a céljaim elérésében kitartó vagyok, hosszabb és nehezebb lenne az út.

Visszapörgetnéd-e az időt, ha igen, miben változtatnál az életeden?
– Minden, ami megtörténik az emberrel akár jó, akár rossz dolog, előre visz. Fontosnak tartom, hogy az ember a hibáiból is tanuljon. Azt gondolom, hogy van annyira erős hitem, mind magamban, mind a föntiekben, hogy bármi is történik, mindig talpon tudok maradni. Nem változtatnék semmit.

Mikor lép fel Balatonfüreden?
– A nyári koncertjeim szervezés alatt vannak.

Tervezel-e újabb videoklipet készíteni lemezed valamelyik dalához?
– Új albumon dolgozom, a következő klip majd ehhez kapcsolódva jelenik meg.

Koncertezni szeretsz jobban, vagy stúdióban dolgozni?
– Koncertezni szeretek jobban. Nyilván a stúdiónak is meg van a maga hangulata, de én jobban szeretem, amikor ott áll előttem a közönség, mert az emberek reakciója, illetve a jelenlétük nagyon sok mindent pluszban ki tud hozni az emberből.

Te mit kérdeznél Rúzsa Magditól?
– Ha magammal ülnék, egy asztalnál, először csendben lennék, csak fürkészném magam. Várnám azt a pillanatot, amikor már nem különös egymásnak a két arc (egyébként, ez az eddigi legjobb kérdés, mert elgondolkodtat, jó ha az embert magával fordítják szembe).  Azt kérdezném, miért jó, illetve mikor jó sok embernek az arcába énekelni? Azt válaszolnám: akkor jó, amikor látom, hogy lúdbőrzik, amikor egy pillanatra csak ott van, mégis többet lát, illetve érez, amikor nekem is égnek áll a kezemen a szőr, ez a legcsodálatosabb ajándék, hisz még a gravitációt is legyőzi (varázslat). Az érzékelés, ami felébreszt bennünk, halandókban valamit. Egy dal, ami elkísér a múltba vagy a jelenbe, vagy a jövőbe, egy mozdulat, ami jólesik a színpadon, és láthatják, hogy ezt szabad, lassan levetik a gátakat magukról. Talán ezért szeretem. 

Hiszel a lélekvándorlásban és a túlvilági dolgokban?
– Lélekvándorlás: Biztos vagyok abban, hogy nem csak én, de az olvasók közül is sokan találkoztunk már régi idők nagy szellemeivel, csak nem is tudtunk róla, de biztos, hogy életünk olyan szakaszaiban jelentek meg, amikor szükségünk volt a tekintetükre, tanácsukra, nevetésükre vagy szidalmukra. Lehet buggyantnak tartanak, ám legyek, de velem sokszor megesik, ha kicsit eluralkodnak rajtam az indulatok, vagy elégedetlen vagyok, vagy csak bajom van magammal vagy a világgal, a piros lámpánál oda jön egy koldus, aki nem kér pénzt, csak mélyen a szemembe néz, mintha egy másodperc alatt, országokat, világokat, megbukott és újra talpra állt életeket látnék és egy jelzést, hogy ne légy türelmetlen, örülj minden percnek. Majd zöldre vált a lámpa, tovább megyek és máris változott valami bennem, talán jobb ember lettem? Talán csak, szégyelltem magam? De valami változott. Vagy amikor idegen emberekben ismert mozdulatokat vélünk felfedezni, amik olyan természetesek, hogy az embert a hideg rázza, vagy amikor valaki szemében azt látod, mintha több ezer év lenne benne. Igen azt gondolom, vannak lelkek, akiknek újra és újra el kell jönni, hogy valakit vagy valakiket, valamire megtanítsanak, vagy hogy adjanak valamit (legtöbb esetben tapasztalatot), hisz mindenkinek feladata van.

Hogy viszonyulnak hozzád a barátaid/rokonaid, mióta sikereid vannak? Minden barátod megmaradt?
– Szerencsére sok jó barátom van, de tény, mindig csak egy valakit emelek ki igazán, mert szinte összenőttünk, egy a gondolkodásunk a véleményünk, sok közös idő után olyan, mintha az ember része volna. Vannak barátok, akikkel ritkábban találkozom vagy beszélek, de szerintem nem én vagyok az egyetlen ezzel. Vannak olyanok is, akik eltávolodtak tőlem a sikereim hallatán, ők talán nem is voltak igazi barátok, mindenesetre a kemény mag mindent átvészelt…

Mikor lesz a legközelebbi koncert?
– Március elsején volt az idei első koncert Salgótarjánban. A műsor folyamatosan fog bővülni az új dalokkal, amik szeptemberben lesznek kaphatók egy új lemezen…

Mindenek előtt szívből gratulálok Magdinak az eddigi sikereiért. Szép volt, szép most is és hiszem, hogy szép lesz a továbbiakban. Vajdaságban, Temerinben idén 17. alkalommal kerül megrendezésre a vajdasági magyar tini- és ifjúsági táncdalénekesek vetélkedője. A temerini szervezők a Megasztár-győzelmet követően a Tinin szerették volna bemutatni Magdit a vajdaságiaknak, sajnos ez, komolyabb elfoglaltsága, hangszálmegőrzés miatt elmaradt. Akkor Magdi ígéretet tett, hogy egy későbbi időpontban eljön Temerinbe, sajna, erre még mindig nem került sor... Magditól arra a kérdésre szeretnék választ kapni, hogy próbálkozott-e, jelentkezett-e évekkel ezelőtt a Tinire?, járt-e már Temerinben?, és lesz-e valami a temerini fellépéséből?
– A temerini táncdalfesztiválra sosem jelentkeztem, hogy miért, magam sem tudom megmagyarázni. Akkoriban elég nehézkesen jelentkeztem versenyekre, vártam az igazit.

Az Aprócska blues videoklippje és szövege egy kitalált történet, vagy talán megtörtént vele?
– Az Aprócska klipje kitalált, viszont valóban megesett velem a történet, szerencsére nem ilyen durván, és félremagyarázhatatlanul.

– Mikorra várható a legújabb CD-je, amit mi olvasók nagy örömmel vennénk, ha újabb lemeze megjelenne a boltok polcain. Tervbe van-e véve DVD Best of az Ön karrierjéből összeállított anyag?
– Koncert dvd már kapható egy a Kapcsolat koncertről, ami nagyon jól sikerült, szerintem nagyon sikeres dvd, ajánlom mindenki figyelmébe! Remélem tíz év múlva a tíz év legjobb terméseit is, kiadhatom…

– zene.hu –

[2008.03.04.]

Megosztom:

Hozzászólások: Hozzászóláshoz, lépj be!
jazzboy54 2008.03.05. 23:32 • [1]
Gratulálok Magdinak. Nemcsak az éneklésben profi, de értelmes, érett,megfontolt válaszokat adott.Csak igy tovább.Sok sikert kivánok.

Teljes fórum »»»

lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.17.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még