2020. július 13. | hétfő | Jenő nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
A tánc a legősibb művészet
Egy "buja és szép" mű a Szegedi Kortárs Balett új produkciója
Keringő, rocki, tangó - kifejezőbb, mint bármilyen emberi nyelv?
Kapcsolatok
Bozsik Yvette
Bozsik Yvette Társulat
Frenák Pál
Legnépszerűbb csengőhangok
Művészetek Palotája (MÜPA)
Nemzeti Táncszínház (egykori Várszínház)

Táncfórum 2008-ban is - nem csak táncosoknak

A Tánc Világnapjához kapcsolódva nyolcadik alkalommal rendezi meg idén a Táncfórumot a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Táncművészek Szövetsége. Az április 17. és 29. között zajló rangos programsorozatnak a Művészetek Palotája és a Nemzeti Táncszínház ad otthont - közölte Nagy Orsolya, a Nemzeti Táncszínház PR-menedzsere az MTI-vel.

A Tánc Világnapját huszonöt éve a klasszikus balett egyik nagy alakja, Jean Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünneplik világszerte. A fesztiválon számos bemutatót láthat a közönség: a Nemzeti Táncszínházban Fodor Zoltán és Barta Dóra Henry Purcell és Federico García Lorca által inspirált Dido/Bernarda Alba háza című darabját, az öt ország alkotóinak munkájából született Koreográfus-vallomásokat és a Duna Művészegyüttes tavaszköszöntő előadását, az Aranyágat.

A Művészetek Palotája ad helyet a Magyar BalettSzínház Gödöllő bemutatójának, a Bolero/Déjá vu/Carmen című előadásnak. A Táncfórum szervezői a gyerekekre is gondoltak: nekik szól a Honvéd Táncszínház Zene-Bona, Szana-Szét címet viselő produkciója, amely többek között Tóth Kriszta, Varró Dániel, Oravetz Imre és Kukorelly Endre gyermekverseire épül.

A fesztivál külföldi vendége idén a New York-i Shen Wei Dance Arts társulat Tavaszi áldozat/Folding című darabjával. Mint a Táncfórumról szóló összegzésben írják, a kínai származású koreográfus-táncos-designer munkáit a New York Times a "különlegesen kreatív" és a "lélegzetelállítóan látványos" jelzőkkel illette.

Shen Weit napjaink egyik legkiemelkedőbb alkotó tehetségének tartják a nemzetközi táncéletben. A Shen Wei Dance Arts a 2000-es Amerikai Táncfesztiválon debütált, és azóta a világ legjobb táncegyüttesei között tartják számon - hangsúlyozzák a szervezők.

A programsorozat záró rendezvénye a Tánc Világnapján a Bozsik Yvette Társulat, a Frenák Pál Társulat és az Experidance részvételével a Művészetek Palotájában rendezett gálaműsor, melynek keretében átadják a Magyar Táncművészek Szövetsége szakmai díjait, köztük az életműdíjat, az évad legjobb férfi, illetve női táncosának járó elismerést, az Imre Zoltán Alapítvány díját, valamint a Fülöp Viktor-ösztöndíjat is.

-MTI-

[2008.03.26.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
Otthoni játékok
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Az Animal Cannibals volt a dekk első fellépője - képekben
Dekk néven nyílt új...

Színház, szerelem és Mamma mia Kováts Krisztával és Sasvári Sándorral
Duett koncertek a...

Újra nyit a Madách Színház! 
beszámolók még