2024. április 20. | szombat | Tivadar nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Megfutamodtak Ganxstáék, Papp Szabi a legbátrabb!
A Roxiget legjobbjai sztárzenekarok előtt lépnek fel
Hajrá Supernem, Márió és Fiesta!
A Belmondo és a Supernem különös estet rendez a Müpá-ban
Kapcsolódó Kiadványok
Supernem: Nemde
Kapcsolatok
Supernem

"Azoknak zenélünk, akiknek nincs pénze belépőre"

Viharos hangulat volt a koncerten, de szerencsére megúszták az esőt. Szívük szerint visszamentek volna zenélni, de inkább lapunknak adtak interjút a Supernem tagjai.

Mennyire éltek a köztudatban meglévő rock-sztárok világában?
– Talán mi vagyunk az egyetlenek, akik maximálisan, annak ellenére, hogy semmi közünk ehhez a szóhoz. A rock-sztár mint olyan nem létezik Magyarországon. Az ilyen idol meghalna az első itteni próbán, nekünk már megvolt a tizedik is.

– Szerintetek megérti a hallgatóság a szövegeiteket?
– Érthetőek és célratörőek a dalaink, és nagyon sok olyan visszajelzést kaptunk, hogy pontosan ezért szerettek meg minket, pedig zeneileg nem jövünk be nekik. Bárhol lépünk fel, kántálják a refrénjeinket, és ez nagyon jó érzés. Vannak komolyabb hangvételű számaink, és akadnak gügyébbek is, nem kell mindig szigorúnak lenni. Szerintem ez nálunk pont jó arányban van meg, mert amennyire vagyunk hülyék, annyira leszünk okosak és sokatmondóak.

Az új korongból cirka ezer fogyott el mostanáig. Nem érzitek, hogy ezzel kicsit semmibe néznek titeket, hiszen nem tisztelnek meg azzal, hogy bemennek a boltba és megveszik.
– Mi is letöltünk világslágereket az internetről, ezzel semmi baj sincsen, ilyen a mai világ, elfogadjuk. Vagyonokat bukunk minden lemezen, viszont a koncert oldalról meg visszajön, és nekünk az a fontos, hogy minél többet játszunk, és megismerjenek minket. Azok az idők már elmúltak, amikor a Neoton Familia 500 ezer albumot adott el. Nekünk is luxus a cd-vásárlás, pláne a közönségünknek. Mi pontosan annak a generációnak zenélünk, akiknek alig van pénze belépőre.

Itthon van olyan együttes, akiket nagyon szerettek?
– Heaven Street Seven. Rendszeresen együttkoncertezünk, és hatalmas megtiszteltetés, hogy a kedvenceink előtt léphetünk fel. Sőt, ők voltak az első zenekar, akiktől feldolgozunk egy számot, ez a Sajnálom című nóta. Ezenkívül jön az új generáció: a Hate it tomorrow nevű formáció. Nagyon kedves, fiatal gyerekek, és világklasszis szinten tolják. Az átlag életkor náluk 16! Én ennyi idősen machboxokat gurítgattam.

Manapság keveset szerepeltek a médiában. Ezzel nem érzitek, hogy gáncsot vettek a saját népszerűségetek elé?
– Az elején nagyon sokat voltunk ott, de aztán rájöttünk, hogy ennek több negatív vonzata is van. Annak a rétegnek, akikhez mi tényleg szólni akartunk, ez nem fért bele. Most már nem fogunk elmenni egy tv-műsorba playbackelni, hanem csak ott jelenünk meg, amit tudunk is vállalni.

Van, amikor nyűg a koncertezés?
– Nem! Nekünk most indul a sztori. El kellett telnie öt évnek, hogy a köztudatba kerüljön a zenekar. Nem vagyunk még a topvonalban, de elkezdődött valami, és most kell ezt meglovagolnunk, hogy beérjen a mögöttünk lévő sok-sok éves munka. Reméljük még rengeteg dolog vár ránk. Eszünk ágában sincs olyanokon gondolkodni, hogy mi lesz, hogyha nem lesz Supernem. Alig várjuk, hogy kisüssön a nap, beszálljunk a buszba, és szétszedjük az összes fesztivált.

– Fábián Tamás –

[2008.05.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
...

A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Ha három-négy éve valaki azt mondja...

Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
Megnéztük Majka 360°-os koncertjét az MVM Dome-ban - képekkel
Szörnyek és Valhalla harcosok szeánsza a Barba Negraban
Újra egy varázsos éj - Loreena McKennitt ismét Budapestre látogatott
beszámolók még