2021. szeptember 18. | szombat | Diána nevenapja
  Led izzók kedvezményes áron, 5 év garanciával
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Linkek
A Láma Dalai honlapja
Kapcsolódó cikkek
Daloló lámákat találtunk! - ingyenes letöltés
Virtuális baleset a Láma Dalaival - ingyenes letöltéssel
Kapcsolatok
A Láma Dalai

A "lámás fiúk" kellemes meglepetéseket rejtenek

A Láma dalai zenekar honlapját lestük meg. Fülbemászó a nevük, a zenéjük is elég harmonikus, de vajon mekkora az összhang a buddhista vezetőre hajazó zenekar honlapján?

Külső
Viszonylag szép lett a dizájn, vannak benne jó ötletek, például a menüpontok megvilágítása, amikor rásiklik az egér, vagy az a kis láma, ami a felső sávban trónol. A színvilág kialakítása is elég jól sikerült, bár nem a legelőnyösebb, hogy a középre igazított részben van halvány háttér is, mert így alig választható el a befogó fehér kerettől. Nem üt el nagyon a belső csúszka, de a narancssárga mellé nem passzol túl jól a babakék.
10/7

Naprakészség
Havi egy hír szerintem pont az a mennyiség, ami minimálisan elvárható jelenleg a csapattól, de a jövőben lehetne ezt még fokozni, akár a fellépésekről egy-két extra infóval, kulisszatitokkal. Ha már a koncerteknél tartunk, akkor számomra érthetetlen, hogy a honlapjukon miért csak a már hátuk mögött hagyott bulikat tüntetik fel, és hallgatnak mélyen a következőkről. Igaz ez akkor is, ha csak pár alkalommal tudnak előre számolni, az is több mint a semmi. Jó a biográfiájuk (kezelhetőségnél bővebben), viszont ha már külön fülként megjelenítik magukat, a Lámákat, akkor a képek mellé pár sort szerintem illene írni.
10/6

Kezelhetőség
Ez a site legerősebb szekciója szerintem, ezért itt érdemes kiemelni, hogy a weblap főbb munkálatait Csabi, a basszusgitáros követte el. Egyedi, külön a banda számára készült ez a lejátszó, ami egyszerűen tökéletes. Ugyanúgy igaz ez a külsejére, mint ahogyan működés közben funkcionál, pedig egyszerű alkalmazásról van szó. Pillanatok alatt betölt, teljesen bagatell a kezelése is, szóval tudjátok, mint a fehér holló.

Még egyszer szóljuk a sztoriról (biográfia), ami rendkívül jól összekapcsolódik a teljes oldallal. Több külső hivatkozást is tartalmaz, hírekkel kapcsolatban, valamint a holnapon belül is tudunk vele ugrani, hiszen mikor időrendben egy demo következik, akkor a link átvisz minket a lejátszóhoz, és keresgélés nélkül máris hallgathatjuk az éppen említett produkciót. A képnézegetőt lazábban is meg lehetett volna oldani, nem felugró ablakként, valamint az ottani keresés nem valami könnyed.
10/9

Lehetőség
A Láma Dalai még egyelőre nem tartozik a legnagyobb és legjegyzettebb zenekarok közé, ezért különösen figyelemre méltó, hogy 15 számot és három videót tesztelhetünk le tőlük. Ezen kívül pazar, hogy a galériában közel 30 mappa található, sok-sok fotóval (kb. 600 db.) a fellépésekről. Ez minden…minden, ami kell!
10/10

Eredetiség
Szerintem elég különleges a menüsáv beszíneződés az egér érintésekor, a logojuk (ska, reggae& more) is király, mondjuk azt az egyet hiányolom, hogy ha már abban a kis körben fekete- fehér kockás a láma, akkor az miért nem jelenik meg, bontakozik ki az oldalon jobban? Gondolom nem véletlenül öltözött be úgy az az állat.
10/8

Ha már ilyen oldaluk van, akkor előbb utóbb országosan is megismerik majd A Láma Dalait. 50/40

Olvasd el az eddigi honlapkritkáinkat
Nézd meg hányadik jelenleg ez az oldal Ki a legjobb magyar a weben? listán

-Fábián Tamás-

[2008.08.17.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

Megnéztük: Halott Pénz koncert a Budapest Parkban - képekkel
Szép, kerek alkalom: tizedik...

Megnéztük az EDDA koncertjét a Budai Szabadtéri Színházban - képekkel
Sokszor...

Mélybe ránt és felemel Alföldi West Side Story-ja - képekben
Forró nyári péntek este a Balatonparton a Tankcsapdával - képekben
A Pokolgép tüzelte fel a hangulatot a Barba Negrában - képekben
beszámolók még
Otthoni játékok