2024. április 23. | kedd | Béla nevenapja
 
Regisztráció 
Belépés Belépés
Keresés
RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 
 
 
zenés állások
Oldal.info
 
 
 
Kapcsolódó cikkek
Mulass, jelölj és nyerj - a kedvenc mulatós dal kerestetik!
A Kék szeme az olvasóink kedvence
Emlékezetes videó 2008-ból! A színpadon hülyézték le MC Hawert!
A legnépszerűbb mulatós dal 1.
Kapcsolatok
Legnépszerűbb csengőhangok
Kiss Tibor (Sláger Tibó)

A slágergyáros nagy vallomása: "Jó érzés tudni, hogy amit csinálok arra szükség van"

A legnépszerűbb mulatós dal szavazásunkat 2005-ben a Kék szeme című dal nyerte meg, amely Tibó, Kiss Tibor nevéhez fűződik. Ezen voksolás az idén újra meghirdettük ezen apropóból elővettük a slágergyárossal készült interjúnkat.

Táncolj, cigánylány!, Kék a szeme, Amikor a szívem úgy dobog, Csalogány, Pilem-Pillem..... slágerek szerzője Tibó egy amatőr zenekarban, basszusgitárosként kezdte, majd később saját szerzeményeket kezdett el írni, játszani. Ezek a dalok többek mellett , Márió, Lagzi Lajcsi, MC Hawer, Dupla KáVé, Bunyós Pityu felhasználásban egyre népszerűbbek lettek a közönség körében. Most már több mint 100 dala áll szerzői jogvédelem alatt. Vajon, hogy születnek a slágerek? Cikkünkből erre választ kapsz.

- Hol születnek a dalok?
- Lakásomban van egy mini stúdió, éjjel, ha eszembe jut valami, átmegyek a kis szobába, és azon nyomban lejegyzem. Néha megálmodtam zseniális dallamokat, és már csak egy jó szöveget kellett kitalálnom hozzá. De születtek dalok romantikus helyszíneken is, mint például a "Szerelem az első pillantásra", amire Franciaországban kaptam inspirációt az óceán parton, de megihletett már az Erdélyi magyarok szeretete is.

- Milyen támpontokat veszel figyelembe?
- A dal írásakor magyar sajátosságokra támaszkodom. A magyar emberek vágynak a romantikára, szeretik az érzelmes slágereket. Fontos, a fülbemászó dallam és, hogy a szöveg megérintse a lelküket. Én csak azt fogalmazom meg amit ők szeretnének hallani!

- Legnagyobb slágered a Kék szeme, ami 43 hivatalos zenei kiadvány hanganyagában szerepel. Mesélj erről a dalról!
- A dal kb. 21 évvel ezelőtt íródott, s akkori csapatommal a "Médium" zenekarral kezdtük játszani, Zala és Vas megye szerte.  A sláger népszerűsége futótűzként terjedt és néhány éven belül már minden vendéglátó és szórakoztató iparban ténykedő zenész, zenekar játszotta, nem volt olyan buli ahol legalább ötször ne játszottuk volna, nagyon sokszor kérték tőlünk, és más zenészektől is hihetetlenül megszerette a közönség az óvodáskorú gyerekektől az időskorúakig mindenki fújta és élvezte a dalt. 1998-tól kapott média nyilvánosságot a dal Lagzi Lajcsi előadásában, de ekkora már az egész ország ismerte a dalt. Aztán más előadók is megérezték a fantasztikus sikert egyre többen és többen tűzték műsorukra. A dal népszerűsége a mai napig töretlen, úgy gondolom már örökzöld sláger marad.

- Lehet érezni a szövegíráskor, hogy melyik dal lesz népszerű?
- Azt lehet érezni, hogy jó dal született, de hogy ebből lesz-e sláger azt nehéz megjósolni, ezt majd az idő és a közönség szeretete fogja eldönteni. Fontos, hogy egy jó dal megtalálja a legmegfelelőbb előadót. Volt olyan, hogy meg mertem volna rá esküdni, ezt most jól eltaláltam, mégsem lett átütő sikere, máskor nem éreztem túl jónak és pár hét elteltével mégis mindenki azt dúdolta.

- Néhány éve előadóként is bemutatkoztál.
- Elsősorban szerző vagyok. De előadóként is elfogadott már a közönség, akik tőlem szeretnék hallani a dalokat azokat sem szabad megfosztani ettől az élménytől. Ezen kívül a jövőre mutatóan egy bizonyos töltést ad számomra, a közönség szeretete, jó érzés tudni, hogy amit csinálok arra szükség van, mert emberek millióit szórakoztatja.

- Mire vágysz?
- Nagyon boldog és büszke vagyok arra, hogy a hazai közönséget sikerült a dalaimmal meghódítanom, de van egy merész álmom, ha egyszer végre megszületik a magyar világsiker egy "sláger", ami kis hazánkból indul és meghódítja a világot, ennek a csodálatos élménynek szeretnék a részese, szerzőként egy fontos szereplője lenni!

Írd meg kedvencedet!

Lapunk ismét a 25 legkedveltebb mulatós dal megtalálására vállalkozott. A toplistát olvasóink segítségével állítjuk össze.

Ezért kérünk arra, hogy írd meg fórumunkba azoknak a daloknak a címét, amelyet a legszívesebben hallgatsz. A javaslatokat szeptember 31-ig várjuk, a legtöbb jelölést begyűjtők megnyerik a versenyt.

A jelölők között 5 darab értékes CD-csomagot sorsolunk ki. Megéri tehát részt venni!

IDE VÁRJUK A JELÖLÉSEKET


Bíró Zsolt

[2008.09.03.]

Megosztom:

Szólj hozzá! (Ehhez be kell lépned)
lap teteje
 
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.19.]
SÜRGŐS HITELEK szolgáltatás [2024.04.18.]
apróhirdetés
© SirOeshImpresszumMédiaajánlatSiteMap/Honlaptérkép • RandD: Jumu

A nagyok visszatértek hozzánk végső búcsút venni - Mr. Big koncerten jártunk
2024.04.07...

Megnéztük a Nyakamon a nászmenet főpróbáját a Tháliában - képekkel
Eugène Labiche...

Árnyékból a fénybe - Beyond the Black - Ankor koncertem jártunk
Nem jó érzés rádöbbenni, hogy minden hiábavaló - Az ügynök halála a Centrál Színházban
A Quimby 33 év után sem hagyott fel a kísérletezéssel
Megnéztük a Triász együttes koncertjét - képekkel
Lángba borult a Barba Negra a Hooligans koncertjén - fotókkal
beszámolók még